ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Λάζλο Κλεϊνχέισλερ: Ένα μηχανάκι στην μεσοεπιθετική γραμμή με σουτ… οβίδα (vids)

O Λάζλο Κλαϊνχάισλερ είναι το δεύτερο χειμερινό απόκτημα του Παναθηναϊκού και το Panathinaikos24.gr σκιαγραφεί το προφίλ του και σας τον παρουσιάζει.

Λάζλο Κλεϊνχέισλερ: Ένα μηχανάκι στην μεσοεπιθετική γραμμή με σουτ... οβίδα (vids)

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην δεύτερη μεταγραφή του με την απόκτηση του Λάζλο Κλαϊνχάισλερ από την Όσιγιεκ. Οι πράσινοι ήρθαν σε πλήρη συμφωνία με την κροατική ομάδα, την ίδια στιγμή που έχει ήδη δώσει τα χέρια με την πλευρά του ποδοσφαιριστή για συμβόλαιο διάρκειας 3,5 χρόνων, ήτοι έως το καλοκαίρι του 2026.

Ο Κλαϊνχάισλερ αποτελεί εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που μετά από ενδελεχή έλεγχο αποφάσισε ότι έχει το πακέτο που επιθυμούσε για τη θέση του δημιουργικού μέσου και άναψε το πράσινο φως στη διοίκηση για την απόκτησή του.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις 8-10 αλλά και να υπηρετήσει με την ίδια άνεση τις δύο θέσεις στα φτερά της επίθεσης. Είναι δεξιοπόδαρος, έχει έφεση στο σκοράρισμα, υποστηρίζει το συνδυαστικό ποδόσφαιρο και αγωνίζεται σε υψηλές εντάσεις.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.265 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ούγγρος διεθνής ποδοσφαιριστής έχει βάλει αρκετά τέρματα με σουτ από μακρινή απόσταση τόσο με το αριστερό όσο και με το δεξί πόδι. Βασικά χαρακτηριστικά του είναι η ταχύτητα και η τακτική προσήλωση.

Την τρέχουσα σεζόν με την Όσιγιεκ μετρά 20 συμμετοχές, 8 γκολ και 4 ασίστ και βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα. Όλα αυτά τα στοιχεία είδε ο Σέρβος προπονητής και άναψε το πράσινο φως για να τον αποκτήσουν οι πράσινοι.

Είναι σημαντικό ότι έχει την ταχύτητα που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των ποδοσφαιριστών που αρέσουν στον Σέρβο προπονητή. Ο Παναθηναϊκός με λίγα λόγια έχει αποκτήσει ένα… μηχανάκι που μπορεί να του δώσει πράγματα που δεν έχει στο παιχνίδι του. Ένα από αυτά είναι το σουτ από μακρινή απόσταση. Τρανό παράδειγμα γι΄ αυτό το χαρακτηριστικό του αποτελεί το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Εθνική μας σε φιλική αναμέτρηση με την Εθνική Ουγγαρίας.

Τα reports από την Κροατία μάλιστα αναφέρουν ότι με καλούς συμπαίκτες θα μπορέσει να αποδώσει ακόμα καλύτερα ενώ έχει έναν δυναμικό χαρακτήρα, που μπορεί να τον κάνει ηγέτη μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Είναι πολύ σημαντικό να προσθέσουμε πως δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες και αυτό είναι που τον έχει κάνει και παίκτη κλειδί σε όσες ομάδες έχει αγωνιστεί.

Πάμε να δούμε και το βιογραφικό του…

Ο 28χρονος διεθνής Ούγγρος έκανε τα πρώτα του βήματα στις Ακαδημίες της Κέρουλετ ενώ στη συνέχεια το 2008 πήρε μεταγραφή στην Ακαδημία Πούσκας. Για ένα χρονικό διάστημα αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού στην Κ17 Βιντεότον.

Τον Ιούνιο του 2012 αποχώρησε από την Ακαδημία Πούσκας και συνέχισε την καριέρα του στην Βιντεότον και τον Φεβρουάριο του 2013 τον παραχώρησε δανεικό στην Ακαδημία Πούσκας. Μέχρι το 2015 συνέχισε να φοράει τη φανέλα της Βιντεότον, ενώ στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στην Ακαδημία Πούσκας. Τελικά τον Γενάρη του 2016 τον έκανε δικό της η Βέρντερ Βρέμης.

Όντας παίκτης της Βέρντερ δόθηκε δανεικός σε Ντάρμσταντ, Φερεντσβάρος και Αστάνα, μέχρι η ομάδα από το Καζακστάν να τον αγοράσει για 750 χιλ. ευρώ το 2018 και να τον πουλήσει τον Φεβρουάριο του 2019 στην Οσιγιέκ, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα ο ποδοσφαιριστής.

Σε επίπεδο συμμετοχών με την φανέλα της Όσιγιεκ έχει 131 συμμετοχές με 21 γκολ και 15 ασίστ ενώ αναφορικά με την Αστάνα κατέγραψε  54 συμμετοχές, 2 γκολ και 6 ασίστ. Όσον αφορά την Βέρντερ αγωνίστηκε μόλις 7 φορές, στην Ντάρμσταντ  μέτρησε 13 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ, στην Φερεντσβάρος  έπαιξε 15 παιχνίδια με 2 ασίστ, στην Βιντεότον 35 ματς με 4 γκολ και 5 ασίστ ενώ με την πρώτη ομάδα της  Πούσκας  επαιξε 39 παιχνίδια και πέτυχε 8 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ.

Φέτος μετρά 20 συμμετοχές, 8 γκολ και 4 ασίστ και φαίνεται πως αναζητά νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι είναι εν ενεργεία διεθνής με την φανέλα της Εθνικής Ουγγαρίας μετρώντας 44 συμμετοχές και τρία γκολ. Μάλιστα, είχε σκοράρει εναντίον της Εθνικής μας σε ένα παιχνίδι για το Nations League τον Σεπτέμβριο του 2018.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.