ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2023

Έμφαση στο πρέσινγκ, “μαθήματα” Γιοβάνοβιτς και “μπράβο” σε Παλάσιος, Αϊτόρ (vid)

Δουλειά στο πρέσινγκ περιελάμβανε η πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Έμφαση στο πρέσινγκ,

Δουλειά στο πρέσινγκ περιελάμβανε η πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

*Πρωινή προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα των παικτών του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας. Το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένο το φιλικό με τη Ρογκάτσκα.

*Η έμφαση δόθηκε στο πρέσινγκ με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δουλεύει σε αυτό το κομμάτι, το οποίο, άλλωστε, το θεωρεί πολύ σημαντικό. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες.

Ροζ: Χουάνκαρ, Μάκγνουσον, Σιδεράς, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης.

Πράσινοι: Μαργκόνο, Μλαντένοβιτς, Φικάι, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Τσόκαϊ, Ζέκα, Τσέριν, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Σπόραρ.

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ξεκάθαρος και το έδειχνε με τις συνεχείς οδηγίες. Ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να κρατούν τις σωστές αποστάσεις, να κινούνται έξυπνα στον χώρο, ενώ τους εξηγούσε πόσο σημαντικό είναι το timing στο κομμάτι της πίεσης. Αρκετές φορές έμεινε ικανοποιημένος με αποτέλεσμα να φωνάζει “μπράβο”, κυρίως σε Παλάσιος και Αϊτόρ που τα πήγαν εξαιρετικά στην άσκηση. Βέβαια, όταν δεν έβλεπε αυτά που ήθελε έκανε τις απαραίτητες παρατηρήσεις με σκοπό οι ποδοσφαιριστές του να αφομοιώσουν αυτά που ζητούσε. Για παράδειγμα, σε κάποιο σημείο ό Γιοβάνοβιτς είπε στον Σιδερά όταν ο νεαρός αμυντικός πήρε άγαρμα στον Σπόραρ: «Με νοιάζει να είσαι εκεί και να ελέγχεις το χώρο πίσω σου, δεν θέλω να πέφτεις έτσι πάνω του».

*Μετά τη δουλειά στο πρέσινγκ ακολούθησε δίτερμα με τις ίδιες ομάδες και την προσθήκη των Λοντίγκιν και Μπρινιόλι στα τέρματα. Οι ροζ επικράτησαν με σκορ 1-0, χάρη σε ωραίο τελείωμα του Παλάσιος.

*Σε ένα σημείο της προπόνησης ο Κώτσιρας έπεσε με δύναμη στον Χουάνκαρ και τον “ξάπλωσε” στο χορτάρι. Αμέσως, ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού πήγε να ζητήσει συγγνώμη και ο Γιοβάνοβιτς γελώντας είπε στον Ισπανό: “Δε σε τρώει κανένας εσένα. Πόση δύναμη έχεις…”.

*Προς το τέλος των ασκήσεων τακτικής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάλεσε κοντά του τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Σέρβος έκανε… ιδιαίτερα στον Αργεντινό και του έδειχνε σε χαρτί το τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο και ποιες πρέπει να είναι οι τοποθετήσεις του. Μολις ολοκληρώθηκε η προπόνηση ο κόουτς του “τριφυλλιού” είχε και συνομιλία με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς αναλύοντάς του αυτά που ζητούσε στη συγκεκριμένη άσκηση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ