ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος και ήττα στο ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, έφτασε στα όριά του τον «αιώνιο» αντίπαλο, αλλά στις τελευταίες κρίσιμες φάσεις, υπήρξαν δύο φάουλ σε Ουίλιαμς και Παπαγιάννη που ουδέποτε δόθηκαν με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα (76-74) στο ντέρμπι.

Καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος και ήττα στο ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, έφτασε στα όριά του τον «αιώνιο» αντίπαλο, αλλά στις τελευταίες κρίσιμες φάσεις, υπήρξαν δύο φάουλ σε Ουίλιαμς και Παπαγιάννη που ουδέποτε δόθηκαν με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα (76-74) στο ντέρμπι.

Με το «έτσι θέλω» η διαιτητική τριάδα του ντέρμπι έκρινε το αποτέλεσμα, με τον Παναθηναϊκό να έχει έντονες διαμαρτυρίες για τις τελευταίες φάσεις στον αγώνα, ζητώντας φάουλ σε δύο περιπτώσεις σε Ουίλιαμς και Παπαγιάννη. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι πως οι διαιτητές πήγαν στο instant replay και έκριναν με «ερυθρόλευκα» γυαλιά κάτι που είδε όλη η Ελλάδα.

Το ματς

Με τον Φαλ κάτω από τη ρακέτα να δίνει σκορ στο παιχνίδι (0-2). Ο Μπέικον απάντησε με ζευγάρι εύστοχων βολών (2-2), ενώ λίγο μετά ο Γκουντάιτις με ωραίο ποστάρισμα και εκτέλεση έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τους Πράσινους (4-2). Ο Γκουντάιτις τα πήγαινε εξαιρετικά πάνω στον Φαλ, πετυχαίνοντας ένα φοβερό γκολ-φάουλ μπροστά στον θηριώδη Γάλλο σέντερ των Πειραιωτών (6-3, αστόχησε στη βολή)

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.357 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενος ήρθε από τα 6.75 δια χειρός Κάαναν (6-6), ενώ με νέο τρίποντο του Βεζένκοφ οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν κιόλας με 6-9. Στο σερί του Ολυμπιακού έδωσε συνέχεια ο Ουόκαπ (6-11), αλλά το τελείωσε αμέσως μετά με λέι απ ο Λι (8-11). Το Τριφύλλι “τάιζε” με συνέπεια τον Αρτούρας Γκουντάιτις, με τον Λιθουανό όμως να πηγαίνει στις βολές αλλά να αστοχεί (10-14).

Ο Πάρις Λι άρχισε να «ζεσταίνεται», ευστοχώντας στο παρθενικό τρίποντο του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι (13-16), ενώ το κάρφωμα του Παπαγιάννη από την ασίστ του Μαντζούκα ακολούθως έφερε τον «εξάστερο» σε απόσταση βολής (15-16). Το σκορ της πρώτης περιόδου διαμορφώθηκε από το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μποχωρίδη (21-21).

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο γρήγορο προβάδισμα του Παναθηναϊκού (23-21) με επιμέρους 2-12 για το 25-33 στο 14’, ύστερα από τρίποντο του ΜακΚίσικ. Ο Χρήστος Σερέλης κάλεσε τάιμ άουτ, αφού οι παίκτες του δεν είχαν συγκέντρωση σε καμία από τις δύο πλευρές του παρκέ. Ο ρυθμός έπεσε και αυτό βόλεψε τον Ολυμπιακό, που συνέχισε να ελέγχει το ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν τη διαφορά στο +10 (27-37 στο 16’), την ώρα που έβρισκαν πόντους από τον ΜακΚίσικ αλλά και τον Λαρετζάκη για το πρώτο -12 (33-45) του Παναθηναϊκού στο 19’. Ο Ουόλτερς ήρθε από τον πάγκο με πέντε συνεχόμενους πόντους για να ρίξει τη διαφορά από το διψήφιο -12 στο -7 (38-45 στο 20’). Το πρώτο μέρος έκλεισε με 1/2 βολές του ΜακΚίσικ, «γράφοντας» το 38-46.

Ο Ολυμπιακός με την έναρξη της τρίτης περιόδου προηγήθηκε εκ νέου με +11 (38-49), αλλά ο Μαντζούκας με καθοριστικό ριμπάουντ και τρίποντο συνέβαλε στο να πέσει άμεσα η διαφορά στο -5 (44-49) στο 22’. Οι «πράσινοι» έχασαν και πάλι τον προσανατολισμό τους για λίγο και αυτό ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό να αυξήσει εκ νέου τη διαφορά στο +10 (46-56 στο 25’).

Ο Χρήστος Σερέλης κάλεσε τους παίκτες του στον πάγκο και οι οδηγίες του Έλληνα τεχνικού έπιασαν τόπο. Οι «πράσινοι» αφενός έβγαλαν μεγάλη ενέργεια στην άμυνα μειώνοντας σε 52-56 στο 27’.

Μέχρι το τέλος της περιόδου οι «πράσινοι» είχαν φέρει το ματς στον πόντο (58-59), αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά ενόψει της τέταρτης και τελευταίας περιόδου.

Δύο λάθη του Μποχωρίδη σε συνεχόμενες επιθέσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο έφεραν τον Ολυμπιακό στο 58-62 στο 32’, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν πόντους από τον  Λαρεντζάκη για το 58-66 στο 33’. Οι παίκτες του Σερέλη αν μη τι άλλο ήταν μαχητικοί προσπαθώντας να επιστρέψουν στο ματς κάθε φορά που ο Ολυμπιακός ξεμάκρυνε.

Το σενάριο αυτό επαναλήφθηκε καθώς οι «πράσινοι» μείωσαν σε 61-66 στο 34’, αλλά λεπτομέρειες ήταν αυτές που στερούσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο. Δύο λεπτά για το τέλος ο πίνακας στο σκορ έδειχνε 67-71, ωστόσο το ΟΑΚΑ ήταν περισσότερο χλιαρό παρά «καυτό». Ο Σερέλης πήγε σε αλλαγές χάντμπολ με τον Μπέικον στην επίθεση και τον Μαντζούκα στην άμυνα.

Με το σκορ στο 71-75 και ενώ απέμεναν 47,2 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Σερέλης πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την επίθεση των «πράσινων». Η επίθεση δεν βγήκε, ωστόσο η μπάλα έφτασε στον Μπέικον που σκόραρε για τρεις μειώνοντας σε 74-75 την ώρα που απέμεναν 23,8 για το τέλος. Οι «πράσινοι» έστειλαν τον ΜακΚίσικ στις βολές.

Εκείνος είχε 1/2 (74-76) και ο Σερέλης πήρε νέο τάιμ άουτ 21,4 δευτερόλεπτά για τη λήξη. Οι «πράσινοι» δεν είχαν ξεκάθαρη επιλογή, ο Ουίλιαμς πήγε προς το καλάθι και αστόχησε η μπάλα έφτασε στον Παπαγιάννη που δέχθηκε χτύπημα από τον Φαλ και χωρίς οι διαιτητές να σφυρίξουν το 74-76 έμεινε μένει μέχρι το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-46, 58-59, 74-76.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.