ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός: Ισχυρή η «πράσινη» προϊστορία

Παναθηναϊκός Aktor και Κολοσσός θα κοντραριστούν στην 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, με τον ΕΣΑΚΕ να αναλύει τους αριθμούς των δύο ομάδων.

Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός: Ισχυρή η «πράσινη» προϊστορία

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Μετά το χθεσινό (25/11) πρόγραμμα των δύο αγώνων με τους οποίους θα αρχίσει να εκτυλίσσεται η 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, αυτή θα συνεχιστεί σήμερα (26/11) με τρεις αγώνες. Ο πρώτος χρονικά (17:15, ΕΡΤ3) θα γίνει στη Ρόδο όπου ο Κολοσσός H Hotels θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό Aktor.

Οι «θαλασσί» έχουν ρεκόρ 3-4 προερχόμενοι από την εντός έδρας επικράτηση επί της Καρδίτσας Ιαπωνική αλλά χωρίς να έχουν καταφέρει ακόμη να σημειώσουν δύο συνεχόμενες νίκες ως τώρα στη σεζόν. Στη Ρόδο έχουν δύο νίκες (Περιστέρι bwin και Καρδίτσα Ιαπωνική) και δύο ήττες (Ολυμπιακός και Άρης Midea). Ο Κολοσσός H Hotels έχει ήδη φτάσει έτσι τον αριθμό των εντός έδρας ηττών που είχε στην κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος (9-2).

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους έμειναν όρθιοι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ Betsson και διατήρησαν το αήττητο τους αφού βρίσκονται στο 7-0. Είναι η 12η φορά στα 32 χρόνια της Stoiximan Basket League που ο Παναθηναϊκός Aktor μετράει μόνο νίκες σε αυτό το σημείο του Πρωταθλήματος. Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν η περίοδος 2020-21 αφού το 2021-22 είχε ρεκόρ 6-1 και το 2022-23 είχε ρεκόρ 5-2.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Σε δύο νίκες πλέι οφ περιορίζονται οι επιτυχίες του Κολοσσού H Hotels απέναντι στον Παναθηναϊκό Aktor που έχει οικοδομήσει μία πολύ ισχυρή παράδοση απέναντι του. Ήταν 16 Μαΐου 2015 όταν οι Ρόδιοι, για τον 2ο προημιτελικό των πλέι οφ, σημείωσαν τη δεύτερη και τελευταία νίκη τους επί των «πράσινων», επικρατώντας με 75-73 (Λαρεντζάκης 13π, 8ρ, Μανωλόπουλος 12 – Μαυροκεφαλίδης 23, Παππάς 16). Από τότε ο Παναθηναϊός Aktor μετράει 21 συνεχόμενες νίκες Πρωταθλήματος, είτε στη Ρόδο, είτε στην Αθήνα.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.895 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από εκείνο το παιχνίδι των πλέι οφ και στη διάρκεια του συγκεκριμένου σερί των «πράσινων», ο Κολοσσός H Hotels έφτασε πιο κοντά στη νίκη στο ματς της κανονικής περιόδου της σεζόν 2017-18 όταν ηττήθηκε εντός έδρας με 71-72 (Γκρίφιν 20, Ουέαρ 13 – Γκιστ 14, Σίνγκλετον 13).

Στα επτά παιχνίδια που ακολούθησαν στη Ρόδο, ο Παναθηναϊκός Aktor σημείωσε νίκες με διαφορές 10-42 πόντων.

Τι έγινε στο περσινό παιχνίδι: Οι «πράσινοι» σημείωσαν την πιο ευρεία από τις 21 εκτός έδρας νίκες τους επικρατώντας του Κολοσσού H Hotels με 89-47 (Κένταλ Σμιθ 14π, Χάρης Γιαννόπουλος 11π, 6ρ, 3ασ, 2κλ. – Μάριους Γκριγκόνις 23π, 4/4β, 2/2δ, 5/8τρ, Ντέρικ Ουίλιαμς 11π, Γιώργος Καλαϊζάκης 11π, 4/4δ, 4ασ).

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…»

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* Το πρώτο δίποντο που θα επιχειρήσει ο Κωστής Γόντικας θα είναι το 300ό του στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής σέντερ έχει 144/299 (48,16%).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Λόντον Περάντες χρειάζεται πέντε ασίστ για να μπει στη λίστα των παικτών που έφτασαν τις 50+ με τον Κολοσσό H Hotels στη Stoiximan Basket League. Αυτή περιλαμβάνει προς το παρόν 38 παίκτες.

* Ο Λούκα Μπραΐκοβιτς είναι 3ος σκόρερ (95), 3ος ριμπάουντερ (51), 2ος μπλοκέρ (9) και 2ος στο ranking (146) μέσα από τις επτά πρώτες αγωνιστικές.

* Ο Τάιλερ Πόλεϊ είχε 4/12 τρίποντα στις δύο πρώτες αγωνιστικές και 2/15 στις πέντε που ακολούθησαν.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα της Ρόδου είχε 13+ επιθετικά ριμπάουντ στα τέσσερα από τα επτά πρώτα παιχνίδια της στη φετινή Stoiximan Basket League. Είχε μάλιστα 13+ πόντους από επιθετικά ριμπάουντ επίσης στα τέσσερα από τα επτά. Κορυφαίες επιδόσεις της ήταν τα 19 επιθετικά ριμπάουντ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ Betsson και οι 23 πόντοι από επιθετικά ριμπάουντ στο ματς με τον Απόλλωνα Carna.

– Κάνοντας 4,85 κλεψίματα κατά μέσο όρο, ο Κολοσσός H Hotels είχε τον μικρότερο μέσο όρο των επτά αγωνιστικών. Στην περσινή σεζόν ήταν 7ος μεταξύ των 12 ομάδων, με 7,1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR

MILESTONE

* Ο Ντίνος Μήτογλου χρειάζεται δύο αμυντικά ριμπάουντ για να φτάσει τα 400 στη Stoiximan Basket League. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν 12 παίκτες στην ιστορία του Παναθηναϊκού Aktor στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (Από το 1992-93).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Κέντρικ Ναν σημείωσε την περασμένη Δευτέρα την κορυφαία, φετινή, επίδοση ranking μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού Aktor, έχοντας 27 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ Betsson. Άλλοι τέσσερις έχουν φτάσει σε επιδόσεις 20+ ως τώρα στο Πρωτάθλημα, ο Αντετοκούνμπο, ο Γκραντ, ο Μωραΐτης και ο Γκριγκόνις.

* Ο Ματίας Λεσόρ μέτρησε 4+ κερδισμένα φάουλ στα πέντε παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα. Έχει συνολικά 27, τα περισσότερα από κάθε παίκτη του Παναθηναϊκού Aktor αφού τον ακολουθεί ο Μάριους Γκριγκόνις με 19, παρότι έχει δύο περισσότερες συμμετοχές.

* Ο Παναθηναϊκός Aktor έπεσε μόνο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (28) κάτω από τους 30 πόντους μέσα από τη ρακέτα. Κατά μέσο όρο σημειώνει 34 πόντους με ρεκόρ του, τους 42 που είχε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η άμυνα (67,71) και τα κλεψίματα (9) είναι οι κατηγορίες στις οποίες ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτιά στις επτά αγωνιστικές της φετινής Stoiximan Basket League.

– Οι «πράσινοι» εκτελούν με 70,63% στις βολές, έχοντας το 8ο ποσοστό της κατηγορίας. Στην κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος πάντως, δεν είχαν πολύ μεγαλύτερη επίδοση. Εκτέλεσαν με 71,21% που ήταν το 7ο ποσοστό μεταξύ των 12 ομάδων.»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.