ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Κυρίαρχος κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 17:00 έχοντας μια επιβλητική προϊστορία υπέρ του!

Παναθηναϊκός: Κυρίαρχος κόντρα στην ΑΕΚ

Το αθηναϊκό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ θα ρίξει την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Οι «πράσινοι» παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα του φετινού Πρωταθλήματος ενώ η «Ένωση» προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στη Stoiximan Basket League με ρεκόρ 6-0, κάτι που έκανε για 12η φορά στα 32 χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι», στις έξι πρώτες αγωνιστικές, είχαν την 3η καλύτερη επίθεση (85,33) και την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας (64,83). Έκαναν το 3/3 στο ΟΑΚΑ απέναντι στο Μαρούσι, το Λαύριο Megabolt και τον Απόλλωνα Carna σημειώνοντας κατά μέσο όρο 101,66 πόντους.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ Betsson θα συμπληρώσουν αύριο 150 ντέρμπι. Οι «πράσινοι» έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο, τόσο συνολικά από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), όσο και ειδικότερα στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). Το προβάδισμα αυτό πήρε μεγάλες διαστάσεις μέσα από τη σχεδόν απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού στα εντός έδρας παιχνίδια του για τη Stoiximan Basket League.

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 42.428 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

MILESTONE

* Ο Ντίνος Μήτογλου βρίσκεται κοντά σε τέσσερα milestones. Με δύο εύστοχες βολές θα φτάσει τις 200, με οχτώ εύστοχα δίποντα θα συμπληρώσει τα 300, απέχει έξι αμυντικά ριμπάουντ από τα 400 και έξι ασίστ από τις 100 στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Τζέριαν Γκραντ ήταν στην 8η θέση των πασέρ της Stoiximan Basket League έπειτα από τις έξι πρώτες αγωνιστικές. Ο Αμερικανός έχει 25 ασίστ, οχτώ περισσότερες αλλά και με δύο αγώνες περισσότερους από τον δεύτερο της λίστας του Παναθηναϊκού, τον Κώστα Σλούκα. Οι δυο τους έχουν τις 42 από τις 103 της ομάδας τους (40,77%).

* Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε διψήφιο αριθμό ranking στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα. Αυτό δεν έγινε μόνο στο παιχνίδι με το Περιστέρι bwin όταν έμεινε για 5:18 στο παρκέ.

* Ο Μάριους Γκριγκόνις με 12 πόντους θα μπει στην 50άδα των ξένων σκόρερ του Παναθηναϊκού στη Stoiximan Basket League. Ο Λιθουανός έχει 302 και μπροστά του με 313 είναι ο Άλεκς Μάριτς που φόρεσε τα πράσινα στη διετία 2010-12.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Παναθηναϊκός είχε μέσο όρο 9,66 κλεψιμάτων στις έξι αγωνιστικές, τον μεγαλύτερο μεταξύ των 12 ομάδων της Stoiximan Basket League. Στην περσινή σεζόν έκανε 7,7 ανά αγώνα.

– Με 20 εύστοχα δίποντα ανά αγώνα, οι «πράσινοι» είχαν τον τέταρτο μικρότερο μέσο όρο στις έξι πρώτες «στροφές» του Πρωταθλήματος. Είναι η θέση που είχε στην κανονική περίοδο και του περσινού, με μέσο όρο 19,4.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.