ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Εφές – Παναθηναϊκός: Ήττα με κάτω τα χέρια στην Κωνσταντινούπολη

Ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές και γνώρισε την ήττα με 88-69 στην Κωνσταντινούπολη για τη 15η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 6-9 το πράσινο ρεκόρ, έπειτα από τις τρεις σερί ήττες.

Εφές - Παναθηναϊκός: Ήττα με κάτω τα χέρια στην Κωνσταντινούπολη

Ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές και γνώρισε την ήττα με 88-69 στην Κωνσταντινούπολη για τη 15η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 6-9 το πράσινο ρεκόρ, έπειτα από τις τρεις σερί ήττες.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός πήγε με μόλις 11 παίκτες στην Κωνσταντινούπολη και είχε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή απέναντι στην Εφές. Τα πρώτα καλάθια για τους πράσινους σημείωσαν οι Γουίλιαμς και Γουόλτερς για το 6-4. Οι πράσινοι είχαν ευκαιρίες να περάσουν μπροστά, αλλά δεν τις είχαν εκμεταλλευτεί. Ο Μίτσιτς με τρίποντο έκανε το 9-4, έχοντας ήδη 8 πόντους. Ο Παπαγιάννης μείωσε σε 9-6 και ο Πονίτκα με κάρφωμα μείωσε στον ένα πόντο. Η Εφές έβγαλε αντίδραση και με σερί τρίποντα έκανε το σκορ 19-10. Ο Μπέικον ήταν άστοχος και οι πράσινοι είχαν μπλοκάρει. Με καλάθι του Ντάνστον το σκορ έγινε 21-10. Ο Μαντζούκας έδωσε τρίποντη ανάσα για το 21-13. Ο Πονίτκα αστόχησε σε τρίποντο σε νεκρό χρόνο και το σκορ δεν άλλαξε στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με τρίποντο του Γκριγκόνις το σκορ έγινε 23-16. Οι πράσινοι έκαναν συνεχόμενα λάθη και με τέτοιον τρόπο οποιαδήποτε ανατροπή δε θα μπορούσε να έρθει. Ο Κλάιμπερν με τρίποντο έκανε το 27-16 και ο Ντάνστον έκανε το 29-16. Ο Κλάιμπερν έκανε το 32-16 με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να κάνει ούτε τα βασικά! Ο Γουίλιαμς με κάρφωμα έκανε το 32-18. Ο ίδιος ο Αμερικανός στον αιφνιδιασμό έκανε το 32-20. Η Εφές πάλι αντέδρασε και ο Μπομπουά έκανε το 37-20. Ο Κλάιμπερν ήταν ασταμάτητος και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ο Λι κέρδισε τρεις βολές σε νεκρό χρόνο. Ο Αμερικανός ήταν εύστοχος και το σκορ στο ημίχρονο ήταν 42-26.

«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν!
«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν! 39.270 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με καλάθια από Παπαγιάννη και Μπέικον για το 42-30. Η Εφές ξαναπάτησε, όμως, γκάζι και το σκορ έγινε πολύ γρήγορα 51-32! Ο Πονίτκα σκόραρε για το 51-34. Ο Μπέικον σκόραρε για τρεις για το 53-37. Όμως, η άμυνα ήταν απούσα και η Εφές έκανε το 55-37. Ο Μπέικον σκόραρε ξανά για το 55-39. Πάλι ο Αμερικανός έκανε το 55-41, έχοντας ξυπνήσει στο δεύτερο ημίχρονο. Η Εφές έκανε το 58-42 με τρίποντο. Ο Μπέικον απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 58-45.  Απέμεναν δυο λεπτά για το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου και ήταν επιτακτική ανάγκη μια μεγάλη αντίδραση. Η Εφές έκανε το 60-45 και στη συνέχεια δόθηκε τεχνική ποινή στον Ράντονιτς…  Η διαφορά ξέφυγε και πάλι. Ο Γκριγκόνις με τρίποντο έκανε το 64-48.  Ο Κλάιμπερν απάντησε για το 67-48, σκορ με το οποίο έληξε το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Γκριγκόνις με γκολ – φάουλ έκανε το 67-51. Η Εφές έκανε γρήγορα το 73-51 με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Ο Μαντζούκας με τρίποντο έκανε το 73-54. Ο Γουίλιαμς με τον ίδιο τρόπο έκανε το 73-57. Το σκορ στο τελευταίο πεντάλεπτο ήταν 79-60. Ο Μπέικον με νέο τρίποντο έκανε το 79-63. Ο Λι με τρίποντο έκανε το 79-66.  Ο Μίτσιτς επιχείρησε τρίποντο και πήρε φάουλ από τον Γουίλιαμς για να πάει στις βολές. Το σκορ έγινε 82-66.  Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, αφού η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ποτέ να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στην Αναντολού Εφές και υποχώρησε στο 6-9. Το τελικό σκορ ήταν 88-69.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.