ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Φωτιά στο Αίγιο: Εικόνες που κόβουν την ανάσα με τις φλόγες να πλησιάζουν σπίτια

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Αίγιο, με τις φλόγες να απειλούν τα πρώτα σπίτια στο Διακοφτό. Οι πυροσβέστες παλεύουν να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες…

Φωτιά στο Αίγιο: Εικόνες που κόβουν την ανάσα με τις φλόγες να πλησιάζουν σπίτια

Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Αίγιο. Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς το Διακοφτό και λίγο μετά τις 21:30 το πύρινο μέτωπο άρχισε να κατευθύνεται και προς την περιοχή Τράπεζα. Η νύχτα που έρχεται αναμένεται δύσκολη τόσο για τους πυροσβέστες που επιχειρούν όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Κάποιοι έχουν ήδη φύγει από τα σπίτια τους και έχουν απομακρυνθεί. Άλλοι παραμένουν και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στο έργο της κατάσβεσης.

Ένα σύννεφο καπνού έχει απλωθεί πάνω από το Διακοφτό όπως δείχνουν οι νέες εικόνες του newsit.gr. Η φωτιά στο Αίγιο ξεκίνησε να καίει σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στην γέφυρα Τσαγρή. Οι Πυροσβέστες έσπευσαν ταχύτατα στο σημείο όμως δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς ενώ από το μεσημέρι ξεκίνησαν να κάνουν ρίψεις πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν όταν έπεσε το φως της ημέρας. Η κατάσταση στο Διακοφτό είναι δραματική και η ατμόσφαιρα αποπνικτική όπως μαρτυρούν οι εικόνες του newsit.gr.

Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη
Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπερνάρ – Χουάνκαρ και με μοναδικό στόπερ τον Ούγκο η αποστολή για Άρη 2.479 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η περιοχή βρισκόταν σήμερα στο “κόκκινο” από πλευράς επικινδυνότητας και οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Το Διακοφτό απειλείται και η αγωνία χτυπάει κόκκινο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών της περιοχής. Στην περιοχή επιχειρούν 93 πυροσβέστες με 32 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμηματα.

Εν τω μεταξύ διεκόπη λόγω της φωτιάς στην περιοχή Δερβενάκι της Αιγιάλειας, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του 162,5ου χιλιομέτρου, στην γέφυρα «Τσαγρή».

Επίσης διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό με εντολή της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στο Δερβενάκι Αιγιαλείας. Το δρομολόγιο 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Πηγή: newsit.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.