ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μαγικός Παναθηναϊκός με 20 τρίποντα και κατοστάρα στον ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 106-73 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, με τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη να πετυχαίνει 20 τρίποντα.

Μαγικός Παναθηναϊκός με 20 τρίποντα και κατοστάρα στον ΠΑΟΚ!

Εντυπωσιακό ήταν το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, με υψηλό σκορ και ωραίο θέαμα. Οι «πράσινες» κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη και να διατηρήσουν το αήττητο στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε πολύ στην περιφέρειά του, πετυχαίνοντας 20 τρίποντα με ποσοστό ευστοχίας 55,6%. Πρώτες σκόρερ ήταν οι Σταμολάμπρου και Παυλοπούλου με 17 πόντους η καθεμία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «τριφύλλι» πήρε σκορ από 11 αθλήτριες, όσες δηλαδή είχαν χρόνο συμμετοχής.

Το σκορ άνοιξε η Παυλοπούλου με τρίποντο (0-3), αλλά ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσια (8-8) λίγα λεπτά αργότερα. Με τη Σωτηρίου να δίνει λύσεις επιθετικά για το προσπέρασμα (12-14) και μακρινά σουτ από Σταμολάμπρου και Θεοδωρομανωλάκη, η διαφορά έφτασε στο +9 (18-27) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.805 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου το «τριφύλλι» διεύρυνε τη διαφορά στο +12 (20-32), αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε με δικό του σερί 12-2 να πλησιάσει στο καλάθι (32-34). Η Σταμολάμπρου σταμάτησε το σερί των γηπεδούχων (32-37) και ο ΠΑΟ ξεκίνησε να χτίζει εκ νέου διαφορά για να ολοκληρώσει το ημίχρονο με +7 (39-46).

Με την επιστροφή οι γηπεδούχες προσπάθησαν να μειώσουν (41-46) όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις μέσα από την περιφέρειά του για να κρατήσει το προβάδισμα (48-60) στο 25ο λεπτό. Οι «πράσινες» εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ και έστειλαν τη διαφορά στο +19 (56-75) στη λήξη της περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να σκοράρει για να αυξήσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμα στο +25 (61-86) στο 33ο ΄λεπτό και στο +30 δύο λεπτά αργότερα. Στα τελευταία δύο λεπτά δόθηκε χρόνος συμμετοχής στις νεαρές αθλήτριες τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του ΠΑΟΚ με το τελικό σκορ να είναι 106-73 υπέρ των «πρασίνων».

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έβγαλαν μαζί φωτογραφία με κοινό μήνυμα στήριξης στην καμπάνια της ΕΟΚ για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού.

Η προπονήτρια του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε: «Καταρχάς να συγχαρώ τον ΠΑΟΚ για τα νεαρά κορίτσια και την προσπάθεια που κάνει. Ήταν ανταγωνιστικός αλλά οφείλω να συγχαρώ και τις δικές μου αθλήτριες για την προσπάθεια. Κανένα ματς δεν τελειώνει στο ημίχρονο, είχαμε διάρκεια και φαίνεται ότι δουλεύουμε σωστά και έχουμε λύσεις.

Για τις νεαρές αθλήτριες θα ήθελα να πω ότι πρέπει να κερδίσουν τη θέση τους, τα κορίτσια είναι με τη γυναικεία ομάδα γιατί δείχνουν καλό πρόσωπο στην προπόνηση και παίρνουν τις ευκαιρίες τους. Δεν πρέπει να παίζουν μόνο και μόνο επειδή είναι νεαρές, δηλαδή χαριστικά. Πρέπει να κερδίσουν τη θέση τους».

Δεκάλεπτα: 18-27, 39-46, 56-75, 73-106

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Γουόκερ 10(1), Κιλαζίδου 6, Κιολέογλου, Ράις 12, Τόλη 3(1), Κουμαντσιώτου, Τόγια 2, Πολυμέρου, Μυλωνάκη 10(2), Μιχαηλίδου 2, Σταματάκη, Τζόουνς 19(1).

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη):  Σταμολάμπρου 17(3), Κωτούλα 9(3), Παυλοπούλου 17(5), Τσβίτκοβιτς 9(1), Μπάτσιου 3(1), Σωτηρίου 11(2), Πατσιάτζη 3(1), Αλεξανδρή 11(1), Τζόουνς 14(1) Θεοδωρομανωλάκη 6(2), Χαιριστανίδου 6.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.