ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μάγκικο «διπλό» με αργεντίνικη ψυχή και καρδιά!

Σπουδαίο «διπλό» με αύρα Αργεντινής για τον Παναθηναϊκό στην έδρα του Άρη. Μαντσίνι (36') και Παλάσιος (86') βρήκαν δίχτυα και έδωσαν στο «τριφύλλι» χρυσό-τρίποντο που δίνει... άρωμα πρωταθλήματος. Το γκολ του Άρη ο Οντουμπάτζο στο (10').

Μάγκικο «διπλό» με αργεντίνικη ψυχή και καρδιά!

Σπουδαίο «διπλό» με αύρα Αργεντινής για τον Παναθηναϊκό στην έδρα του Άρη. Μαντσίνι (36′) και Παλάσιος (86′) βρήκαν δίχτυα και έδωσαν στο «τριφύλλι» χρυσό-τρίποντο που δίνει… άρωμα πρωταθλήματος. Το γκολ του Άρη ο Οντουμπάτζο στο (10′).

Το ματς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε αλλαγές στο βασικό σχήμα, καθώς έδωσε φανέλα βασικού στους Χουάνκαρ, Κουρμπέλη – που εξέτισε την ποινή του- και Ιωαννίδη, ενώ για πρώτη φορά ως αντίπαλος κόντρα στον Άρη, αγωνίστηκε ο Ντάνιελ Μαντσίνι.

Το «τριφύλλι» ήθελε το «διπλό» στην έδρα του Άρη για να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! 3.843 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στο «Κλ. Βικελίδης». Με το γνωστό 4-3-3 παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 4΄λεπτό με το γύρισμα του Χουάνκαρ, που πρόλαβε ο Κουέστα και μάζεψε τη μπάλα. Το ματς στις πρώτες του στιγμές είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και πολλά σφυρίγματα από τον Δανό διαιτητή και καθόλου ρυθμό στο πρώτο πεντάλεπτο.

Οι «πράσινοι» ήταν πιο κινητικοί από τους γηπεδούχους, έψαχναν να κοντρολάρουν τη μπάλα και να τρέξουν στο χώρο. Για πρώτη φορά με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, ο Άρης κινήθηκε στο επιθετικό κομμάτι του, η μπάλα έφτασε στον Οντουμπάτζο, που σούταρε ολομόναχος η μπάλα κόντραρε στον Σάρλια και κατέληξε στα δίχτυα του Μπρινιόλι, για το κιτρινόμαυρο προβάδισμα (1-0).

Στο 13ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Μαντσίνι να κάνει την ατομική ενέργεια και το σουτ από τη δεξιά πλευρά, με τον Κουέστα να απομακρύνει εντυπωσιακά. Οι «πράσινοι» παρά το γεγονός πως βρίσκονταν πίσω στο σκορ, βγήκαν μπροστά με αξιώσεις και ήθελαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση.

Στο 17΄ ο Καμαρά πάλι από τη δεξιά πτέρυγα δέχθηκε τη μπάλα από τον Οντουμπάτζο, με τον επιθετικό του Άρη να στοπάρει, να σουτάρει και να αστοχεί, την ίδια στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς είχε πολλά και έντονα παράπονα από την αμυντική προσήλωση των παικτών του.

Στο 27΄ ο Άρης αναπτύχθηκε και πάλι εξαιρετικά από τη δεξιά πτέρυγα, ο Οντουμπάτζο ταλαιπώρησε τον Χουάνκαρ, βρήκε τον αφύλακτο Καμαρά που σούταρε ψηλά και άστοχα. Στο 30ο λεπτό, ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ άψογα, ο Κουρμπέλης πήδηξε ολομόναχος αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Στο 33΄ ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια καλή περίπτωση για να απειλήσει, με την ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη αλλά το σουτ βρήκε σε σώματα και ο Κουέστα μπλόκαρε.

Στο 36΄ ο Μαντσίνι απάντησε για τον Παναθηναϊκό για την ισοφάριση (1-1), μετά την εξαιρετική κίνηση του Ιωαννίδη που δέχθηκε υπέροχα την πάσα από τον Πέρεθ, με τον Αργεντινό, να πλασάρει σε κενό τέρμα στην επιστροφή του ως αντίπαλος στην έδρα του Άρη.

Στο 40΄ μετά το φθηνό λάθος του Μπερνάρ, ο Οντουμπάτζο κέρδισε τη μπάλα, δοκίμασε τη σέντρα-σουτ, αλλά χωρίς να απειλήσει την εστία του Μπρινιόλι. Στο 44΄ το μακρινό φάουλ του Μπερνάρ, δε βρήκε συμπαίκτη, αλλά τον τερματοφύλακα του Άρη που μάζεψε ψηλά στην περιοχή του. Με την αναμέτρηση να λήγει για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με αρκετές φάσεις, πάθος και από τις δύο ομάδες που βρήκαν από ένα τέρμα.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν χωρίς αλλαγή, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να απειλήσει από το αριστερό άκρο με τον Χουάνκαρ, χωρίς αποτέλεσμα. Με το πρώτο δεκάλεπτο να κυλά δίχως φάσεις. Στο 51΄ ο Μαντσίνι σέντραρε, ο Ιωαννίδης πήδηξε για κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε χιλιοστά άουτ στην πρώτη απειλή του Παναθηναϊκού στο β΄ ημίχρονο.

Στο 54΄ ο Μπερνάρ κινήθηκε στο χώρο, έκανε τη σέντρα, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά από την εστία του Κουέστα. Στο 55΄ ο Πάλμα σέντραρε και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε άνετα, στην πρώτη απειλή του Άρη στην επανάληψη.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο ματς, ο Πάλμα εκτέλεσε εξαιρετικά, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 63΄, ο Παναθηναϊκός προχώρησε και στην πρώτη αλλαγή, με τον πιο επιθετικογενή Παλάσιος, να παίρνει τη θέση του Τσέριν.

Το ματς δεν είχε ρυθμό στα λεπτά που ακολούθησαν, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε αρκετά λάθη. Το «τρίγωνο» Μαντσίνι, Παλάσιος και Ιωαννίδη, βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουέστα στο 68΄. Στο 75΄ η πίεση του Κουρμπέλη καρποφόρησε, ο Μπερνάρ σούταρε, με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ. Στο 76΄ ο Νταρίντα έφυγε στο πλάι, γύρισε μέσα στην περιοχή με τον Σένκεφελντ να κάνει την προβολή και να διώχνει σε κόρνερ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ οριακή, με τον Παναθηναϊκό να χάνει σπουδαία φάση στο 82΄με τον Παλάσιος να φεύγει στο χώρο και να σουτάρει, αλλά η μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, μετά την εξαιρετική μακρινή πάσα του Κουρμπέλη.

Στο 84΄ ο Σάρλια ανέκοψε τον Γκρέι που έφευγε μόνος του στην αντεπίθεση, με τον Άρη να κερδίζει φάουλ σε καλό σημείο. Στο 86΄ ο Βέρμπιτς εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έμεινε μέσα στην περιοχή, ο Παλάσιος έκανε κάτι σαν προβολή από την κεφαλιά του Σάρλια, η οποία κατέληξε εντός εστίας για το 1-2.

Μετά το «πράσινο» προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός ήλεγξε απόλυτα το ματς, τα επόμενα λεπτά κύλησαν φυσιολογικά, με το «τριφύλλι» να φτάνει με το τελικό σφύριγμα σε σπουδαία νίκη και με ανατροπή που δίνει ψυχολογία ενόψει και της συνέχειας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Ετέμπο (83′ Γκρέι), Νταρίντα, Πάλμα (70′ Χριστοδουλόπουλος), Ιτούρμπε (65′ Ρουπ), Ματέο Γκαρσία (83′ Νταμπό), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (79′ λ.τ. Πούχατς), Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν (63′ Παλάσιος), Μαντσίνι (74′ Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης (73′ Σπόραρ), Μπερνάρ (80′ Βέρμπιτς).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.