ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ιωαννίδης & Σπόραρ: Οι “κουβαλητές” του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη

O Φώτης Ιωαννίδης και ο Άντραζ Σπόραρ, ήταν εκείνοι που έριξαν τη Βιγιαρεάλ στο "καναβάτσο" χαρίζοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και συνέχισαν να σκοράρουν στην Ευρώπη, αποδεικνύοντας ότι είναι ευλογία για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει δυο τόσο χαρισματικούς παίκτες στη φαρέτρα του.

Ιωαννίδης & Σπόραρ: Οι

Ο Παναθηναϊκός έκανε πρεμιέρα με το “δεξί” στους ομίλους του Europa League, ισοπεδώνοντας τη Βιγιαρεάλ 2-0 στο “καυτό” ΟΑΚΑ. Οι “πράσινοι” ήταν εντυπωσιακοι και κυριαρχική και “τορπίλισαν” το…. κίτρινο υποβρύχιο με τους Φώτη Ιωαννίδη και Άντραζ Σπόραρ να βάζουν ξανά το “λιθαράκι” τους σε μια γεμάτη ευρωπαϊκή βραδιά.

Οι δυο στράικερ του “τριφυλλιού” συνέχισαν το… κουβάλημα της ομάδας, φτάνοντας μαζί τα δέκα γκολ στα μέχρι τώρα ευρωπαϊκά ματς, από τη Ντνίπρο στο Κόζιτσε ως και σήμερα και αποδεικνύουν ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διαθέτει στη φαρέτρα του δύο άκρως χαρισματικούς επιθετικούς. Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή!

Ο… χορός των γκολ από τους δύο ξεκίνησε από νωρίς και συγκεκριμένα από τις 25 Ιουλίου στο Κόζιτσε. Το πρώτο γκολ της σεζόν ήρθε από τον Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος μετά από τρομερή ενέργεια του Χουάνκαρ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Παναθηναϊκού στο 10′! Την σκυτάλη πήρε ο Φώτης Ιωαννίδης, στο 84′ όταν εκτέλεσε με ψυχραιμία το πέναλτι που κέρδισε ο Χουάνκαρ “σφραγίζοντας” την επιστροφή του “τριφυλλιού” σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Στη ρεβάνς, αυτός που ανέλαβε να βάλει την τελευταία πινελιά ήταν ο Άντραζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος έκανε ίσως την κορυφαία του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό και με ένα γκολ τρομερής οξυδέρκειας έβαλε φωτιά στη Λεωφόρο μόλις στο 13′.

Και αν ήταν σημαντικό αυτό, τότε το δεύτερο ήταν το επιστέγασμα! Ο Σλοβένος, ελευθερώθηκε εξαιρετικά και μετά από μια απίθανη ενέργεια του Τζούριτσιτς και με πλασέ στην κίνηση τελείωσε την υπόθεση πρόκριση διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Η… εναλλαγή, συνεχίστηκε στο “Βελοντρόμ”. Με τον Παναθηναϊκό να έχει πατήσει τη Μαρσέιγ (1-0) στη Λεωφόρο τα πράγματα στη Γαλλία έτειναν να εξελιχθούν σε… εφιάλτη για τους “πράσινους”.

Όμως η Μαρσέιγ δεν υπολόγισε στο “κρύο” αίμα του Φώτη Ιωαννίδη. Πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από μια ανύποπτη φάση, ο Παναθηναϊκός κερδίζει πέναλτι από τον Γκεντουζί. Ο 24χρονος στράικερ ανέλαβε την εκτέλεση και με καρδιά ενός “μπαρουτοκαπνισμένου” ποδοσφαιριστή, την έστειλε στο “παραθυράκι” του Λόπερ μειώνοντας σε 2-1 και οδηγώντας το ματς στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι.

Και το μόνο που άλλαξε εκεί, ήταν ο τερματοφύλακας. Η απόφαση του Μαρθελίνο να αντικαταστήσει τον Λόπεθ με τον Ρούμπεν Μπλάνκο, δεν πτόησε τον Ιωαννίδη, ο οποίος με τον ίδιο τρόπο την έστειλε στα δίχτυα ανοίγοντας τονδ δρόμο στους υπόλοιπους τέσσερις, να ευστοχήσουν και να δώσουν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό!

Και όλα τα άλλα είναι… ιστορια!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.