ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Γκέλα ολκής κόντρα στον Βόλο με μοιραίο τον Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά σε όλο το ματς, είχε την ευκαιρία να πάρει το «τρίποντο» στις καθυστερήσεις με το πέναλτι του Σπόραρ, όμως ο Κλέϊμαν έβαλε «stop» στα όνειρα και η γκέλα (0-0) έγινε για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παναθηναϊκός: Γκέλα ολκής κόντρα στον Βόλο με μοιραίο τον Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά σε όλο το ματς, είχε την ευκαιρία να πάρει το «τρίποντο» στις καθυστερήσεις με το πέναλτι του Σπόραρ, όμως ο Κλέϊμαν έβαλε «stop» στα όνειρα και η γκέλα (0-0) έγινε για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με την ορμή της κατάμεστης έδρας του, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε κόντρα στον Βόλο με μοναδικό στόχο το «τρίποντο» της νίκης αλλά και της διατήρησης της πρώτης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα των play offs της Stoiximan Super League.

Ο Σέρβος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-3-3 και με τους Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Σένκεφελντ, Κώτσιρα, Μαντσίνι, Πέρεθ, Μπερνάρ, Τσέριν, Παλάσιος και Ιωαννίδη.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.493 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή για το «τριφύλλι» ήρθε από τον Φώτη Ιωαννίδη στο 8΄ που δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Μαντσίνι, πλάσαρε τον Κλεϊμαν κάτω από τα πόδια, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε μόλις άουτ. Ο Βόλος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ακίνδυνος και προσπαθούσε να μην αφήσει κενούς χώρους, ώστε να τους εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι».

Ο Παναθηναϊκός είχε καθολική υπεροχή έναντι του αντιπάλου του, δημιουργούσε ευκαιρίες αλλά δεν της ρευστοποιούσε με κάποιο γκολ, με τον Βόλο να αρέσκεται σε άσκοπες καθυστερήσεις που σκοπό είχαν να «χαλάσουν» το μυαλό των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Σε τρεις περιπτώσεις οι «πράσινοι» σε διάστημα τριών λεπτών από το 23΄ ως και το 26΄, έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Κλεϊμαν, αλλά πρώτα ο Χουάνκαρ και μετά ο Τσέριν τις σπατάλησαν χαρακτηριστικά. Για να δούμε καλή φάση έπρεπε να περάσουν δέκα λεπτά και συγκεκριμένα να φτάσουμε στο 36΄, με τον Παλάσιος να εκτελεί άστοχα και αυτός με τη σειρά του.

Στα δύο επιπλέον λεπτά που κρατήθηκαν πέραν των πρώτων 45΄, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα το αξιοσημείωτο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν για την ανάπαυλα με το «στείρο» 0-0.

Στην επανάληψη, είχαμε το ίδιο μοτίβο, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ασφυκτικά για κάποια ευκαιρία που θα έφερνε το πολυπόθητο γκολ, με τον Βόλο την ίδια ώρα να έχει στατική και αμυντική παρουσία, κρατώντας μακριά από τα καρέ του Κλεϊμαν τους παίκτες τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς.

Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ανακατέψει την τράπουλα και ξεκίνησε τις διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο, με τους Σπόραρ και Κλεϊνχέισλερ στη θέση των Ιωαννίδη και Μαντσίνι, στέλνοντας παράλληλα στα άκρα τον Μπερνάρ.

Στο 71΄ ο Παναθηναϊκός απώλεσε ακόμα μια ευκαιρία, έπειτα από την ατομική ενέργεια του Κλεϊνχέισλερ και το σουτ που κατέληξε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (76΄) ξανά ο Ούγγρος εξτρεμ ήταν πρωταγωνιστής, με το «τριφύλλι» να φεύγει στην αντεπίθεση, η μπάλα να φτάνει στα πόδια του, αλλά και πάλι σούταρε ψηλά και άστοχα. Στο 78΄ ο φρέσκος Κουρμπέλης έκανε ατομική ενέργεια και σουτ που πέρασε άουτ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ήταν μόνιμα σε φάση επίθεσης, με τον Κλεϊνχέισλερ να χάνει άλλη μια ευκαιρία για να σκοράρει, σουτάροντας ψηλά και άστοχα. Η γυριστή κεφαλιά του Σπόραρ βρήκε τον Κλεϊμαν σε ετοιμότητα που μπλόκαρε με ευκολία. Ο Σπόραρ από μακριά απείλησε στο 84΄ αλλά άστοχα, με τους «πράσινους» να μην έχουν εμπνεύσεις παρόλο που είχε την κατοχή μπάλας και έψαχνε συνεχώς τους κενούς χώρους.

Στο 90΄ ο Παλάσιος ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του, καθώς σε δύο περιπτώσεις δεν υπολόγισε σωστά τη φάση και δεν ολοκλήρωσε την τελική προσπάθειά του, με το 0-0 να παραμένει.

Στα επιπλέον επτά λεπτά των καθυστερήσεων, ο Παλάσιος κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Λούνα που σκόπιμα ανέκοψε τη μπάλα. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση με τον Κλεϊμαν να αποκρούει και να κρατά το 0-0.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα, έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την ευκαιρία να πάρει το ματς έστω και στις καθυστερήσεις.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.