ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Όλα… λάθος στην Κωνσταντινούπολη

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την κάκιστη εμφάνιση του Παναθηναϊκού AKTOR και τη δίκαιη ήττα από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Όλα… λάθος στην Κωνσταντινούπολη

Η ήττα από την Εφές (71-68) πλήγωσε βαθύτατα τον Παναθηναϊκό AKTOR, καθώς αντιμετώπιζε μια ομάδα που παρατάχθηκε ελλιπέστατη λόγω των 6 απουσιών που είχε, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν σημαντικές. Οι «πράσινοι» τα έκαναν… όλα λάθος στην Κωνσταντινούπολη από την αρχή μέχρι το τέλος και δικαίως έφυγαν με άδεια χέρια.

Οι παίκτες του Αταμάν παρουσιάστηκαν απροετοίμαστοι και κάπως εφησυχασμένοι στο πρώτο ημίχρονο, θεωρώντας ότι θα νικήσουν μόνο με τα ονόματα και τη φανέλα. Σε αυτό το επίπεδο όμως η χαλαρότητα και η «μπλαζέ» νοοτροπία δεν συγχωρείται από κανέναν. Ούτε από τα… δεύτερα της ομάδας του Τσαν, που τα έδωσαν όλα και μόχθησαν για κάθε μπάλα.

Αυτό δηλαδή είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε από το εν λόγω ματς. Ότι δηλαδή οι «πράσινοι» είχαν κάκιστη συμπεριφορά και στις δύο άκρες του παρκέ, με συνέπεια να παραδοθούν στο παθιασμένο παιχνίδι των γηπεδούχων και να κάνουν βήματα προς τα πίσω όσον αφορά την ομαδική λειτουργία τους και το πρόσωπο που έβγαζαν προς τα έξω.

Το «κέρδος» με Μπαλτσερόφσκι, Σαμοντούροβ και η κουβέντα για τα βραβεία της Ευρωλίγκας
Το «κέρδος» με Μπαλτσερόφσκι, Σαμοντούροβ και η κουβέντα για τα βραβεία της Ευρωλίγκας 1.939 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με μια ματιά στη στατιστική καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής τη διαφορά που υπήρχε σε επίπεδο μαχητικότητας μεταξύ των δύο ομάδων: οι Τούρκοι διαχειρίστηκαν 20 περισσότερες επιθέσεις, αοφύ κατέβασαν 19 επιθετικά ριμπάουντ και ανάγκασαν το «τριφύλλι» σε 16 λάθη (πήραν 19 πόντους από αυτά), τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Αριθμοί που έκαναν τη διαφορά σε ένα τόσο οριακό παιχνίδι.

Κατά τα λοιπά, έγινε πάλι αντιληπτό ότι ο κόουτς Αταμάν έχει αποφασίσει να πορευτεί με… 6 παίκτες, κάτι που συνέβη και στην αναμέτρηση με την Εφές, όπως αντίστοιχα είχε συμβεί και κόντρα στην Παρτίζαν. Τα λέει όλα το γεγονός ότι 4 παίκτες του «εξάστερου» αγωνίστηκαν για τουλάχιστον 29 λεπτά εναντίον της τουρκικής ομάδας. Προκαλεί εντύπωση το ότι δεν «ανοίγει» λίγο περισσότερο το ροτέισον και ταλαιπωρεί αρκετά από τα εξέχοντα στελέχη του, που θολώνουν στα κρίσιμα σημεία και δεν έχουν τις απαραίτητες δυνάμεις και τη συγκέντρωση που χρειάζεται.

Είναι ένα ζήτημα λοιπόν ότι ο Τούρκος προπονητής δεν δίνει περισσότερες ευκαιρίες σε Βιλντόσα (κυρίως), Μαντζούκα, Μπαλτσερόφσκι, Γκάι, Καλαϊτζάκη και Αντετοκούνμπο και δεν αξιοποιεί σε όλο το εύρος το ρόστερ του. Δεν λέμε να τους χρησιμοποιήσει για 20 και 25 λεπτά, αλλά να τους εμπιστευτεί παραπάνω, έστω σε ειδικούς ρόλους. Ναι ΟΚ, στην αρχή της σεζόν ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν είχε σημαδέψει αυτό το ματς για διπλό, αλλά με βάση τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν, έχασε μια «χρυσή» ευκαιρία. Ακόμα κι αν στην τελική δεν άξιζε το ροζ φύλλο, αφού πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή εμφάνισή του.

Ίσως μόνο με τον τελικό του Σούπερ Καπ μπορεί να συγκριθεί. Το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι όσο δεν έρχεται ένα μεγάλο διπλό ή μια νίκη σε ματς που κρίνεται στις λεπτομέρειες, τόσο περισσότερο εντείνεται η πίεση στο εσωτερικό της ομάδας. Συν τοις άλλοις, μέσα σε λίγες ώρες οφείλει να γυρίσει τον διακόπτη και να αντιμετωπίσει την κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης (Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ μετά από αυτό ακολουθούν 3 διαδοχικές εξορμήσεις σε Βιλερμπάν, Μονακό και Μιλάνο…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.