ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος του

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την οδυνηρή ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος του

Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι, οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκού, που λύγισε από τον Ολυμπιακό στο «καυτό» ΟΑΚΑ (78-88 στην παράταση) και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα. Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε πολύ καλύτερο σε σύγκριση με το… χάλι που είδαμε στον τελικό του Σούπερ Καπ και θα μπορούσε να «τελειώσει» το ματς στα καλά του διαστήματα. Ειδικά μετά το 12’, ανέβασε στροφές και επέβαλε πλήρως τους δικούς του κανόνες ξεκινώντας από την πολύ καλή άμυνα που έπαιξε.

Με τους Σλούκα και Λεσόρ να μπαίνουν στην εξίσωση επιθετικά και να εκμεταλλεύονται την απουσία του Μιλουτίνοφ, οι «πράσινοι» ξέφυγαν με +10, αλλά δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο -όπως έδειχνε το μομέντουμ- εξαιτίας κάποιων λανθασμένων επιλογών τους. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να περάσει την μπάλα στον Γάλλο σέντερ του, ο οποίος υπερείχε κόντρα στον Σίκμα και σε κάποιες φάσεις επωφελήθηκε. Όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να ωφελήσει τόσο πολύ την ομάδα, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε βγει εκτός πλάνου σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Γι’ αυτό αναφέραμε νωρίτερα ότι η ομάδα του Αταμάν δεν εκμεταλλεύτηκε όπως έπρεπε το ευνοϊκό μομέντουμ. Κάτι άλλωστε που συνέβη και στο φινάλε της 3ης περιόδου, που θα μπορούσε να δώσει άλλον αέρα στους γηπεδούχους. Και όχι μόνο δεν τους έδωσε, αλλά επήλθε η κατάρρευση στην εκκίνηση του 4ου δεκαλέπτου, που πλήγωσε ανεπανόρθωτα τον «εξάστερο» και προκάλεσε την ολική ανατροπή του σκηνικού (με «ερυθρόλευκο» σερί 11-0).

Παρά το γεγονός ότι το ματς στράβωσε, οι παίκτες του «τριφυλλιού» βρήκαν τον τρόπο να ανακτήσουν το προβάδισμά τους σε μια κρίσιμη καμπή με τα διαδοχικά τρίποντα του Γκριγκόνις (72-69, δύο λεπτά πριν από το τέλος). Μόνο που στο φινάλε οι «πράσινοι» έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο: στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα είχαμε ένα επιθετικό φάουλ του Σλούκα, τη λάθος συνεργασία του Σλούκα με τον Λεσόρ (θα τη βρουν στην πορεία) και την τραγική πάσα του Γάλλου σέντερ που «χάρισε» μια επίθεση στον αντίπαλο και δεν επέτρεψε στην ομάδα του να έχει επί της ουσίας τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι. Άσχετα αν ο Σλούκας έφτασε μια ανάσα από το buzzer beater… Και κάπως έτσι έχασε έναν δικό του αγώνα.

Αυτός που ξεχωρίσαμε από τον Παναθηναϊκό ήταν ο φοβερός Ερνανγκόμεθ, ο οποίος απέδειξε γιατί θεωρείται από τους κορυφαίους all-around φόργουορντ της Ευρωλίγκας. Ο Ισπανός ήταν… παντού και τελείωσε το ντέρμπι με νταμπλ-νταμπλ (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ενώ έκανε μπόλικη αθόρυβη δουλειά στα 43 λεπτά που αγωνίστηκε.

Τέλος, να κάνουμε ειδική αναφορά στους 18.000 φιλάθλους του «τριφυλλιού», που έφτιαξαν απίστευτη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα και στήριξαν την ομάδα ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα με το ζεστό τους χειροκρότημα…

Υ. Γ. Ο Γκάι δεν βοήθησε καθόλου μένοντας στο απόλυτο μηδέν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες στα 11,5 λεπτά που αγωνίστηκε. Το πιο ανησυχητικό ήταν ότι ο Αμερικανός γκαρντ δεν πήρε ούτε ένα σουτ, δείγμα του ότι είναι ακόμα «ψαρωμένος». Επίσης, ο Βιλντόσα δεν κατάφερε να προσφέρει όπως μπορούσε, αφού είναι επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Υ. Γ. 2 Σίγουρα υπήρχε (και φαίνεται να υπάρχει γενικότερα) θέμα στην περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού, ενώ μάλλον χρειάζεται ένας ακόμα παίκτης στο “3”. Γι’ αυτό και περιμένουμε να γίνει μία ακόμα προσθήκη.
Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.