ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μετρώντας αντίστροφα για τη νέα σεζόν

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την ανυπομονησία που υπάρχει για τη νέα σεζόν στον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Μετρώντας αντίστροφα για τη νέα σεζόν

Το πιο «καυτό» καλοκαίρι της τελευταίας δεκαετίας βαδίζει προς το τέλος του και όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού μετρούν αντίστροφα –και ανυπόμονα- για τη νέα σεζόν.

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» βίωσαν αρκετά, ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα μέσα σ’ ένα δίμηνο (περίπου), ωστόσο κατάφεραν να πετύχουν πολλές υπερβάσεις και να χτίσουν ένα ρόστερ αντάξιο της τρομερής ιστορίας του τμήματος. Και φυσικά φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει μπει το κερασάκι στην τούρτα…

Ελλείψει μεταγραφικής δραστηριότητας, λέμε να παίξουμε ένα… παιχνίδι και να αναφερθούμε στα υποθετικά σενάρια που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι ιθύνοντες του «εξάστερου» το φετινό καλοκαίρι. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι βρέθηκαν να κρέμονται σε μια κλωστή αρκετές φορές αφού είχαν να κάνουν με αποφάσεις (ή επιλογές αν προτιμάτε) ανθρώπινου παράγοντα.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.654 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ας τα δούμε αναλυτικά:

– Ξεκινάμε από το πλέον υποθετικό σενάριο. Τι θα συνέβαινε αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρέμενε ανενεργός και δεν ασχολούνταν ούτε τη φετινή περίοδο; Θα πίεζε κάποιος για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών; Ή μήπως ο «οργανισμός» θα εξακολουθούσε να πορεύεται με τη φιλοσοφία των «εσόδων-εξόδων»;

– Άραγε τι θα είχε συμβεί αν ο Λάσο κέρδιζε στο… νήμα τον Αταμάν και αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού; Θα είχε την ίδια αρμονική συνεργασία και τον ίδιο κώδικα επικοινωνίας με τους ιθύνοντες των «πράσινων» και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;

– Πόσο διαφορετικά θα χτιζ όταν η ομάδα σε περίπτωση που απαντούσε καταφατικά στην πρόταση του «τριφυλλιού» ο Φακούντο Καμπάτσο; Το λέμε αυτό διότι ο Αργεντινός γκαρντ ήταν ο πρώτος και κύριος στόχος του «εξάστερο» στο φετινό παζάρι. Μην ξεχνάμε ότι είχε στα χέρια του μια μυθική πρόταση από τον ιδιοκτήτη της ομάδας.

– Πώς θα επηρεαζόταν το πλάνο της ομάδας από το «ναι» (που δεν ήρθε ποτέ) του Κέβιν Πάντερ; Ο Αμερικανός της Παρτίζαν θα ήταν ο ιδανικός «μπόμπερ» για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ, ωστόσο θα λέγαμε πως μάλλον θα πλήρωναν υπεραξία οι «πράσινοι» στην περίπτωσή του και αυτό ίσως να άλλαζε τις ισορροπίες.

– Τι θα συνέβαινε αν ο Σλούκας συμφωνούσε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ή αντίστοιχα δεν δεχόταν να φορέσει την πράσινη φανέλα; Μην ξεχνάμε ότι ο σπουδαίος γκαρντ ήταν το… φιτίλι που άναψε τη φωτιά στα μεταγραφικά, ήταν εκείνος που ξεκλείδωσε πολλές υποθέσεις στον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού και άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Δεν συζητάμε καν για την ποιότητα του 33χρονου, για την οποία έχουν αναφερθεί πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν.

– Πώς θα πορευόταν ο «εξάστερος» στο ενδεχόμενο που ο Παπαγιάννης αποδεχόταν την πρόταση της ομάδας και ανανέωσε το συμβόλαιό του; Σίγουρα θα «άνοιγε» μία ακόμα θέση ξένου αφού δεν θα αναγκαζόταν ο Αταμάν να πάει σε μη γηγενή παίκτη για το «5». Από ‘κει και πέρα, θα υπήρχε η ίδια πίεση προς (και για) τον Big Papa ή μήπως η διαφαινόμενη αλλαγή στόχων και επιπέδου θα βοηθούσε τον ίδιο να «αποσυμπιεστεί» και να αποδείξει μέρος της κλάσης του μετά από μια κακή σεζόν;

– Πόσο διαφορετικό θα ήταν το ρόστερ της ομάδας αν κατάφερνε να πείσει ο Σενγκέλια τους ανθρώπους της Βίρτους Μπολόνια να λύσουν το συμβόλαιό του; Ή αν κατάφερνε να πείσει τον Μίροτιτς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Προφανώς δεν θα γινόταν κίνηση για τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που κατά την (ταπεινή) άποψη μας αποτελούσε την καλύτερη επιλογή από τις τρεις.

– Σε συνέχεια του προηγούμενου ερωτήματος, πόσο ωραίο θα ήταν αν αποδεχόταν την πρόταση του Παναθηναϊκού και ο αδερφός του Χουάντσο; Επιπροσθέτως, το δίδυμο Λεσόρ-Γουίλι Ερνανγκόμεθ στο «5» θα ήταν ίσως το καλύτερο της Ευρωλίγκας στη συγκεκριμένη θέση.

– Τέλος, θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσα θα άλλαζαν στην περίπτωση που η Φενέρμπαχτσε αποφάσιζε να αποδεσμεύσει εγκαίρως τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος είχε έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού».

Επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά είναι σενάρια βασιζόμενα σε υπαρκτά δεδομένα, αλλά και υποθέσεις που όλοι λίγο-πολύ έχουμε φανταστεί. Για να αντιληφθούμε λίγο πόσο λεπτές ήταν οι ισορροπίες και πόσο οριακές καταστάσεις διαχειρίστηκαν οι άνθρωποι του «εξάστερου».

Το σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ισχυροποιηθεί σημαντικά και για να επιστρέψει στον ίσιο δρόμο, από τον οποίο είχε εκτροχιαστεί εδώ και μια τριετία. Συμπερασματικά, όσοι αγαπούν και «ακολουθούν» την ομάδα, ανυπομονούν για τη νέα περίοδο, η οποία προβλέπεται εντυπωσιακή…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.