ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η ανάκαμψη του Παναθηναϊκού και κάτι μάτια… ερμητικά κλειστά

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και την ήττα στις λεπτομέρειες.

Η ανάκαμψη του Παναθηναϊκού και κάτι μάτια… ερμητικά κλειστά

Ένα ακόμα ντέρμπι χάθηκε για τον Παναθηναϊκό, που ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό (74-76) στις λεπτομέρειες. Το «τριφύλλι» παρουσιάζει ανάκαμψη υπό τις οδηγίες του Σερέλη και δείχνει ότι μπορεί να παλέψει τουλάχιστον κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο.

Μόνο που και στο δεύτερο συναπάντημα με τους «ερυθρόλευκους» στο ελληνικό πρωτάθλημα βρήκε απέναντί του κάτι μάτια -διαιτητών- ερμητικά κλειστά.

Οι Πειραιώτες ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έφτασαν μέχρι το +12 κι έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν τα παράτησαν κι έβγαλαν αντίδραση φτάνοντας να διεκδικούν τη νίκη στην τελευταία επίθεση. Εκεί λοιπόν δεν δόθηκε ξεκάθαρο φάουλ του Φαλ στον Παπαγιάννη, αλλά και συζητήσιμο φάουλ του Γάλλου στον Ουίλιαμς στην αρχή της φάσης.

Όσον αφορά τον αγώνα. Στην εκκίνηση, ο Παναθηναϊκός είχε ως στόχο να «ταΐσει» τον Γκουντάιτις στις πρώτες επιθέσεις του και τα κατάφερε, ενώ έβγαλε καλές συνεργασίες στο πρώτο δεκάλεπτο (21-21). Παρ’ όλα αυτά, το ματς στράβωσε για τα καλά στη δεύτερη περίοδο, όταν και φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του Μπέικον, αφού έχασε έναν σταθερό πόλο στην επίθεση, ενώ εκτέθηκε από τους «παγκίτες» του Ολυμπιακού, που έδωσαν το κάτι παραπάνω (25 πόντοι στο ημίχρονο) και είχαν τρομακτική ευστοχία έξω από τα 6,75μ. (8/15 στο ημίχρονο).

Συν τοις άλλοις, οι φιλοξενούμενοι είχαν αξιοθαύμαστη συγκέντρωση, αφού υπέπεσαν σε μόλις 3 λάθη στα πρώτα 20 λεπτά (7 συνολικά).

Μετά την ανάπαυλα, οι παίκτες του Σερέλη έπαιξαν πιο επιθετική άμυνα, κυνήγησαν περισσότερο τους αντιπάλους τους και κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά στο -1, αλλά όχι να περάσουν μπροστά, κάτι που θα τους έδινε την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση.

Το ματς εξελίχθηκε σε ντερμπάρα στην 4η περίοδο και κρεμόταν σε μια κλωστή, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν το προβάδισμα και δεν επέτρεπαν στο «τριφύλλι» να προσπεράσει. Και φτάσαμε στην καθοριστική φάση, όπου κρίθηκαν τα πάντα.

Νομίζω ότι ακόμα και οι φίλοι των Πειραιωτών συμφωνούν πως υπάρχει καθαρό φάουλ στον Παπαγιάννη, που δεν δόθηκε κι ας έγινε μπροστά στα μάτια των διαιτητών. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο Κορομηλάς μετά το τέλος του αγώνα.

Προφανώς και δεν λέμε ότι ο «εξάστερος» θα έφτανε στη νίκη αφού θα έπρεπε ο αρχηγός του να βάλει και τις δύο βολές, ωστόσο δεν του επετράπη να τη διεκδικήσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάτι ανάλογο δηλαδή που συνέβη και στο ντέρμπι του πρώτου γύρου, με το φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ του Μπέικον.

Σαφώς και ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της φετινής Ευρωλίγκας και απέχει παρασάγγας από τον αιώνιο αντίπαλο (κάτι που παραδέχονται και οι «πράσινοι» οπαδοί), ωστόσο για να νικήσει στο πρωτάθλημα τον χειρότερο Παναθηναϊκό της τελευταίας 30ετίας χρειάστηκε… σπρωξιματάκια από τη διαιτησία.

Πριν κλείσουμε, να αναφερθούμε και στον κόουτς Σερέλη. Καταρχάς, ο 48χρονος τεχνικός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς και δεν τα έριξε στη διαιτησία για την ήττα της ομάδας του.

Τον τιμάει αυτό. Από ‘κει και πέρα, έχει παρουσιάζει ένα σύνολο (με τις όποιες ατέλειές του) που επιτέλους βγάζει πράγματα μέσα στο παρκέ και έχει κάποιες στοιχειώδεις αρχές στο παιχνίδι του. Βλέπουμε συνεργασίες, σωστή κυκλοφορία της μπάλας και ομαδικότητα.

Επιπροσθέτως, έχει καταφέρει να «κερδίσει» παίκτες, όπως ο Γκριγκόνις και ο Μαντζούκας, αλλά και να αναδείξει τον καλό εαυτό του Μπέικον, ο οποίος έσφιξε τα δόντια κι έπαιξε τραυματίας στο δεύτερο ημίχρονο. Και σκεφτείτε τι καμένη γη παρέλαβε ο Σερέλης από τον προκάτοχό του…

Υ.Γ. Με την επιστροφή του Πονίτκα από τραυματισμό, ίσως θα πρέπει να «κοπεί» από την εξάδα των ξένων για τα playoffs ο Ουόλτερς, ο οποίος είναι αρνητικός το τελευταίο διάστημα και δεν αντέχει σε (συνεχόμενα) ματς υψηλών απαιτήσεων και εντάσεων. Δυστυχώς, το απέδειξε και σήμερα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...