ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κακός ο Παναθηναϊκός, αλλά η… ασυλία των παικτών της ΑΕΚ δεν έχει προηγούμενο!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο ντέρμπι καθώς ήταν χειρότερος, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ έπρεπε να παίζει με 10 παίκτες από το 60΄. Το Panathinaikos24.gr αναλύει...

Κακός ο Παναθηναϊκός, αλλά η... ασυλία των παικτών της ΑΕΚ δεν έχει προηγούμενο!

Μετά από αρκετό καιρό ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια πολύ κακή εμφάνιση, πράγμα που μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Οι πράσινοι ηττήθηκαν από την ΑΕΚ καθώς ειδικά μετά το γκολ που πέτυχαν δεν ήταν καθόλου καλοί.

Το τριφύλλι με εξαίρεση μικρά διαστήματα στον αγώνα, δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό του και γενικότερα δεν κατάφερε να παίξει το ποδόσφαιρο που μας έχει συνηθίσει από την αρχή της φετινής σεζόν.

Ο Πέρεθ ήταν εκτός κλίματος αγώνα, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχασε από νωρίς τον Μάγκνουσον, έναν ποδοσφαιριστή στον οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στηρίζεται αρκετά στο να βοηθήσει την ομάδα να πραγματοποιήσει με επιτυχία το build up. Παράλληλα, αρκετά κακή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο έτερος χαφ Τόνι Βιλένα, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τους μέσους της ΑΕΚ ενώ επιθετικά δεν προσέφερε τίποτα.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.026 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο μόνος που κατάφερε να ανταπεξέλθει ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος φυσικά ήταν απελπιστικά μόνος στην κορυφή της επίθεσης και πάλευε με τα δύο στόπερ της ΑΕΚ, στα οποία φυσικά έβαλε… δύσκολα. Γενικότερα ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη απόσταση μεταξύ των γραμμών του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά και την ίδια στιγμή να δέχεται και αρκετές αντεπιθέσεις, κάθε φορά που η ομάδα της ΑΕΚ έκλεβε την μπάλα.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης κόντρα στην ΑΕΚ και κάπως έρθει ήρθε η πρώτη ήττα του στην Ελλάδα μετά από 8 σχεδόν μήνες.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι είναι λάθος να αναφέρουμε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ συνεχίζουν να έχουν… ασυλία από τους διαιτητές. Στο πρώτο ημίχρονο οι αμυντικοί της ΑΕΚ μόνο με… ελληνορωμαϊκή κατάφερναν να ανακόψουν τον Ιωαννίδη. Ο Μήτογλου τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, κάτι που δεν συνέβη με τον Κάλενς, ο οποίος σε τρεις φάσεις έκοψε τον Ιωαννίδη με φάουλ και θα έπρεπε να τιμωρηθεί.

Ωστόσο το αποκορύφωμα ήρθε στο δεύτερο μέρος. Στο 52ο λεπτό του αγώνα ο Γαλανόπουλος κάνει φάουλ για κάρτα στον Μαντσίνι και στη συνέχεια μάλιστα τον κλωτσάει ένα έχει φύγει η μπάλα από τα πόδια του. Ο ορισμός της κίτρινης κάρτας. Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης τραβάει τον Τζούρισιτς και ανακόπτει την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, που έκει σωστά δίνεται η κίτρινη, η οποία θα έπρεπε να ήταν η δεύτερη.

Στο 60΄ ήρθε το… κερασάκι. Ο Γαλανόπουλος ρίχνει γονατιά στα πλευρά του Μαντσίνι, ωστόσο ο Σότσα δεν τον αποβάλει όπως θα έπρεπε. Λίγα λεπτά αργότερα φυσικά ο Ματίας Αλμέιδα τον έκανε αλλαγή, προκειμένου να… γλιτώσει την ενδεχόμενη αποβολή του. Θυμίζουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πέρυσι με τον Άμραμπατ στο ματς της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Για να κάνουμε ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός ήταν χειρότερος από την ΑΕΚ στο ματς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σταματήσει η ασυλία των παίκτων της Ένωσης. Αλλο το ένα άλλο το άλλο λοιπόν…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.