ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Μια διαδικασία – ανέκδοτο που θύμισε συμβούλιο ομάδας τοπικού ποδοσφαίρου

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα όσα κωμικά συνέβησαν σήμερα στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στη μη τήρηση των συμφωνηθέντων και προσπαθεί να εξηγήσει πως επιλέχθηκε ένας άνθρωπος ο οποίος το 2020 είχε "κοπεί" από τους τέσσερις!

Μια διαδικασία - ανέκδοτο που θύμισε συμβούλιο ομάδας τοπικού ποδοσφαίρου

*Το ελληνικό ποδόσφαιρο, κυρίως σε ό, τι αφορά το κομμάτι της ΕΠΟ, της διαιτησίας και τις θεσμικές αποφάσεις, δε σταματάει να σε εκπλήσσει. Ποτέ! Λες και κάποιοι βάζουν στοιχήματα με ποιον τρόπο θα… τρελάνουν την κοινή γνώμη, είτε με παραλογισμούς, είτε με “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”, είτε με επικοινωνιακά κόλπα που στο “σήμερα” δεν μπορούν αν πείσουν κανέναν.

*Έχουμε και λέμε: Σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, θα παρουσίαζε στις ομάδες μια λίστα με τους υποψήφιους αρχιδιαιτητές μετά την απομάκρυνση του Στιβ Μπένετ. Ολοι αυτό περίμεναν. Αυτό είχαν συμφωνήσει, αυτό προέκυπτε από το λεγόμενο “κυβερνητικό” ρεπορτάζ. Οι ΠΑΕ περίμεναν να δοθούν τρεις επιλογές από τον ισχυρό άνδρα της ομοσπονδίας, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν στον εκλεκτό για αντι – Μπένετ.

*Αντ’ αυτού, σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ παρουσίασε ως μια και μοναδική τη λύση του Σουηδού Πίτερ Φρόιντφελντ! Ούτε τα συμφωνηθέντα τηρήθηκαν, ούτε, φυσικά, είναι σοβαρή μια τέτοια κίνηση από πλευράς ομοσπονδίας. Οχι σε ό, τι αφορά την επιλογή, αλλά κυρίως στον τρόπο. Δε γίνεται εδώ και καιρό να αναζητούνται οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Στιβ Μπένετ και στο τέλος της ημέρας να προτείνεται ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ, ο οποίος, μάλιστα, στο παρελθόν είχε απορριφθεί από τις ίδιες τις ομάδες!

*Σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Τόσο με την ΕΠΟ, όσο και με τη συμφωνία από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος που το 2020 είχε “κοπεί”, προερχόμενος από μια χώρα στην οποία δεν υπάρχει VAR (!), όντας “ανενεργός” ή άνεργος αν θέλετε, αποτελεί τον εκλεκτό για τη θέση του νέου αρχιδιαιτητή στο στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπό τις ευλογίες των δυο “δικεφάλων”. Αν αυτό λέγεται αναβάθμιση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και αν το σημερινό αποτελεί σοβαρή διαδικασία, τότε δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα για καλύτερες ημέρες στο άθλημα στη χώρα μας και στη διοίκησή του.

*Ας σοβαρευτούμε. Τα όσα συνέβησαν σήμερα αποτελούν ανέκδοτο. Σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου δεν μπορεί ούτε να προτείνεται απλώς ένας, στον οποίο αμέσως συμφώνησαν δυο ΠΑΕ δίχως προηγουμένως να γνωρίζουν κάτι(…), και φυσικά δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στη συνέχεια μια αστεία επιχειρηματολογία και ένας λαϊκισμός για να δικαιολογηθεί η παραπάνω απόφαση. Οποιο έργο κι αν καταφέρει να κάνει ο Σουηδός, το σημερινό είναι τελείως ακατανόητο. Ή μήπως όχι…;

*Τα ερωτήματα είναι αρκετά και φυσικά απάντηση δε θα δοθεί. Ούτε από την ΕΠΟ, ούτε από τους υποστηρικτές της απόφασης. Γιατί δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα; Γιατί δεν παρουσιάστηκε μια σοβαρή διαδικασία, προκειμένου να καταλήξουν όλοι στον νέο αρχιδιαιτητή. Γιατί με όλα όσα συνέβησαν σήμερα, επί της ουσίας, η επιτροπή ουσιαστικά παρακάμφθηκε; Πως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δίχως να το… ψάξουν περισσότερο, συμφώνησαν αμέσως; Δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να ζητήσουν την τήρηση των συμφωνηθέντων ή να καθίσουν να συζητήσουν για να παρθεί μια νορμάλ απόφαση. Αν αυτό δεν είναι μεθόδευση, τότε τι είναι; Γιατί δεν υπήρξε σωστή επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ, αλλά απλώς ρωτήθηκε εκ των υστέρων από την ΕΠΟ, παρά το γεγονός ότι οι…κύκλοι προσπαθούν να περάσουν το αντίθετο;

Παναθηναϊκός εξ’ αρχής είχε ξεκάθαρη στάση και η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα (υπήρχε συμφωνία να υπάρχουν τρια βιογραφικά υποψηφίων από την ΟΥΕΦΑ), έκανε εκ νέου πρόταση για τα τρια βιογραφικά, η οποία απορρίφθηκε από την ΕΠΟ (!) και φυσικά αποχώρησε καταγγέλοντας την όλη ασόβαρη διαδικασία. Μια διαδικασία που θύμισε περισσότερο συμβούλιο σε ομάδα τοπικού πρωταθλήματος, παρά Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για να παρθεί μια απόφαση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Στην Ελλάδα ζούμε…

*Και κάτι τελευταίο. Δεν μπορεί να απασχολεί κανέναν σοβαρό φίλαθλο ούτε οι εντάσεις και οι “ύβρεις” από πλευράς Ολυμπιακού, ούτε φυσικά η… γυριστή από πλευράς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οποια στάση κι αν έχεις, οφείλεις να την τηρείς με σοβαρότητα. Ούτε να μετατρέπεις σε μπάχαλο μια διαδικασία, ούτε να λαϊκίζεις, ούτε να προσπαθείς να χρεώσεις αυτόν ο οποίος διαφώνησε και τάχθηκε απέναντι στον απόλυτο παραλογισμό, αποχωρώντας επειδή άλλα συμφωνούνται και άλλα γίνονται. Το χειρότερο όλων είναι ότι αυτοί οι οποίοι δεν τήρησαν, εν τέλει, τα συμφωνηθέντα, προσπαθούν να βγουν από πάνω σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνουν και με μεγάλη επιτυχία…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ