ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Καλές οι εντυπώσεις για δώρα αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για δώρα είναι μια εύκολη κουβέντα, κυρίως όσον αφορά το ποιοι έχουν πάρει και από ποιους στο φετινό πρωτάθλημα.

Καλές οι εντυπώσεις για δώρα αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για δώρα είναι μια εύκολη κουβέντα, κυρίως όσον αφορά το ποιοι έχουν πάρει και από ποιους στο φετινό πρωτάθλημα.

Είναι αλήθεια πως προκάλεσε έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε για τον Παναθηναϊκό ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι. Κυρίως γιατί ο προπονητής της ΑΕΚ δε μας έχει συνηθίσει, τουλάχιστον όσον αφορά τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον σεβασμό που είχε δείξει απέναντι στον συνάδελφό του, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βγάζει ένα τέτοιο πρόσωπο.

Ο Αλμέιδα θυμήθηκε τον πρώτο γύρο, λέγοντας για δύο πέναλτι που μπορεί να του στερούσαν ακόμα και τη δουλειά του. Δύο πέναλτι για τα οποία πάντως θα έπρεπε βλέποντας το ριπλέι να συμφωνήσει πως ήταν. Και τα δύο. Και όχι ολόκληρους μήνες μετά να τα αναφέρει ως… βοήθεια στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεδομένα αν κάτσουμε και αναλύσουμε τις φάσεις του φετινού πρωταθλήματος είναι η πιο αδικημένη ομάδα. Στη δε σύγκριση με την ΑΕΚ και τη δική της εύνοια, η διαφορά είναι χαώδης. Αν δεν υπήρχε το VAR οι πράσινοι θα αναζητούσαν σήμερα τα αίτια της… κατάρρευσης τους και δε θα μιλούσαν για πρωτάθλημα.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.148 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν πάμε στα πέναλτι, που τόσο αρέσει σε κάποιους να μετράνε, θα δούμε πως στο σύνολο ο Παναθηναϊκός έχει δέκα και η ΑΕΚ οχτώ. Όχι τόσο μεγάλη διαφορά για να ακούμε για δώρα, που το μόνο που κάνουν είναι να αφήνουν εντυπώσεις. Αρνητικές εν προκειμένω.

Και αν θέλουν να μιλήσουμε εντελώς ψυχρά και για τα τέσσερα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ που είδαμε φέτος, θα συμφωνήσουμε όλοι φαντάζομαι πως του Νταμπάνοβιτς είναι μια διαιτησία που δε χωρά συζήτηση για το πόσο αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Και εν γένει ολόκληρο το πρωτάθλημα. Ο Βόσνιος διαιτητής θύμισε εποχές του σκοτεινού ποδοσφαίρου στη χώρα.

Μέσα σε 90 λεπτά κατάφερε να μη δει ένα πέναλτι που έβγαζε μάτι χωρίς τη βοήθεια του VAR, μια αποβολή στον Άμραμπατ που επίσης έβγαζε μάτι και μια ακόμα ελεγχόμενη φάση ξανά του Άμραμπατ ο οποίος σήκωσε τον Χουάνκαρ στον αέρα. Ο ίδιος ο Αλμέιδα, που χθες μίλησε για δώρα προς τον Παναθηναϊκό, ήταν αυτός που έβγαλε τον Άμραμπατ από το ντέρμπι του Νταμπάνοβιτς γιατί έβλεπε ότι ήδη του έχει χαριστεί.

Πριν κάποιος μιλήσει για δώρα θα πρέπει να έχει δει και να κρίνει με τα μάτια του και όχι με το τι ακούει ή του μεταφέρει ο καθένας. Αν δηλαδή ο προπονητής της ΑΕΚ έχει δει όλα τα ματς του Παναθηναϊκού και έχει αντιληφθεί πως πράγματι συμβαίνει αυτό, μπορεί κάποιος να το δικαιολογήσει. Έτσι βλέπει, έτσι λέει.

Αλλά να τα βλέπουμε και όλα. Για παράδειγμα να βλέπουμε τη συμπεριφορά ομάδων σε κάθε παιχνίδι τους. Πως παίζουν απέναντι στον έναν και πως απέναντι στον άλλον. Ακόμα και στα Playoffs που κρίνουν το πρωτάθλημα. Με ποια νοοτροπία κατεβαίνουν συγκεκριμένες ομάδες να αγωνιστούν απέναντι στον Παναθηναϊκό και πως απέναντι στην ΑΕΚ. Ποια παιχνίδια κρίθηκαν σε… χαλαρό τέμπι και ποια ήταν αυτά που δεν είχε καθοριστεί ο νικητής μέχρι το τέλος.

Καλές είναι οι εντυπώσεις μέσω λέξεων που μπορεί να κάνουν γκελ στον κόσμο, αλλά δεν έχουν όλα τα παραμύθια δράκο. Και κυρίως, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που κάποιος άκουγε κάτι και το κατάπινε αμάσητο. Υπάρχει η εικόνα που δίνει απαντήσεις σε όλα και τα γεγονότα που δεν αμφισβητούνται και είναι αμείλικτα.

Πάντως παιχνίδια του Παναθηναϊκού σε άλλες ημερομηνίες από τις καθορισμένες, επειδή είχαν κοντύνει δοκάρια και είχαν στραβώσει γραμμές, δεν έχουν γίνει. Ούτε παιχνίδια με Έλληνες διαιτητές επειδή οι ξένοι… μέθυσαν και την είδαν happy travelers έχουν γίνει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.