ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Δαιμονισμένος» ο Παναθηναϊκός – Διέλυσε την Μπασκόνια και πήρε ανάσα!

Ο Παναθηναϊκός βγήκε από τον... μπασκετικό λήθαργο, έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ κόντρα στην Μπασκόνια και επέστρεψε στις νίκες (98-83) για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 2-5 το πράσινο ρεκόρ. Το καλύτερό τους φετινό παιχνίδι πραγματοποίησαν οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς.

«Δαιμονισμένος» ο Παναθηναϊκός - Διέλυσε την Μπασκόνια και πήρε ανάσα!

Ο Παναθηναϊκός βγήκε από τον… μπασκετικό λήθαργο, έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ κόντρα στην Μπασκόνια και επέστρεψε στις νίκες (98-83) για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 2-5 το πράσινο ρεκόρ. Το καλύτερό τους φετινό παιχνίδι πραγματοποίησαν οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Το ματς

Η νίκη για τον Παναθηναϊκό ήταν επιτακτική ανάγκη και με αυτόν τον στόχο παρατάχθηκε η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς στο παρκέ του ΟΑΚΑ υπό το βλέμμα του Ντέγιαν Μποντιρόγκα.  Ο Σέρβος επέλεξε πεντάδα με Γουόλτερς, Π. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.757 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Γουίλιαμς σημείωσε το πρώτο πράσινο καλάθι για το 2-3. Ο Γουόλτερς με ωραία προσπάθεια έκανε το 4-5. Η Μπασκόνια στα πρώτα λεπτά έβρισκε απαντήσεις επιθετικά και το σκορ έγινε 4-7.  Η εκπληκτική πάσα του Γουίλιαμς στον Παπαγιάννη έφερε το κάρφωμα για το 6-7. Ο Χάουαρντ με 5 σερί πόντους έκανε το 6-12. Ο Γουίλιαμς μείωσε στους 4 στον αιφνιδιασμό με τους πράσινους να προσπαθούν να σφίξουν την άμυνά τους. Ο Γουόλτερς με ωραία προσπάθεια έκανε το 10-12 και ο Παπαγιάννης ισοφάρισε, έπειτα από σερί δυνατές άμυνες του «τριφυλλιού». Ο Γουίλιαμς με τρίποντο έκανε το 15-12. Μπέικον με κάρφωμα έπειτα από νέα εκπληκτική άμυνα κάρφωσε για το 17-12 με το σερί του Παναθηναϊκό να φτάνει το 11-0. Ο Πονίτκα με τρίποντο έκανε το 20-14.  Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 22-18.

Στη δεύτερη περίοδο το σκορ στα 8 λεπτά πριν από το φινάλε ήταν 25-22. Ο Χάουαρντ με τρίποντο ισοφάρισε και ανάγκασε τον Ράντονιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Η Μπασκόνια πέρασε μπροστά εκμεταλλευόμενη τις κακές πράσινες επιθέσεις. Ο Πονίτκα με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό ισοφάρισε. Ο Μπέικον με καλάθι ισοφάρισε σε 29-29. Το ματς πήγαινε πόντο – πόντο στο ΟΑΚΑ και η Μπασκόνια έκανε το 30-33. Οι πράσινοι ήταν άστοχοι στο δεύτερο δεκάλεπτο και έπρεπε αυτό να το αλλάξουν. Ο Χάουαρντ ξανά με τρίποντο έκανε το 30-36.  Ο Γουίλιαμς με κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο έκανε το 38-40. Ο Παναθηναϊκός είχε 7 άστοχες βολές σε 15 που είχε εκτελέσει παρουσιάζοντας ξανά πρόβλημα! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 38-43.

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με την Μπασκόνια να κάνει το 38-45 και τον Παναθηναϊκό να σπαταλάει τρεις επιθέσεις. Ο Γουίλιαμς με κάρφωμα μείωσε στους πέντε πόντους. Με δυο βολές του Αμερικανού το σκορ έγινε 42-45. Ο Παπαγιάννης μείωσε στον πόντο με δυνατό κάρφωμα έπειτα από ασίστ του Γουόλτερς. Ηταν η σειρά της Μπασκόνια να έχει άστοχες επιθέσεις και το μομέντουμ ήταν με το τριφύλλι. Ο Πονίτκα σκόραρε για τρεις για το 47-45. Ο εντυπωσιακός Χάουαρντ απάντησε για το 47-48. Ο Μπέικον πήρε τη σκυτάλη και με νέο τρίποντο έκανε το 50-48. Ο Γουόλτερς σκόραρε και πήρε φάουλ μέσα σε αποθέωση στο ΟΑΚΑ! Ο Αμερικανός έκανε το 53-48. Ο Χάουαρντ ξανά σκόραρε και πήρε με τη σειρά του φάουλ. Ο Λι σκόραρε για τρεις για το 56-50. Ο Παναθηναϊκός με όπλο την άμυνά του και με καλύτερες επιλογές στην επίθεση, έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό. Ο Παπαγιάννης με φοβερό κάρφωμα έκανε το 60-52 και ο Γκριγκόνις στη συνέχεια έκανε το 62-52 στον αιφνιδιασμό. H Μπασκόνια μείωσε σε 62-55, αλλά ο Παπαγιάννης με νέο γκολ – φάουλ έπειτα από ασίστ του εξαιρετικού Γουόλτερς (η 7η στην 3η περίοδο) πήγε ξανά τη διαφορά στους 10 για το 65-55.  Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 67-59 με μπάζερ μπίτερ του Γκριγκόνις.

Ο Γκριγκόνις σκόραρε για τρεις για το 70-62. Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από την καλύτερή του τρίτη περίοδο τη φετινή σεζόν και ήθελε να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό. Ο Γκεντράιτις με τρίποντο έκανε το 71-65. Ο Λι με τρίποντο απάντησε για το 74-65. Ο Γκριγκόνις είχε πάρει φωτιά και με νέο τρίποντο έκανε το 77-66. Η Μπασκόνια απάντησε για το 77-69. Ο Πονίτκα σκόραρε για το 79-69 έπειτα από ασίστ του Γκριγκόνις. Ο Λι με ωραίο φλότερ έκανε το 81-69. Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός και έβγαζε ωραία πράγματα στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Ο Γκουντάιτις κάρφωσε για το 83-69. Ηδη πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, κάτι που έδειχνε την επιθετική πολυφωνία της ομάδας. Ο Μπέικον με ωραία προσπάθεια έκανε το 85-70. Η Μπασκόνια μείωσε με 4 σερί πόντους. Ο Γκριγκόνις με εκπληκτικό μπάσιμο έκανε το 87-74 και ο Γκουντάιτις στη συνέχεια σημείωσε γκολ – φάουλ για το 90-74. Η Μπασκόνια είδε μια χαλάρωση από τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο τέλος και έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (90-81). Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη που ήθελε τόσο πολύ με τελικό σκορ 98-83.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.