ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο Panathinaikos είναι εδώ με μάγο Τζούρισιτς!

Ο Παναθηναϊκός έκανε νίκη μισή - πρόκριση εκτός έδρας επί της Ντνίπρο (1-3) και... φώναξε δυνατά ότι επιστρέφει. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Ο Panathinaikos είναι εδώ με μάγο Τζούρισιτς!

Δεν υπήρχε ιδανικότερος τρόπος για να αρχίσει ο Παναθηναϊκός τις επίσημες υποχρεώσεις του.

Δεν υπήρχε ιδανικότερο αποτέλεσμα, προκειμένου να κάνει μέχρι και τους πιο απαισιόδοξους οπαδούς του να χαμογελάσουν και να καταλάβουν ότι τα πράγματα φέτος θα είναι ακόμα καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός με ωραίο ποδόσφαιρο έριξε τρία στη Ντνίπρο και πλέον είναι με το μισό πόδι τουλάχιστον στους ομίλους του Europa League.

Ο Σπόραρ έδειξε ότι έχει πράγματα να δώσει και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σίγουρα το δεύτερο μισό της σεζόν πέρυσι δεν ήταν καλός, ωστόσο στην Ελλάδα έχουμε το… χάρισμα να μηδενίζουμε καταστάσεις, προσωπικότητες και κατ΄ επέκταση ποδοσφαιριστές.

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 527 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Σλοβένος άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, ωστόσο ο απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν άλλος. Ο λόγος για τον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός μπακ έκανε ίσως και την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του με δύο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι. Σμπαράλιασε την αντίπαλη άμυνα και έδειξε πόσο καλό του έκανε η άφιξη του Μλαντένοβιτς. Δεν έβλεπε πραγματικά κανέναν χθες κάνοντας ότι πραγματικά ήθελε από την πλευρά του.

Ο Πέρεθ θύμισε τον παλιό καλό Πέρεθ του πρώτου 1.5 χρόνου στο τριφύλλι. Ο Βιλένα από την άλλη, που δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί 100% έδειξε ότι διαθέτει την απαραίτητη ποιότητα για να κάνει ο Παναθηναϊκός step up μεσοεπιθετικά. Φυσικά το ίδιο και με το παραπάνω ισχύει για τον Φίλιπ Τζούρισιτς. Και όχι μόνο για την γκολάρα που έβαλε, αλλά και για κάθε μία από τις επαφές του με την μπάλα. Όλες μαγικές μία προς μία.

Ωστόσο γενικότερα ο Παναθηναϊκός με Τζούρισιτς, Μπερνάρ, Βιλένα μεσοεπιθετικά κυκλοφορούσαν πολύ γρήγορα την μπάλα, με την μετάβαση στο επιθετικό τρίτο να γίνεται άμεσα. Παράλληλα, με το πρέσινγκ ψηλά τα προβλήματα που είχαν οι Ουκρανοί ήταν πολύ σημαντικά.

Μεσοαμυντικά το τριφύλλι από την άλλη δεν είχε πολλά προβλήματα, με εξαίρεση 1-2 φάσεις και το γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι για 70 περίπου λεπτά έπαιξε ένας παίκτης στα στόπερ που έχει κάνει μόλις λίγες προπονήσεις με την ομάδα. Ο Γέντβαι λοιπόν ήταν πολύ καλός και έδειξε ότι όταν φτάσει στο απαραίτητο επίπεδο ετοιμότητας θα βάλει δύσκολα σε Μάγκνουσον και Σένκεφελντ.

Γενικότερα ο Παναθηναϊκός φώναξε δυνατά και ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη ότι επιστρέφει και ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη. Η ποιοτική αναβάθμιση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με αργά και σταθερά βήματα οδηγεί το τριφύλλι ξανά σε μέρες δόξας.

Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, ωστόσο όπως πολύ σωστά είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς η μπάλα πρέπει να μείνει χαμηλά, καθώς υπάρχει άλλο ένα ματς και η Ντνίπρο έδειξε ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Το πλεονέκτημα των δύο τερμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ωστόσο ο Παναθηναϊκός πρέπει να εμφανιστεί εξίσου σοβαρός για να κλειδώσει την επιστροφή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε μια εβδομάδα από τώρα.

Ο δρόμος έχει πλέον στρωθεί και το μόνο που μένει είναι το τριφύλλι να παίξει εξίσου καλά για να πανηγυρίσει με τον κόσμο του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.