ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μπερνάρ μαγεία… Βραζιλία – Καθάρισε στο Αγρίνιο και ετοιμάζεται για τη Βιγιαρεάλ

Με τον Μπερνάρ να βγάζει μάτια και να πετυχαίνει χατ τρικ μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια και τους Αϊτόρ και Μάγκνουσον να βρίσκουν για πρώτη φορά δίχτυα φέτος , ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός στο Αγρίνιο, πέρασε με 5-0 και πλέον σκέφτεται... ευρωπαίκά!

Μπερνάρ μαγεία... Βραζιλία - Καθάρισε στο Αγρίνιο και ετοιμάζεται για τη Βιγιαρεάλ

΄Σκόρπισε… τρόμο στο Αγρίνιο και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ο Παναθηναϊκός! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπερνάρ που πέτυχε χατ-τρικ και με τους Αϊτόρ και Μάγκνουσον να βρίσκουν για πρώτη φορά δίχτυα φέτος, η “πράσινη” αρμάδα πέρασε άνετα από την έδρα του Παναιτωλικού σκορπίζοντας τον με 5-0 για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Πλέον οι “πράσινοι” στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο ματς του ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Βιγιαρεάλ για την 1η αγωνιστική του Europa League.

To ματς:

Εξαιρετική η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος με τους «πράσινους» να έχουν τον πλήρη έλεγχο και να προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12’. Όμορφη κάθετη του Ιωαννίδη στον Παλάσιος, ο Αργεντίνός γύρισε παράλληλα εκεί που ο Μαλής έκοψε και ο Βιλένα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην επαναφορά. Μπλόκαρε ο Καπίνο!

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.565 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ωστόσο το γκολ ήρθε λίγο αργότερα με μαγικό τρόπο. Πολύ όμορφη κάθετη του Μαντσίνι στον χώρο για τον Χουάνκαρ, ο Ισπανός γύρισε άψογα στον Μπερνάρ, που με θαυμάσιο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1!

Στο 23’ οι γηπεδούχοι απείλησαν όταν ο Πέρες βρήκε χώρο, έπαιξε το ένα-δυο με τον Καρέλη, πήρε την μπάλα και σούταρε με τον Μάγκνουσον να βάζει τελευταία στιγμή την κόντρα βοηθώντας τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει.

Έπειτα από εννιά λεπτά ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι όταν από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπερνάρ, ο Μαλής «αγκάλιασε» τον Σένκεφελντ με τον Τσαγκαράκη να μην βλέπει πέναλτι και τον Καπίνο να μπλοκάρει την κεφαλιά. Στην εξέλιξη της φάσης ο Παλάσιος με διαγώνιο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ήρθε και το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό! Ο Ιωαννίδης πέρασε κάθετα στον Παλάσιος αυτός γύρισε την μπάλα, με τον Ιωαννίδη να επωφελείται και να στρώνει στον Βραζιλιάνο ο οποίος σούταρε στα δίχτυα για το 0-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να δημιουργήσει μια ευκαιρία για γκολ. Συγκεκριμένα στο 51′ ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα έφτασε με… αναπήδησε στην περιοχή με τον Μάγκνουσον να πιάνει την κεφαλιά και τον Καπίνο να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η μαγεία της βραδιάς όμως ήρθε στο 64′! Ο Ιωαννίδης κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε πανέξυπνα α λα… Βλάοβιτς κάνοντας το 3-0 και πετυχαίνοντας το δεύτερο χατ τρικ της καριέρας του.

Παρά την έκταση του σκορ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει με γυαλισμένο μάτι και στο 86′ κέρδισε πέναλτι. Ο Σπόραρ ανατράπηκε από τον Σενγκέλια με τη φάση να είναι ξεκάθαρη και τον Τσαγκαράκη να πηγαίνει στο VAR δείχνοντας την παράβαση. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε εύστοχα επιστρέφοντας στα γκολ μετά από 11 μήνες κάνοντας το 4-0.

Στην εκπνοή μπήκε και το… κερασάκι στην τούρτα όταν ο Τσέριν άψογη εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Μάγνκνουσον στην περιοχή για το τελικό 0-5 του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Οικονόμου, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Λιάβας, Τσιγγάρας (46′ Χουάνπι), Μπαλντασάρα, Πέρες, Τορεχόν, Ντίας (65′ Σενγκέλια), Καρέλης (76′ Πέδρο).

Έμειναν στον πάγκο: Στεργιάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Φ. Ντουάρτε, Μπουζούκης, Βοΐλης, Ξενιτίδης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (64′ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ (75′ Τσέριν), Παλάσιος (80′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (75′ Σπόραρ), Μαντσίνι (64′ Αϊτόρ).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Πάλμερ-Μπράουν, Μλαντένοβιτς, Τζούριτσιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.