ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Όταν καταφέρνεις να νικάς με 17 πόντους διαφορά στη μέτρια βραδιά σου…

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την «καθαρή» νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Ερυθρού Αστέρα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Όταν καταφέρνεις να νικάς με 17 πόντους διαφορά στη μέτρια βραδιά σου…

Με πολύ λιγότερο άγχος απ’ όσο πιθανότατα περίμεναν οι περισσότεροι, ο Παναθηναϊκός AKTOR υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα (82-65) στο «καμίνι» του ΟΑΚΑ για την 4η σερί νίκη του και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο το πρώτο μισό της Ευρωλίγκας (10-7). Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι το «τριφύλλι» κατάφερε να νικήσει με 17 πόντους διαφορά, παρότι είχε μια μάλλον μέτρια βραδιά.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν καλό ρυθμό επιθετικά και σούταραν με μόλις 22,7% στα τρίποντα (5/22), ωστόσο πέτυχαν 82 πόντους! Συν τοις άλλοις, μοίρασαν μόνο 13 ασίστ, οι 7 εκ των οποίων δόθηκαν από τον Σλούκα, ενώ το «υπερόπλο» Ναν έμεινε χαμηλά (6 πόντοι με 3/7 δίποντα, 0/5 τρίποντα). Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Αταμάν πήρε πολλούς πόντους δεύτερης ευκαιρίας και από λάθη αντιπάλων (14+11 αντίστοιχα), κάτι που έκανε τη διαφορά στην τελική ευθεία. Άλλωστε οι γηπεδούχοι επικράτησαν κατά κράτος στον τομέα των ριμπάουντ (40-30).

Κατά τα λοιπά, ο «εξάστερος» ήταν απόλυτα διαβασμένος σε επίπεδο τακτικής και προσηλωμένος στο αμυντικό του πλάνο. Τα λέει όλα το γεγονός ότι «έσβησε» πλήρως τον Τεόντοσιτς, ο οποίος έμεινε στους μηδέν πόντους (με 0/2 μόλις σουτ) και στις 3 ασίστ, λίγες ημέρες μετά τη μυθική εμφάνισή του (27+14) κόντρα στη Μακάμπι. Αν μη τι άλλο, τα εύσημα πάνε στο τεχνικό επιτελείο, αλλά και στους παίκτες που εκτέλεσαν κατά γράμμα το σχέδιο που υπήρχε. Ειδικά οι Καλαϊτζάκης και Γκραντ, που ήταν οι κύριοι εξολοθρευτές του Σέρβου «μαέστρου».

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.259 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ απέδειξε ότι αξίζει ευκαιριών και στην Ευρωλίγκα, έστω κι αν πρόκειται για ειδικές αποστολές, αφού στην άμυνα είναι… σκυλί του πολέμου (να μας επιτραπεί ο όρος). Όσον αφορά τον έμπειρο Αμερικανό τι να πρωτοπούμε; Πρόκειται σαφέστατα για «λίρα εκατό», για έναν οικονομικότατο παίκτη που προσφέρει πάντα τα… πάντα.

Από ‘κει και πέρα, σημαντική ήταν η συμβολή και των Αντετοκούνμπο, Χουάντσο. Ο διεθνής σέντερ συνέχισε τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και βοήθησε τα μέγιστα και στις δύο πλευρές γεμίζοντας τη στατιστική του (8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε μόλις 9,5 λεπτά συμμετοχής). Ο Ισπανός «έσφιξε» την άμυνα, έκλεισε τους διαδρόμους με το κορμί του κι έκανε δουλίτσα στα ριμπάουντ (σ.σ. πήρε 😎, αλλά του λείπει ένα μεγάλο ματς εκτελεστικά για να πάρει μπρος (και) επιθετικά.

Να σταθούμε και στην αυταπάρνηση του Λεσόρ, ο οποίος κατάφερε να αγωνιστεί για σχεδόν 30 λεπτά και να προσφέρει πολλά, ιδίως επιθετικά, παρότι δεν ένιωθε καλά την τελευταία εβδομάδα, μετά δηλαδή τον τραυματισμό του στο Μιλάνο. Μήτογλου και Σλούκας απλά δεν… σταματούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και με την «ενσωμάτωση» των Ερνάνγκομεθ και Ναν αντίστοιχα, έχουν και περισσότερες ανάσες στα κρίσιμα.

Όπως και να ‘χει, ο Παναθηναϊκός έκανε τη δουλειά και συνέχισε το νικηφόρο σερί του τονώνοντας ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του. Η επόμενη «διπλή» εβδομάδα στην Ισπανία (με Μπασκόνια και Βαλένθια) μπορεί να φτιάξει ακόμα περισσότερο τους «πράσινους» και να τους φέρει σε θέση ισχύος έναντι των υπολοίπων για μια θέση στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.