ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Με επιθετική πολυφωνία Παναθηναϊκός που έδειξε ότι θα… βγάζει γούστα φέτος!

Παρουσιάζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πολύ καλά δείγματα και εξαιρετικό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 80-73 της Μπάγερν Μονάχου στον 2ο ημιτελικό του τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος", στο ανανεωμένο ΟΑΚΑ.

Με επιθετική πολυφωνία Παναθηναϊκός που έδειξε ότι θα... βγάζει γούστα φέτος!

Παρουσιάζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πολύ καλά δείγματα και εξαιρετικό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 80-73 της Μπάγερν Μονάχου στον 2ο ημιτελικό του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”, στο ανανεωμένο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Σλούκα, Γκάι, Παπαπέτρου, Χουάντσο και Μπαλτσερόφκσι, με το ξεκίνημα της ομάδας στο πρώτο δεκάλεπτο να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.812 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκρηκτικό ξεκίνημα και διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο

Οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με ωραίο καλάθι του Μπαλτσερόφκσι, μετά από πανέμορφη πάσα του Κώστα Σλούκα. Μόλις λίγο αργότερα μια νέα συνεργασία των δύο τελευταίων έδωσε το έμεσο τρίποντο, καθώς ο σέντερ του Παναθηναϊκού πέτυχε και το καλάθι.

πράσινα»" />πράσινα»" />

Το τριφύλλι πίεζε αρκετά την Μπάγερν Μονάχου, έπαιζε πολύ καλή άμυνα και το 5-2 έγινε γρήγορα 13-4 με συνεχόμενα καλάθια τόσο του Σλούκα όσο και του Ερνανγκόμεθ. Κάθε φορά που αυτοί οι δύο σκόραραν το ΟΑΚΑ έπαιρνε… φωτιά. Ο Παναθηναϊκός δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι και στα πέντε λεπτά του αγώνα η διαφορά ήταν διψήφια με τον Γκάι με ωραίο καλάθι να κάνει το 17-7. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό τρίποντο buzzer beatter τρίποντο του Ερναγκόμεθ που διαμόρφωσε το 28-13.

υπερηχητικό» πρώτο δεκάλεπτο των «Πράσινων» σε άμυνα και επίθεση" />υπερηχητικό» πρώτο δεκάλεπτο των «Πράσινων» σε άμυνα και επίθεση" />

Δούλεψε αρκετά συστήματα ο Αταμάν, «μάζεψε» την διαφορά η Μπάγερν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο με καλάθι και διατήρηση της διαφοράς στο +15. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους του αγώνα ο Αταμάν έκανε αρκετές αλλαγές και δοκίμασε αρκετά συστήματα, με αποτέλεσμα η Μπάγερν Μονάχου να το εκμεταλλευτεί.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου η διαφορά ήταν στο +15 για τους πράσινους, ωστόσο η Μπάγερν με συνεχόμενα καλάθια από μακριά, αλλά και μέσα από την ρακέτα κατάφερε να την ρίξει κάτω από τους 10 πόντους. Ο Μπαλτσερόφσκι με ωραίο καλάθι ( έφτασε τους 7 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού μέχρι εκείνο το σημείο) έκανε το 43-35. Τελικά το δεύτερο κομμάτι του αγώνα ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι στο 47-43 υπέρ του τριφυλλιού.

Τα… έσπασε, αλλά κράτησε το προβάδισμα

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Μπάγερν μείωσε στους 4 πόντους, ωστόσο ο Κάιλ Γκάι τρίποντη βόμβα έστειλε την διαφορά στο +7. Η Μπάγερν με ένα γρήγορο 4-0 έριξε την διαφορά στους τρεις και μάλιστα 6 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία για πρώτη φορά μετά το 2-2. Ρόλο σε αυτό έπαιξε τόσο η αστοχία των πράσινων από το τρίποντο όσο και από κοντά.

Μετά από πέντε λεπτά αγώνα οι δύο ομάδες είχαν πετύχει μόλις 8 πόντους. Το τρίποντο του Μπαλτσερόφσκι έστειλε την διαφορά στο +5. Ωστόσο στην αμέσως επόμενη επίθεση το τριφύλλι έχασε δύο ελεύθερα τρίποντα, με την Μπάγερν να ρίχνει ξανά την διαφορά στο +3 τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός παρότι τα… έσπασε από τα 6.75 μ. διατήρησε το προβάδισμα με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 61-58 υπέρ των πράσινων.

«Καθάρισαν» Λεσόρ, Γκάι και Μήτογλου Το τριφύλλι μπήκε δυνατά στο τελευταίο δεκάλεπτο και με 4 συνεχόμενους πόντους σε δύο λεπτά πήγε την διαφορά στο +7. Με πρωταγωνιστή τον Ματίας Λεσόρ, η διαφορά πήγε στο +11, με τον σέντερ του τριφυλλιού να ξεσηκώνει το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Την σκυτάλη από τον Ματίας Λεσόρ πήρε ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος με τρίποντο από τα 8 μέτρα έστειλε την διαφορά στο +11 (74-63). Στο σημείο εκείνο η Μπάγερν αντέδρασε και με 4 συνεχόμενος πόντους έριξε την διαφορά στους 7 πόντους τρία λεπτά πριν από το φινάλε.

Η Μπάγερν συνέχισε δυνατά, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Παναθηναϊκού και ένα λεπτό πριν το τέλος έφερε την διαφορά στο καλάθι. Εκεί ο εκ των κορυφαίων του τριφυλλιού σήμερα, Κάιλ Γκάι με τρίποντο στο τέλος των 24αρων δευτερολέπτων έκανε το 77-72. Στο σημείο αυτό καθοριστικός ήταν και ο Ντίνος Μήτογλου με τα αμυντικά ριμπάουντ που πήρε.

Το τελικό σκορ ήταν 80-73, με τον Παναθηναϊκό να έχει καλά και κακά διαστήματα, πράγμα λογικό για το σημείο που βρίσκεται η σεζόν αυτή τη στιγμή. Πάντως το σίγουρο είναι ότι η ποιότητα υπάρχει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.