ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2023

Το “φροντιστήριο” του Γιοβάνοβιτς και οι πρώτες κινήσεις του Τζούριτσιτς

Το μάθημα τακτικής από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η δουλειά για αποφυγή πίεσης και το πρώτο διπλό με τη συμμετοχή του Φίλιπ Τζούριτσιτς. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Το

*Μετά το χθεσινό ρεπό, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στις προπονήσεις (απόντε οι διεθνείς πλην Τζούριτσιτς) στο Μπαντ Έρλαχ με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει αρκετή δουλειά στην αποφυγή της πίεσης, δίτερμα, αλλά και φροντιστήριο τακτικής στο φινάλε από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Αρχικά, μετά το καθιερωμένο “ζέσταμα”, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ. Στις δυο πρώτες ασκήσεις η δουλειά γινόταν για την αποφυγή της πίεσης, αρχικά από τα άκρα και στη συνέχεια από τον άξονα. Το τεχνικό επιτελείο ζητούσε ταχύτητα και γρήγορες μεταβιβάσεις με τον Χρήστο Κόντη να λέει στους παίκτες: «Όταν υπάρχει κενό κάνουμε επίθεση στο χώρο αυτό, όταν δεν υπάρχει κενό πρέπει να το δημιουργήσουμε εμείς. Φαίνεται εύκολο εδώ, αλλά μέσα στον αγώνα είναι πολύ πιο πιεστικές οι συνθήκες». *Κατά τη διάρκεια της δεύτερης άσκησης, υπήρξε μια στιγμή κατά την οποία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές και κυρίως στον Ρούμπεν. Ο Σέρβος διέκοψε την άσκηση, είπε στον Ισπανό ότι έπρεπε να βρίσκεται αλλού με τον παίκτη να το αναγνωρίζει. “Δικό μου λάθος”, είπε Ρούμπεν, ενώ στη συνέχεια ο κόουτς του “τριφυλλιού” είπε απευθυνόμενους σε όλους τους παίκτες: «Μην τρέχετε άσκοπα, οργανώστε το παιχνίδι σας».

*Στο δίτερμα το οποίο έγινε οι ομάδες ήταν οι εξής:

«Πράσινοι»: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ζέκα, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ, Τρουιγιέ, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Καμπετσής, Ιωαννίδης.

«Ροζ»: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Κάτρης, Σένκεφελντ, Φικάι, Ρουμπέν, Φρόκου, Παλάσιος, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ, Γερεμέγεφ.

Οι ροζ επικράτησαν 1-0 με γκολ του Παλάσιος. Ωστόσο, τα βλέμμα ήταν στραμμένα στον Φίλιπ Τζούριτσιτς…

*Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έπαιξε για πρώτη φορά διπλό με τη νέα του ομάδα. Αγωνίστηκα στη μεσαία γραμμή, προσπαθούσε να παίζει γρήγορα και είχε αντίληψη του χώρου. Από το ξεκίνημα έδειξε τις τεχνικές του αρετές, με καλές και ποιοτικές επαφές, αλλά και σωστές μεταβιβάσεις. Ξεχώρισε, μάλιστα, μια κάθετη πάσα που πέρασε στον Σεμπάστιαν Παλάσιος και έβγαλε τον Αργεντινό σε θέση τετ α τετ. Ο Σέρβος είναι φουλ ποιοτικός και αυτό φαίνεται με το “καλημέρα”.

*Στο τέλος του προγράμματος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέδωσε μαθήματα τακτικής. Ο Σέρβος κράτησε μαζί του ένα γκρουπ (Φικάι, Κάτρης, Φρόκου, Βαγιαννίδης, Αϊτόρ, Χουάνκαρ, Μαντσίνι, Καμπετσής, Γερεμέγεφ, Ιωαννίδης). Έχοντας, μαζί του το χαρτί με της σημειώσεις κάλεσε τους παίκτες κοντά και τους ανέλυσε τι ακριβώς θέλει από την άσκηση. Ο κόουτς των “πράσινων” εξήγησε το πως πρέπει να οι δυο ακραίοι να παίρνουν σωστές θέσεις και οι δυο φορ να πρεσάρουν. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ο Γιοβάνοβιτς μοίρασε “μπράβο” όταν οι ποδοσφαιριστές εφάρμοζαν όσα είδαν στο χαρτί, ενώ όταν τους είδε σε κάποιες λίγες περιπτώσεις να καθυστερούν, τους φώναξε”γίνετε πιο δραστήριοι”, όταν οι ποδοσφαιριστές καθυστέρησαν σε μια – δυο περιπτώσεις. Με τη λήξη της άσκησης, ο Γιοβάνοβιτς κάλεσε ξανά κοντά του τους ποδοσφαιριστές για νέο “φροντιστήριο” και ανάλυση, προτου τους αποδεσμεύσει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ