ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2023

Μάγκνουσον: «Περιμένουμε τα ματς με τη Ντνίπρο – Θα προσπαθήσω να σκοράρω περισσότερο»

O Xόρντουρ Μάγκνουσον μετά τη φιλική νίκη επί της Ρογκάσκα, μίλησε για το πολύ όμορφο γκολ που πέτυχε, για την περίοδο της προετοιμασίας, αλλά και για τους στόχους της νέας σεζόν αρχής γενομένης από τα ματς με τη Ντνίπρο. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας

Μάγκνουσον:  «Περιμένουμε τα ματς με τη Ντνίπρο - Θα προσπαθήσω να σκοράρω περισσότερο»

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χόρντουρ Μάγκνουσον μετά τη φιλική νίκη επί της Ρογκάσκα με σκορ 3-1.

Δεύτερη νίκη στα φιλικά της ομάδας στην Αυστρία, αλλά το πιο σημαντικό ίσως ήταν το γεγονός ότι πήρατε όλοι οι παίκτες ρυθμό στα πόδια σας:

«Ναι, το πιο σημαντικό είναι πως είμαστε όλοι μας… υγιείς μετά απ’ αυτό το ματς. Είναι καλό να παίζεις τέτοια φιλικά ματς στην προετοιμασία, ώστε να μπορείς να τα βάζεις όλα σε μία σειρά, πριν ξεκινήσει η σεζόν. Οπότε, ναι ήταν ένα καλό και σημαντικό τεστ για εμάς».

Πέτυχες άλλο ένα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Κράτησες την… παράδοση. Το «έχεις» ακόμα:

«Ναι, το “έχω” ακόμα. Αλλά δυστυχώς κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, ήθελα να έχω σκοράρει περισσότερες φορές. Θα προσπαθήσω να υποσχεθώ περισσότερα γκολ τη χρονιά που έρχεται, αλλά οκέι, είναι πάντα ωραίο να σημειώνεις γκολ».

Ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν είναι η Ευρώπη και τα δύο παιχνίδια με την Ντνίπρο που μπορούν να σας δώσουν ένα εισιτήριο, μίνιμουμ στους ομίλους του Europa League. Μετά έρχεται ο στόχος του πρωταθλήματος. Ξεκινάει μία χρονιά πιο δύσκολη και με περισσότερες απαιτήσεις από εσάς:

«Κάθε χρονιά είναι δύσκολη. Τώρα ήρθαν κάποιοι νέοι παίκτες, αποχώρησαν κάποιοι άλλοι, αλλά η κατάσταση είναι καλή. Η ομάδα δείχνει πολύ συμπαγής, είμαστε ένα πολύ καλό γκρουπ, υπάρχουν καλοί άνθρωποι στο κλαμπ και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε ακόμη περισσότερο σ’ αυτή τη σεζόν σε σχέση με την περσινή. Θέλουμε να τα πάμε καλύτερα… Ξέρω ότι τα πήγαμε καλά και πέρσι, αλλά ειλικρινά θέλουμε να βρούμε αυτό το μικρό βήμα που μας έλειψε στην περσινή χρονιά».

Νιώθετε πως έχετε μπροστά σας έναν «τελικό» πολύ νωρίς στη σεζόν;

«Όχι, νομίζω ότι το τάιμινγκ είναι καλό. Τέλη Ιουλίου, με αρχές Αυγούστου… έχουμε μπροστά μας λίγες εβδομάδες για να προετοιμαστούμε γι’ αυτά τα παιχνίδια. Είναι οι πρώτες τρεις μέρες μου εδώ στην προετοιμασία και όλα δείχνουν καλά. Ανυπομονώ να συνεχίσω να δουλεύω με την ομάδα. Θα παίξουμε καλά σαν ομάδα και περιμένουμε αυτά τα παιχνίδια με την Ντνίπρο».

-Στο κέντρο της άμυνας είσαι εσύ κι ο Μπαρτ και κάποια νέα παιδιά. Σύντομα θα αποκτηθούν και κάποιοι ακόμη αμυντικοί. Νιώθεις μεγαλύτερη ευθύνη γιατί είστε αυτή την στιγμή οι πιο έμπειροι παίκτες στα μετόπισθεν;

«Ναι, το ένιωθα αυτό και πέρσι όταν ήρθα στην ομάδα. Ένιωθα πως είχαν ορισμένα επιπλέον… κιλά στην πλάτη μου που θα έπρεπε να “κουβαλήσω”, αλλά μέσα στα παιχνίδια δεν το ένιωθα αυτό. Γιατί τα πήγαμε καλά κι έχουμε πολύ καλή ομάδα. Ειλικρινά. Είχαμε αρκετά νέα παιδιά που έπαιξαν σε αυτό το φιλικό με την Ρογκάσκα και με άφησαν πολύ ικανοποιημένο. ‘Εχουμε πολύ καλή Ακαδημία και το μέλλον είναι λαμπρό για τον Παναθηναϊκό και σ’ αυτό το κομμάτι. Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω και τα νέα παιδιά για να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τον Μπαρτ κι από μένα. Αν έρθουν νέοι παίκτες θα είναι καλό, όμως ήδη το επίπεδό μας είναι πολύ καλό…».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ