ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Οι 5 κορυφαίες στιγμές του συλλόγου μέσα στο 2023!

Το 2023 φεύγει και το Panathinaikos24.gr θυμάται τις κορυφαίες στιγμές του συλλόγου σε αυτή τη χρονιά.

Παναθηναϊκός: Οι 5 κορυφαίες στιγμές του συλλόγου μέσα στο 2023!

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να μας αφήσει και το 2023.

Η χρονιά ήταν αρκετά… φορτωμένη σε ό,τι αφορά τα Παναθηναϊκά δρώμενα με τα τμήματα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και Ερασιτέχνη, να έχουν χαρίσει στιγμές ανατριχιαστικές!

Το Panathinaikos24.gr θυμάται τις κορυφαίες στιγμές του συλλόγου σε αυτή τη χρονιά.

5) Τα τρόπαια στον Ερασιτέχνη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ήταν πιστός στο ραντεβού του με τα τρόπαια! Το “τριφύλλι”, σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών, αλλά και μπάσκετ γυναικών, έκανε υπερήφανα τα εκατομμύρια των φιλάθλων του κατακτώντας σημαντικά τρόπαια. Αρχικά ήρθε η κούπα στο Σούπερ Καπ βόλεϊ ανδρών όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 σετ του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, ενώ ακολούθησε και ο δεύτερος τον περασμένο Μάιο με τις δυο νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου χάρισαν στην ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και το Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς”.

Στις γυναίκες τα “φίνα κορίτσια” διατήρησαν τα σκήπτρα τους παρά την απώλεια του Κυπέλλου! Με τον Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός γύρισε το… κουμπί και πέτυχε τρεις νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό τον οποίο και “σκούπισαν” στη σειρά τον τελικό κατακτώντας το 21ο πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ!

Άκρως σημαντικός ήταν και ένας ακόμη τίτλος, που αφορούσε το μπάσκετ γυναικών! Οι “πράσινες” μετά από έναν εκπληκτικό τελικό απέναντι στην Ελευθερία Μοσχάτου, είχαν σε απίθανη μέρα την Κάρτερ και με σκορ 66-61 κατέκτησαν το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας και πρώτο από το 2000!

4) Τα “διπλά” στην Ευρωλίγκα που θύμισαν τις… Glory Days!

Μπορεί για δυο σεζόν ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ να έζησε πρωτόγνωρες στιγμές, ωστόσο από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα, χτίστηκε μια ομάδα σπουδαία, με ένα… καράβι παίκτες τεράστιας αξίας! Όπως ήταν φυσιολογικό το “τριφύλλι” ανέβηκε επίπεδο ξανά και θυμίζει τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος.

Ωστόσο, αδιαμφισβήτητα στις κορυφαίες του στιγμές, δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριληφθούν τα τρία σερί “διπλά” στη Euroleague, με τα οποία “έσπασε” μια κατάρα πέντε ετών και που αποδεικνύουν ότι ο “εξάστερος” επέστρεψε!

Έτσι μετά από τρεις αρκετά “σκληρές” ήττες, στο Βελιγράδι από Παρτίζαν στην παράταση, στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές, αλλά και στο ΟΑΚΑ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, το ρεκόρ του “τριφυλλιού”, έπεσε στο 6-7 και πλέον η αντίδραση ήταν απαραίτητη! Η φανέλα και η… ομαδάρα του Αταμάν το έκαναν πράξη!

Αρχικά στο νεόδμητο γήπεδο της Βιλερμπάν, ο Παναθηναϊκός AKTOR έφερε στα… ίσα το ρεκόρ του επικρατώντας 89-81! Αυτό που ακολούθησε ήταν βγαλμένο από… παραμύθι! Στο Πριγκιπάτο, ο “εξάστερος” για την 15η αγωνιστική της Euroleague, πήρε μια απίθανη νίκη επιστρέφοντας από το -15 και με λυτρωτή τον Μάριους Γκριγκόνις, που ευστόχησε σε τρίποντο σε “νεκρό” χρόνο επικράτησε 91-90 και “τρέλανε” τους πάντες!

Το σερί συνεχίστηκε στο Μιλάνο, εκεί όπου η “πράσινη” αρμάδα έραψε… κοστούμι τετράδας! Το “τριφύλλι” στις 22 Δεκεμβρίου του 2023 λοιπόν έδωσε παράσταση στο “Mediolanum Forum” νικώντας και την Αρμάνι με σκορ 76-68, έπιασε τετράδα και έκανε ξανά την Ευρώπη να “τρέμει” για την επιστροφή του.

3) Το ΟΑΚΑ από τα παλιά που “κατάπιε” τη Βιγιαρεάλ

Η σεζόν 2023-24, ξεκίνησε για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, με μια σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία στα προκριματικά και πρόκριση σε ομίλους ξανά μετά από 7 χρόνια! Η επιστροφή αυτή συνδυάστηκε με μια επιβλητική εμφάνιση!

Στις 21 Σεπτεμβρίου λοιπόν, σε ένα ΟΑΚΑ κατάμεστο από 60.000 θεατές ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Βιγιαρεάλ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League!

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε στο 38′ με μια πλασεδάρα του Φώτη Ιωαννίδη στο 39′ να πάρει προβάδισμα στο σκορ! Το “τριφύλλι” έπαιζε… μόνο του στον αγωνιστικό χώρο αναδεικνύοντας τις αδυναμίες της νικήτριας του θεσμού το 2022 και έτσι στο 78ο λεπτό μια τρομερή έμπνευση και ένα εξαιρετικό τελείωμα από τον Άντραζ Σπόραρ ήταν αρκετά για να κάνουν το ΟΑΚΑ να πάρει φωτιά!

Ήταν μια βραδιά από τα παλιά που θύμισε σε όλους τις παλιές ένδοξες ευρωπαϊκές βραδιές του Παναθηναϊκού!

Ο Κώστας Σλούκας στα “πράσινα”

Στην προσπάθεια του να σβήσει την κάκιστη διετία και να χτίσει μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει ξανά η διοίκηση του Παναθηναϊκού, πυροδότησε τη βόμβα της 10ετίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!

Έτσι στις 8 Ιουλίου του 2023, η “πράσινη” ΚΑΕ, ανακοίνωσε την απόκτηση του κορυφαίου Έλληνα γκαρντ, Κώστα Σλούκα, βάζοντας φωτιά στις τάξεις της Euroleague!

O έμπειρος παίκτης, υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με μυθικές απολαβές, πήρε το “χρίσμα” του αρχηγού και κλήθηκε να γίνει ο ηγέτης της κορυφαίας ομάδας του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και των παρκέ της Ευρώπης!

Φυσικά η “παράνοια” στις τάξεις των οπαδών του τριφυλλιού ήταν διάχυτη, καθώς πέραν της απόκτησης ενός τόσο μεγάλου παίκτη, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι μαεστρικοί χειρισμοί του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη συγκεκριμένη μεταγραφή!

Μάλιστα, η ανακοίνωση ήταν λιτή αλλά γεμάτη νόημα:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Κώστα Σλούκα για τα επόμενα τρία χρόνια. Καλό καλοκαίρι σε όλους τους Παναθηναϊκούς!

1) H πολυπόθητη επιστροφή σε ευρωπαϊκούς ομίλους

Nωρίτερα αναφερθήκαμε στην σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιγιαρεάλ, ωστόσο για να φτάσουμε ως εκεί χρειάστηκαν ορισμένα πολύ σημαντικά γεγονότα τα οποία έκαναν αξέχαστο το καλοκαίρι του 2023.

Δεδομένα κάθε Παναθηναϊκός έχει μεγαλώσει βλέποντας τον “πράσινο” γίγαντα να διαπρέπει στην Ευρώπη και να γονατίζει μεγαθήρια. Κάτι τέτοιο έγινε και φέτος. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κλήθηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, να αντιμετωπίσει τη Ντνίπρο, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Κόζιτσε της Σλοβακίας! Το “τριφύλλι” έκανε το καθήκον του και χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να ανοίξει τον δρόμο προς τη νίκη με τον Σπόραρ να σκοράρει στο 11′. Στο 74′ το νέο μεταγραφικό απόκτημα, ο Φίλιπ Τζούριτσιτς απλοποίησε το έργο κάνοντας με έξοχο σουτ το 2-0, ενώ λίγο αργότερα ο Φώτης Ιωαννίδης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έγραψε το 0-3 με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής για το τελικό 3-1.

Στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός μπορεί να τρόμαξε όμως τα δυο γκολ του Άντραζ Σπόραρ, τον βοήθησαν να πάρει το 2-2 στη Λεωφόρο και να προκριθεί στην επόμενη φάση όπου τον περίμενε η Μαρσέιγ!

Οι Μασσαλοί λοιπόν των εκατοντάδων εκατομμυρίων βρέθηκαν στον δρόμο του Παναθηναϊκού με το πρώτο ματς να διεξάγεται στις 8 Αυγούστου στη Λεωφόρο! Η ατμόσφαιρα εκπληκτική, αλλά ο Παναθηναϊκός ακόμη πιο καλός! Το “τριφύλλι” ήταν βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα αλλά και τις σπουδαίες ημέρες του παρελθόντος και δικαιώθηκε! Στο 81′ λοιπόν μετά από τρομερό συνδυασμό Μπερνάρ, Κλεϊνχέισλερ και Ιωαννίδη, ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε τον Πάου Λόπεθ για το τελικό 1-0 που έδωσε το πάνω χέρι πρόκρισης στους “πράσινους”.

Αυτό που ακολούθησε όμως μια εβδομάδα αργότερα, δεν το φανταζόταν κανείς. Ο Παναθηναϊκός ανήμερα της Γιορτής της Παναγίας, πήγε να κάνει στο “Βελοντρόμ” αυτό που είχε “χτίσει” λίγες ημέρες νωρίτερα. Όμως τα πράγματα ξεκίνησαν άσχημα με τη Μαρσέιγ να προηγείται 2-0 από ημίχρονο χάρη σε γκολ του Ομπαμεγιάνγκ.

Όμως η μαχητική ψυχή του “τριφυλλιού” μίλησε! Μετά από αρκετές ευκαιρίες, στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι μέσω του VAR για χέρι του Γκεντουζί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με… Ολύμπια ψυχραιμία και το ματς στην παράταση. Εκεί ο Παναθηναϊκός δεν λύγισε και κατάφερε να πάει το ματς στα πέναλτι, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει αυτό του Γκεντουζί και τους, Ιωαννίδη, Μπερνάρ, Κλεϊνχέισλερ, Παλάσιος και Μάντένοβιτς να κάνουν ένα ιστορικό “5/5” στη διαδικασία και να στέλνουν την ομάδα στα playoffs του Champions League.

Eκεί ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να κάμψει την αντίσταση της Μπράγκα. Το πρώτο ματς που διεξήχθη στην Πορτογαλία, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, αφού το “τριφύλλι” ήλπιζε ότι το τελικό 2-1 το οποίο διαμορφώθηκε με το γκολ του Μαντσίνι στο 90′ θα είναι αναστρέψιμο.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού ο Παναθηναϊκός σε ένα κλίμα γιορτινό, κούνησε ξανά σεντόνι! Το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο, από 60 χιλ. οπαδούς του Παναθηναϊκού που έσπευσαν στο γήπεδο σπάζοντας κάθε ρεκόρ προσέλευσης. Ο ύμνος του Champions League ήχησε στα αυτιά μας και παρά την ήττα 1-0, άπαντες χειροκρότησαν την ομάδα για την επιστροφή της σε ευρωπαϊκούς ομίλους!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.