ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Έπραξε τα… δέοντα και ο στόχος της αξιοπρέπειας στους τελικούς

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού στο πέμπτο ματς των ημιτελικών κόντρα στο Περιστέρι.

Έπραξε τα… δέοντα και ο στόχος της αξιοπρέπειας στους τελικούς

Για μια ακόμα χρονιά ο Παναθηναϊκός απέφυγε την… παγίδα και πέρασε στους τελικούς της Basket League. Οι «πράσινοι» έπραξαν τα δέοντα και επέβαλαν την ανωτερότητά τους στον πέμπτο ημιτελικό με το Περιστέρι, το οποίο καθάρισαν με σχετική άνεση (81-67) για να πάρουν το εισιτήριο για ένα ακόμα ραντεβού με τον Ολυμπιακό, όπου καλούνται να δείξουν αξιοπρέπεια και μαχητικότητα.

Το «τριφύλλι» είχε ένα πολύ καλό διάστημα μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου και σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο, αλλά παραλίγο να πληρώσει τις κακές του στιγμές στο τελευταίο 6λεπτο του ημιχρόνου, όταν και δέχθηκε επιμέρους σκορ 17-7, που έριξε τη διαφορά στο -2 και προκάλεσε μια σχετική ανησυχία στο στρατόπεδο των γηπεδούχων. Σε εκείνο το κομμάτι του αγώνα δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά για την ομάδα του Σερέλη, τόσο στην άμυνα όπου επήλθε «εγκληματική» χαλάρωση, όσο και στην επίθεση, όπου χάθηκαν πολλά… άχαστα καλάθια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως, οι «πράσινοι» ξεδίπλωσαν τις αμυντικές αρετές τους και «κλείδωσαν» τους αντιπάλους τους. Κυρίως τον Φρανσίσκο, ο οποίος είχε δημιουργήσει πολλά ρήγματα στο πρώτο 20λεπτο (15 πόντοι, 3 ασίστ), αλλά μετά την ανάπαυλα εγκλωβίστηκε στις δαγκάνες των γηπεδούχων και… εξαφανίστηκε (μόλις έναν πόντο πέτυχε). Καθοριστικοί σε αυτό το σημείο οι Αγραβάνης και Παπαγιάννης, οι οποίοι περιόρισαν την ορατότητα και έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς τη ρακέτα της ομάδας.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.346 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε συνδυασμό με την εξαιρετική περιφερειακή άμυνα των Λι, Πονίτκα και Γκριγκόνις και τη «θωράκιση» των ριμπάουντ (σ.σ. μόλις ένα επιθετικό πήρε το Περιστέρι στο δεύτερο 20λεπτο κι ενώ είχε 7 στο πρώτο), ο Παναθηναϊκός έβαλε τις βάσεις για την επικράτησή του, αφού έτρεξε 19-5 επιμέρους σκορ στα 8 πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και εκτοξεύτηκε στο +16.

Επιθετικά, ο κόουτς Σερέλης βρήκε -μάλλον απρόσμενα- έναν έξτρα πυλώνα στο πρόσωπο του Αγραβάνη, ο οποίος πέτυχε 11 διαδοχικούς πόντους (από το 53-41 στο 64-47) και 13 συνολικά στο εν λόγω δεκάλεπτο. Ο 28χρονος φόργουορντ ήταν ο παίκτης-κλειδί σε αυτό το ματς και κατάφερε να δώσει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειαζόταν η ομάδα. Πολύ σημαντικό στοιχείο επίσης για το «τριφύλλι» ήταν ότι απέφυγε τα… αβίαστα λάθη μέχρι το 30’, όπως αποτυπώνεται και στη στατιστική (16 ασίστ/6 λάθη).

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γκριγκόνις (16 πόντοι, 5 ασίστ), που τόσο πολύ είχε αδικηθεί από τον Ράντονιτς. Ο Λιθουανός έδωσε πολλές λύσεις με τις εκτελέσεις του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο δημιούργησε περισσότερους χώρους και φρόντισε να «ταΐσει» τους συμπαίκτες του με εξαιρετικές τελικές πάσες. Από… κοντά οι Γκουντάιτις και Πονίτκα, με τον Λιθουανό σέντερ να οργιάζει στο χαμηλό ποστ και με τον Πολωνό να γεμίζει πάλι τη στατιστική του (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Και τώρα… τελικοί λοιπόν για τον Παναθηναϊκό! Ο «εξάστερος» θα πάει με τον ρόλο του αουτσάιντερ στα ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά οφείλει να δώσει το 101% των δυνάμεών του για να είναι ανταγωνιστικός…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.