ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Απόλλων Πατρών – Παναθηναϊκός: Περίπατος στην Πάτρα και τώρα… Ολυμπιακός!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα στην Πάτρα με 96-65 και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Απόλλων Πατρών - Παναθηναϊκός: Περίπατος στην Πάτρα και τώρα... Ολυμπιακός!

To ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε ένα χαλαρό ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στο παρκέ. Ο Λι άνοιξε τον λογαριασμό του ματς από μακριά, ενώ οι επτά πόντοι του Πονίτκα (2/2 δ., 1/1τρ.) έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +8 (2-10) μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα δίνοντας ενέργεια. Ο Καλχούν απάντησε με τρίποντο, ενώ τροφοδότησε τον Σίλα ψηλά και μείωσε στους 3 με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να πιέσει στην μπάλα και να χαλάσει την ανάπτυξη των φιλοξενούμενων που λειτουργούσε κυρίως με τον 29χρονο Πολωνό και τον Λι (7-16). Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είδε τις αλλαγές του να μπαίνουν επίσης στην εξίσωση, ενώ ο Καλχούν “έσπασε” το σερί των αντιπάλων με πέντε συνεχόμενους πόντους μετατρέποντας το 7-24 σε 12-24. Η διψήφια απόσταση (12-26) παρέμενε, όσο ο Παναθηναϊκός είχε 5/10 δίποντα και 4/7 τρίποντα, 3/10 και 2/10 από την άλλη πλευρά αντίστοιχα. Οι ασίστ ήταν μοιρασμένες (3-3) και τα λάθη 3-2 για τον Απόλλωνα.

Ο Απόλλωνας βρήκε τις λύσεις από τους Γκρίφιν και Μπόγρη που κατάφεραν να στείλουν το παιχνίδι κάτω από τους 9 πόντους μετά από αρκετή ώρα και ενώ από την άλλη πλευρά ο Ντουέιν Μπέικον είχε αρχίσει τον αγώνα με 1/5 σουτ εντός παιδιάς (19-28 στο 14′). Παρά την αστοχία από την περιφέρεια σε εκείνη την περίοδο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στο +15 (21-36) με τον Παπαγιάννη να κρατά την επίθεση της ομάδας του και να βγάζει και θέαμα με την συνεργασία με τον Γουίλιαμς για το alley oop. Όσο τα καλάθια του Ντέιβις έφερναν ένα βήμα πιο κοντά τους Πατρινούς, οι «πράσινοι» ξέφυγαν δις με 19 πόντους (24-43, 26-45) από Γουίλιαμς και Γκουντάιτις για να κλείσουν το ημίχρονο.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.603 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η έναρξη της τρίτης περιόδου έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +28 (28-56 στο 23’), αφού ο Παναθηναϊκός είχε μπει με σκοπό να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη και να αρχίσει να σκέφτεται τις επόμενες αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Από την άλλη ο Απόλλωνας έχοντας τον Ντέιβις σε κακό βράδυ δεν μπορούσε να ελπίζει σε πολλά, ωστόσο οι Καράμπελας και Μαστρογιαννόπουλος τράβηξαν επιθετικά για την ομάδα του Γιώργου Βετούλα, με τους δύο Έλληνες άσσους να δίνουν πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα και να μειώνουν σε 42-65 στο 27’. Το δυσάρεστο για τον Παναθηναϊκό ήταν η αποχώρηση του Νέιτ Ουόλτερς με πρόβλημα στον δεξί του αστράγαλο, την ώρα που οι «πράσινοι» είχαν χαμηλώσει τον ρυθμό τους, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να μειώσουν στο -20 (48-68 στο 29’) ύστερα από πολύ μακρινό τρίποντο του Καλχούν, ο οποίος είχε προσεγγίσει τους 19 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με +21 (50-71).

Ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε πολύ στο τέταρτο δεκάλεπτο και ο Απόλλωνας μείωσε σε 58-73 στο 33’ και 63-75 στο 35’. Λι και Παπαγιάννης ήταν αυτοί που «ξύπνησαν» για να ανεβάσουν και πάλι τη διαφορά στο +19 (63-82 στο 36’) για το «τριφύλλι», που έδειξε πως δεν ήθελε να μπει σε περιπέτειες μπαίνοντας στην τελική ευθεία του αγώνα. Ο Μπέικον διαμόρφωσε το 65-85 στο 38’, επαναφέροντας τη διαφορά στο +20 μετά από ώρα και ουσιαστικά έβαλε τους τίτλους τέλους στο ματς. Στο δίλεπτο που απέμενε ο Ράντονιτς είχε στην πεντάδα τους Παναγιώτη και Γιώργο Καλαϊτζάκη, Χουγκάζ, Μαντζούκα και Γκουντάιτις, δοκιμάζοντας φυσικά σχήματα και πρόσωπα, αλλά κυρίως ξεκουράζοντας του βασικούς παίκτες. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 65-96.

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 26-45, 50-71, 65-96

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.