ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ούτε τώρα στο Τελ Αβίβ – Έχασε από τη μέτρια Μακάμπι το «τριφύλλι»

Ηττημένος έφυγε γι΄ άλλη μια φορά από το Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός, που στέρεψε από λύσεις σε άμυνα και επίθεση, με την Μακάμπι να επικρατεί (85-74). Στο 1-4 πλέον οι «πράσινοι» που πρέπει άμεσα να ψάξουν για νίκες στα επόμενα ματς.

Ούτε τώρα στο Τελ Αβίβ - Έχασε από τη μέτρια Μακάμπι το «τριφύλλι»

Ηττημένος έφυγε γι΄ άλλη μια φορά από το Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός, που στέρεψε από λύσεις σε άμυνα και επίθεση, με την Μακάμπι να επικρατεί (85-74). Στο 1-4 πλέον οι «πράσινοι» που πρέπει άμεσα να ψάξουν άμεσα για νίκες.

Το ματς

Ορεξάτος ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση κόντρα στη Μακάμπι, με τους παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς να έχουν ρυθμό στην επίθεση και να βρίσκουν σκορ με Ουίλιαμς και Λι (5-8), μάλιστα το τρίποντο του Καλαϊτζάκη έφερε για πρώτη φορά στο «τριφύλλι» και μίνι διαφορά +6 (5-11). Οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και το αντίδοτο στην επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού και γρήγορα ξαναμπήκαν στο ματς, με καλάθι του Μπόλντγουιν (9-11).

Μάλιστα με μπροστάρη τον Ποίθρες η ομάδα του Κάτας πήρε και το προβάδισμα για πρώτη φορά (15-13). Με Παπαγιάννη πρωταγωνιστή σε άμυνα και επίθεση ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε, αλλά ο ΝτιΜπαρτολομέο με τρίποντο ευστόχησε για τους γηπεδούχους (18-15). Ο Παπαγιάννης ξανά έδωσε επιθετική λύση στον Παναθηναϊκό, αλλά το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τη Μακάμπι μπροστά στο σκορ με τρεις (20-17).

«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν!
«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν! 39.613 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μπόλντγουιν είχε ρυθμό και έδωσε μίνι αύξηση στο προβάδισμα της ομάδας του (22-17). Μια αλληλουχία εύστοχων τριπόντων από τις δύο ομάδες έφεραν το σκορ στο (25-22), με τον Πονίτκα να σκοράρει και να μειώνει στον πόντο (25-24). Το ματς είχε πολλές εναλλαγές στο σκορ από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε συνέπεια στα αμυντικά του καθήκοντα με τη Μακάμπι να βρίσκει λύσεις με τον Μπράουν (27-27).

Οι «πράσινοι» άρχισαν να κάνουν λάθη, η Μακάμπι έβρισκε δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού, με τον Μπράουν να δίνει το προβάδισμα με ένα (35-34). Το τρίποντο του Ουίλιαμς από τη γωνία έδωσε προβάδισμα +2 (37-39), με τους γηπεδούχους να βρίσκουν και πάλι το δρόμο για το «πράσινο» καλάθι και το Νίμπο να διαμορφώνει σκορ (42-39), με τη διαφορά στο ημίχρονο να βρίσκεται στο +5 για την «ομάδα του λαού» (47-42).

Στο β΄ ημίχρονο, η Μακάμπι συνέχισε να έχει επιθετικά ρυθμό, ο Παναθηναϊκός με κύριο εκφραστή τον Ουίλιαμς και ιδιαίτερα ενεργό τον Πονίτκα κυνηγούσε συνεχώς (53-47), με το «τριφύλλι» να έχει συνεχώς απαντήσεις στα καλάθια της Μακάμπι και να μην την αφήνει να ξεφύγει στο σκορ (59-51).

Στην άμυνα οι «πράσινοι» του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν είχαν συνέπεια με αποτέλεσμα η Μακάμπι να πάρει «μαξιλαράκι» ασφαλείας και για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (51-41).

Οι 16 πόντοι μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου που είχε σημειώσει η Μακάμπι, έδειχναν το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, που έπρεπε να «σφίξει» αμυντικά την αντίπαλο του και να ροκανίσει τη διαφορά. Η Μακάμπι είχε «χτίσει» πάνω στο +10, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με Λι και Ουόλτερς να βρει επιθετικά λύσεις (65-56). Τα 13 λάθη δεν άφηναν περιθώρια στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει κι άλλο επιθετικά.

Το τρίποντο του Ουίλιαμς που ήταν η μόνιμη πηγή επιθετικά για το «τριφύλλι» έφερε και πάλι τη μείωση στο σκορ (67-59), αλλά οι εύστοχες βολές του Άνταμς στρογγυλοποίησαν και πάλι τη διαφορά στους δέκα (69-59), με το «τριφύλλι» να έχει κενά διαστήματα και λειψανδρία στην επίθεσή του.

Ο Παναθηναϊκός στο 4ο δεκάλεπτο, έπρεπε να τρέξει για να καλύψει τα κακώς κείμενα, ο Γκουντάιτις μείωσε με μια βολή (69-60), αλλά οι «πράσινοι» με τρία λάθη σε ένα μόνο λεπτό, έβλεπαν την υπόθεση νίκη να φεύγει απ΄ τα χέρια τους, μη μπορώντας να βρουν αντίδραση. Από την πλευρά της η Μακάμπι έβρισκε και τα έκανε… μεγαλώνοντας τη διαφορά στο +14 (74-60).

Το παλικαρίσιο γκολ-φάουλ του Γκριγκόνις έφερε σκορ στον Παναθηναϊκό (74-62), με τους «πράσινους» να μη δίνουν συνέχεια στο επιθετικό τους τέμπο, κάτι που βόλευε τη Μακάμπι (76-62) με εντυπωσιακό κάρφωμα του Ποίθρες. Ο Γκριγκόνις πήρε επιθέσεις, οι τρεις βολές του Πονίτκα βρήκαν στόχο και μείωσαν το σκορ (76-67).

Το τρίποντο του Λι έδωσε ανάσες (76-70), με τον Αμερικανό να ολισθαίνει στο παρκέ και να χάνει μοναδική ευκαιρία για περαιτέρω μείωση στο αφύλαχτο καλάθι της Μακάμπι. Η Μακάμπι σταθεροποίησε και πάλι το +10 (80-70) ο Ουίλιαμς έβαλε μια βολή από το ζευγάρι που εκτέλεσε και ο Νέμπο στην επίθεση έβαλε «σφραγίδα» νίκης για την ομάδα του (82-71) με 1,30΄΄ για το φινάλε.

Ο Γκριγκόνις με τρίποντο έριξε τη διαφορά στους δέκα, αλλά και πάλι (82-74), αλλά δεν του αρκούσε που έφυγε χωρίς νίκη για τρίτη σερί χρονιά από το Τελ Αβίβ, με το τελικό σκορ να κλείνει (85-74).

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 47-42, 69-59, 85-74.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.