ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της σεζόν

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι γεμάτος στο ρόστερ τη φετινή σεζόν και να έχει εν δυνάμει 16-17 "ενδεκαδάτους" ποδοσφαιριστές, ωστόσο το ερχόμενο καλοκαίρι, τα συμβόλαια ορισμένων παικτών πρώτης γραμμής λήγουν.

Παναθηναϊκός: Τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της σεζόν

H χρονιά μέχρι στιγμής για τον Παναθηναϊκό έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού το “τριφύλλι” έχει πετύχει τον πρώτο του στόχο ο οποίος δεν ήταν άλλος από την επιστροφή του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά και με ένα “2 στα 2” στο πρωτάθλημα.

Οι “πράσινοι” έχουν ενισχυθεί πλήρως και είναι “γεμάτοι” στο ρόστερ τους ωστόσο μέχρι το τέλος της σεζόν θα πρέπει να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες με τις ανανεώσεις συμβολαίων ορισμένων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θεωρούνται “πρώτης γραμμής”.

Το μείζον ζήτημα είναι αυτό του Αλμπέρτο Μπρινιόλι! Ο Ιταλός διανύει την τρίτη του σεζόν στο σύλλογο, έχοντας υπογράψει το καλοκαίρι του 2021. Σίγουρα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους της ομάδας, ενώ πέρυσι αναδείχθηκε MVP στην πολύ καλή πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Το συμβόλαιο του λήγει στις 30 Ιουνίου αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με την επέκταση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.026 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συνεχίζουμε με τον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει μπει πολύ δυναμικά στη σεζόν, αλλάζοντας την εικόνα του Παναθηναϊκού, ενώ κομβικής σημασίας ήταν και η παρουσία του την περασμένη σεζόν όπου πέτυχε δύο τέρματα και μοίρασε πέντε ασίστ, ενώ φέτος σκόραρε ένα υπέροχο γκολ απέναντι στη Μαρσέιγ στη Λεωφόρο. Ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το μέλλον του.

Πάμε στον Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Αργεντινός είναι “σειρά” του Αλμπέρτο Μπρινιόλι και αποτελεί πάντοτε μια σημαντική λύση για τα εξτρέμ. Η βοήθεια του στο ανασταλτικό κομμάτι, αποτελεί ένα μεγάλο συν στα “θέλω” του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι τη φετινή σεζόν ανεβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι. Από το 2021 που εντάχθηκε στον σύλλογο έχει καταγράψει συνολικά 88 συμμετοχές σκορόντας 20 τέρματα. Και το συμβόλαιο του Παλάσιος λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ένας από τους πιο “παλιούς” ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι και ο Χουάνκαρ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ διανύει την τέταρτη σεζόν του στον Παναθηναϊκό, έχοντας “καπαρώσει” τη θέση του βασικού, έχοντας πλέον σημαντικό ανταγωνισμό στη θέση μετά και την προσθήκη του Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Ο πολύπειρος ακραίος οπισθοφύλακας, ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο τη σεζόν, μετρώντας δύο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι, ενώ έχει προσπαθήσει να δώσει και έμφαση στο αμυντικό κομμάτι. Και ο Χουάνκαρ θα πρέπει να διαπραγματευθεί με τον Παναθηναϊκό προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιο του που λήγει το καλοκαίρι του 2024.

Συνέχεια με την “κολόνα” της άμυνας Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός, έχει ανεβάσει το επίπεδο στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού και σίγουρα συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές της περασμένης σεζόν. Το γεγονός ότι είναι ένας αριστεροπόδαρος στόπερ, αλλά και το ότι βοηθάει πολύ την ομάδα στο build up, στην ανάπτυξη δηλαδή του Παναθηναϊκού, τον χρήζουν ως ένα βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος. Μετράει δύο γκολ με τα “πράσινα” (ένα σε επίσημο και ένα σε φιλικό) με εκτελέσεις φάουλ και δεν θα προξενήσει εντύπωση αν το συμβόλαιο του ανανεωθεί.

Παραμένουμε στην άμυνα και μετατοπιζόμαστε δεξιά. Ο Γιάννης Κώτσιρας, βρίσκεται επίσης στον Παναθηναϊκό για 3η σεζόν και μετά από μια εξαιρετική πρώτη σεζόν η απόδοση του έχει “σκαμπανευάσματα”. Φέτος έχει δει τον Γιώργο Βαγιαννίδη να παίρνει πολλή χρόνο συμμετοχής με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ως “ρεζέρβα”. Το τι θα γίνει με το μέλλον του παραμένει άγνωστο.

Οι παίκτες δεύτερης ταχύτητας, είναι ο Γιούρι Λοντίγκιν και ο Ζέκα. Αφενός ο Ρώσος πορτιέρε που αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι έχει επιδείξει εξαιρετική παρουσία όποτε χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Μπρινιόλι, ενώ πραγματοποίησε εξαιρετική προετοιμασία. H τελευταία περίπτωση είναι αυτή του Ζέκα. Ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδας χαφ επέστρεψε στον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι υπογράφοντας συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας με οψιόν ανανέωσης για ακόμη μια σεζόν.

Σίγουρα η παρουσία του στα αποδυτήρια είναι κομβικής σημασίας, αφού γνωρίζει πολύ καλά τα δεδομένα και το DNA του συλλόγου. Στο αγωνιστικό επίπεδο οι τραυματισμοί του τον έχουν αφήσει “πίσω” ενώ το γεγονός ότι δεν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα για το Europa League, σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει αγωνιστεί λεπτό σε επίσημο ματς, δεν μπορούν να προδιαγράψουν το μέλλον του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.