ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η ολοκληρωμένη εμφάνιση μετά το 25’ και το μήνυμα του Σερέλη

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την ανατροπή και τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και για την απόφαση του Χρήστου Σερέλη στο ζήτημα με τον Μπέικον.

Η ολοκληρωμένη εμφάνιση μετά το 25’ και το μήνυμα του Σερέλη

Ο Παναθηναϊκός ήταν διπρόσωπος στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά έκανε τη… δουλειά χάρη στην ολοκληρωμένη εμφάνιση που πραγματοποίησε μετά τα μισά της τρίτης περιόδου. Η νίκη αυτή (75-66) αποκτά και διπλή αξία αν αναλογιστούμε ότι ήρθε σε ένα ματς που η ομάδα «ψαχνόταν» για 25 λεπτά, ενόσω κέρδισε πολλά με την απόφαση του κόουτς Σερέλη, που άφησε εκτός αγώνα τον Μπέικον.

Ας ξεκινήσουμε με τα του παιχνιδιού. Στα πρώτα 25 λεπτά, οι «πράσινοι» παρουσίασαν σχεδόν όλα τα συμπτώματα και τις παθογένειες που τους συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής περιόδου. Μια ομάδα που δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό επιθετικά και σκόραρε μετά βίας, καθώς οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν έβρισκαν… διχτάκι έξω από τα 6,75μ. (1/14 τρίποντα μέχρι το 20’), παρότι εκτελούσαν με καλές συνθήκες.

Συν τοις άλλοις, εμφάνισαν έλλειψη μαχητικότητας και σκληράδας στην άμυνα, με συνέπεια να παραδοθούν στο τέμπο των Σέρβων, που έβρισκαν με σχετική άνεση τον δρόμο προς το καλάθι: Νέντοβιτς και Πετρούσεφ έκαναν ό,τι ήθελαν και δεν συναντούσαν αντίσταση από την άλλη πλευρά. Αυτό είχε ως συνέπεια το -13 (29-42) στο φινάλε του ημιχρόνου.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.730 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Να σταθούμε και στη φάση στο τέλος του πρώτου 20λεπτου, όταν ο Παναθηναϊκός θύμισε ομάδα… παιδικού και δέχθηκε φόλοου από τον Βιλντόσα μετά από δύο χαμένες βολές του Πετρούσεφ, ο οποίος δέχθηκε πάσα μετά από επαναφορά από την άλλη άκρη του γηπέδου και κέρδισε το φάουλ από τον Λι κι ενώ δεν βρέθηκε ένα χέρι να σταματήσει την μπάλα, που έπεσε από τον… ουρανό.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και να ξεφεύγουν με +16. Αυτό ήταν! Κάπου εκεί οι «πράσινοι» αφυπνίστηκαν και γύρισαν τελείως τον διακόπτη. Με το small ball που χρησιμοποίησε ο κόουτς Σερέλη να βγάζει τα… συκώτια των αντιπάλων στην άμυνα, ο «εξάστερος» έτρεξε επιμέρους σκορ 30-5 στα επόμενα 10 λεπτά και ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση για να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνα.

Σε αυτό το διάστημα, οι παίκτες του «τριφυλλιού» ανέβασαν στροφές και στην επίθεση. Η μπάλα κυκλοφορούσε πιο ορθολογικά και με περισσότερη υπομονή για να βρεθεί το ιδανικό σουτ, κάτι που αποτυπώνεται και στα στατιστικά που είχε στο δεύτερο μέρος (15/25 εντός παιδιάς, 10/10 βολές και 12 ασίστ), με το επιμέρους σκορ σε αυτό το 20λεπτο να είναι 46-24!

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος ακούει τα εξ αμάξης από τον κόσμο, αλλά αδικείται από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας και από το γεγονός ότι δεν τον «εκμεταλλεύεται» όπως πρέπει. Αυτή τη φορά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πήρε την μπάλα εκεί που… έπρεπε δίνοντας πολύτιμες λύσεις στην επίθεση, ενώ ήταν κυρίαρχος και στις δύο άκρες του παρκέ, αφού «σκέπασε» την πράσινη ρακέτα.

Κλείνοντας, να μιλήσουμε λίγο και για την απόφαση του Χρήστου Σερέλη πριν από το ματς. Ο 48χρονος τεχνικός αποφάσισε λοιπόν να αφήσει εκτός τον Ντουέιν Μπέικον, σε μια κίνηση που δείχνει πυγμή, καθώς θεώρησε ότι ο Αμερικανός έβαζε το «εγώ» του πάνω από την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι ο 27χρονος φόργουορντ εδώ και 1-1,5 μήνα ήταν αδιάφορος και πραγματικά επιζήμιος για το σύνολο και μάλλον οφείλει να αλλάξει ρότα για να προσφέρει αυτά που μπορεί.

Ο κόουτς Σερέλης δείχνει να ξέρει σε ποιον «οργανισμό» βρίσκεται και πήρε πολλά «παράσημα» βάζοντας πάνω απ’ όλα την ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Κι αυτό είναι ένα θετικό σημάδι για την παρουσία του, πέραν της αγωνιστικής βελτίωσης που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα με εκείνον στον πάγκο…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.