ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αταμάν: ««Θα φτιάξουμε ρόστερ για Final 4 – Είμαστε σε επαφή με σημαντικά ονόματα για τον Παναθηναϊκό» !

Ο Εργκίν Αταμάν σε συνέντευξη που παραχώρησε σημείωσε ότι υπέγραψε για δύο χρόνια με το τριφύλλι ενώ σημείωσε ότι οι πράσινοι μιλούν με μεγάλα ονόματα.

Αταμάν: ««Θα φτιάξουμε ρόστερ για Final 4 - Είμαστε σε επαφή με σημαντικά ονόματα για τον Παναθηναϊκό» !

Ο Εργκίν Αταμάν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Τουρκία ολοκλήρωσε την άκρως επιτυχημένη πορεία του με την Εφές.

Ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση χθες ανέφερε:

«Γράψαμε μια υπέροχη ιστορία για πέντε χρόνια. Ξεκινήσαμε τη σεζόν για να κατακτήσουμε τον τρίτο τίτλο στην Euroleague, αλλά δεν έγινε. Αποτύχαμε. Για πρώτη φορά είχαμε μια αποτυχημένη σεζόν στη διοργάνωση. Όμως έτσι είναι η ζωή. Όταν ειπώθηκε ότι όλα τελείωσαν στην Εφές, ότι φεύγει ήδη ο Αταμάν, αναστηθήκαμε ύστερα από την ήττα από τη Φενέρ με 42 πόντους διαφορά. Θυμηθήκαμε τον χαρακτήρα μας, βάλαμε την καρδιά μας στο γήπεδο. Δεν θυμάμαι πόσα τρόπαια κέρδισα στην πενταετή περιπέτειά μου στην Αναντολού Εφές, αλλά υπάρχουν τρεις τελικοί της Euroleague. Νομίζω ότι αυτό είναι το τρίτο πρωτάθλημα Τουρκικού πρωταθλήματος εδώ και πέντε χρόνια.

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.290 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πάντα αντιμετώπιζα προκλήσεις σε όλη μου τη ζωή. Ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο στην Ελλάδα. Η Αναντολού Εφές είναι το σπίτι μου, ο σύλλογός μου. Τους εύχομαι καλή επιτυχία την επόμενη σεζόν. Έχω δουλέψει σε αυτόν τον σύλλογο από τα νιάτα μου, όχι ως επαγγελματίας, αλλά ως ερασιτέχνης. Θα είμαι χαρούμενος αν στο μέλλον με αποκαλούν θρύλο της Αναντολού Εφές. Χρειαζόταν μια αλλαγή. Δεν το αποφάσισα μόνος μου, το αποφασίσαμε μαζί με τον πρόεδρό μας. Νομίζω ότι θα είναι καλό και για τις δύο πλευρές. Πρέπει να ρισκάρεις στη ζωή»

Σήμερα από την άλλη σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό Μέσο ανέφερε ότι υπέγραψε με δύο χρόνια για τον Παναθηναϊκό και ότι το τριφύλλι μιλάει με μεγάλα ονόματα.

Aναλυτικά όσα ανέφερε ο Αταμάν:

Αναλυτικά όσα είπε ο Αταμάν για τον Παναθηναϊκό: 

«Τον νέο χρόνο θα είμαι στον Παναθηναϊκό, έχω υπογράψει για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, εκεί θα είμαι. Μαζί με την ΤΣΣΚΑ είναι οι δύο ομάδες που έχουν κερδίσει τις περισσότερες κατακτήσεις Euroleague.

Είναι μία ομάδα με νοοτροπία νικητή. Τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν μπορεί να καταφέρει αυτά που θέλει, όμως στοχεύει να επιστρέψει στις παλιές καλές ημέρες και μου έκαναν μία τέτοια πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάει σε Final 4 από το 2012. Είναι μία μεγάλη ομάδα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη και έχει πολύ κόσμο από πίσω. Έχει ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης με 20.000 θέσεις. Και εκεί θα φτιάξουμε ένα καινούργιο ρόστερ έχοντας δίπλα τον κόσμο.

Στα σπορ δεν υπάρχει ποτέ κάποια εγγύηση, αλλά πάντα στην καριέρα μου ξεκινώ κάτι από την αρχή. Αυτή είναι μία νέα πρόκληση. Τώρα στις επόμενες δύο σεζόν θα δουλέψω σε μία ομάδα που θέλει να βγει από τις άσχημες περιόδους στην Ευρωλίγκα».

Και συνέχισε για το πότε θα βρίσκεται στην Ελλάδα και τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό: «Μετά το Παγκόσμιο θα είμαι στην ΑΘήνα. Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις και σχέσεις από την Εφές. Δεν αποφάσισα μόνος μου να φύγω από την Εφές, ήταν κοινή απόφαση.

Τώρα για το νέο ρόστερ του Παναθηναϊκού, έχω σημαντική δουλειά. Μιλάω με τον πρόεδρο, θα κάνουμε σημαντικές αλλαγές, θα φτιάξουμε ρόστερ για Final 4 και να γίνει η ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει μόνο ο προπονητής. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλω να πω ονόματα. Σε 2-3 εβδομάδες οι μεταγραφές θα ξεκινήσουν να γίνονται. Είμαστε σε επαφή με σημαντικούς παίκτες».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.