ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Όταν συγκρίνεται με την ΑΕΚ, η τύχη του χτυπάει… δοκάρι!

Ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ είδε για μια ακόμη φορά την τύχη να του γυρνά την πλάτη αφού ο Μαντσίνι στο 80' κατέγραψε ένα από τα πολλά δοκάρια της ομάδας τη φετινή σεζόν!

Παναθηναϊκός: Όταν συγκρίνεται με την ΑΕΚ, η τύχη του χτυπάει... δοκάρι!

Η αγωνία παίρνει παράταση για τον τίτλο μετά και το ισόπαλο 1-1 του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά την γκέλα της βασικής συνδιεκδικήτριας ΑΕΚ που “κόλλησε” με τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν σχεδόν… τελειώσει από την 8η αγωνιστική των playoffs με τους “πράσινους” να είναι πρωταθλητές αν για μια ακόμη φορά η τύχη δεν γυρνούσε την πλάτη στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Σε ένα ματς που τα είχε όλα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς με τον Μαντσίνι, ισοφαρίστηκε από τον Μπράντον στο 60′ έχασε με απευθείας κόκκινη τον Σένκφελντ αλλά βίωσε και την… καθημερινότητα της φετινής σεζόν με τα δοκάρια.

Στο 80ο λεπτό του ντέρμπι ο Μαντσίνι, επιχείρησε να νικήσει τον Κοτάρσκι με ένα φοβερό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής το οποίο ωστόσο τράνταξε το δοκάρι του Κροάτη και κατέληξε άουτ.

Αυτό ήταν η 15η φορά που το λευκό “εμπόδιο” στερεί από το “τριφύλλι” τη χαρά κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία αν μη τι άλλο ο Παναθηναϊκός μόνο τυχερός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μια ομάδα που παράγει ευκαιρίες, αλλά δυσκολεύεται στο γκολ και έχει παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας για 34 ματς έχοντας δεχθεί μόλις 14 γκολ και έχοντας πετύχει επτά λιγότερα από τον 5ο της βαθμολογίας Άρη που έχει 53.

Αντίθετα η “συγκάτοικος” στην βαθμολογία ΑΕΚ, δημιουργεί και σκοράρει περισσότερο μιας και έχει βρει δίχτυα 63 φορές, πέντε δηλαδή λιγότερες από την καλύτερη επίθεση που έχει ο Ολυμπιακός, αλλά αντικειμενικά δεν είναι τόσο άτυχη. Ενδεικτικά η “Ένωση” σε αυτόν τον… μαραθώνιο που φαντάζει ατελείωτος έχει “κλωτσήσει” την μπάλα στο δοκάρι 9 φορές, έξι δηλαδή λιγότερες από τον Παναθηναϊκό, ενώ η εστία της έχει παραβιαστεί 16 φορές.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στα τέσσερα μεταξύ τους ματς στα οποία έχουν σημειωθεί μόλις τέσσερα γκολ (δύο για τον καθένα), ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι ο μεγάλος άτυχος της υπόθεσης αφού μετρά τρία δοκάρια, έναντι ενός (και όχι δυο) της ΑΕΚ. Μάλιστα στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι ο Παναθηναϊκός είχε δυο, αφού το πρώτο σημειώθηκε με τον Αϊτόρ σε τετ-α-τετ και το δεύτερο με τον Παλάσιος μετά από τρομερό σουτ σε ματς που το “τριφύλλι” επικράτησε 2-1. Το τρίτο δοκάρι ήταν εκείνο στη Φιλαδέλφεια όταν τις καθυστερήσεις ο Ιωαννίδης έφτασε κοντά στην ισοφάριση κάτι το οποίο δεν συνέβη με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να επικρατήσει 1-0.

Όταν λοιπόν μιλάμε για απόλυτη ισορροπία θα πρέπει να σκεφτόμαστε και τον παράγοντα “τυχή” ο οποίος έχει γυρίσει την πλάτη πολλές φορές στον Παναθηναϊκό φέτος και όμως όλα παραμένουν ανοικτά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.