Μπάσκετ

«Καθάρισε» το Μαρούσι με σούπερ Βιλντόζα

«Καθάρισε» το Μαρούσι με σούπερ Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε ιδανικά τη χρόνια με νίκη επί του Αμαρουσίου (79-92) έχοντας σε σούπερ μέρα τον Βιλντόζα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το αγώνα με τους Βιλντόζα, Ναν, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ και Μπαλτσερόφσκι, ενώ οι πρώτοι πέντε για το Μαρούσι ήταν οι Νικολαΐδης, Μπρίσκο, Χιλ, Τζούστον και Ραντούλιτσα.

Οι «πράσινοι» έδωσαν έμφαση στην άμυνα, βγάζοντας μεγάλη ενέργεια και κράτησαν πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 2-10 στο 4’, αναγκάζοντας τον Γιώργο Λημνιάτη να καλέσει το πρώτο τάιμ άουτ 6:13 για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Πολύ γρήγορα το «τριφύλλι» πήρε διψήφια διαφορά (+11, 5-16 στο 6’), αφού διατήρησε την σκληράδα στην άμυνα και βελτίωσε τα ποσοστά του στην επίθεση, παίρνοντας πόντους και από τους πέντε παίκτες που είχαν ξεκινήσει το ματς. Οι «πράσινοι» δεν έβρισκαν καμία αντίσταση από την άμυνα του Αμαρουσίου, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά (+14, 9-23 στο 9’), την ώρα που σούταραν με 4/6 τρίποντα. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε την άκρος παραγωγική πρώτη περίοδο έχοντας τη μεγαλύτερη διαφορά έως εκείνο το σημείο του αγώνα, μιας και ο Καλαϊτζάκης, που είχε περάσει στο ματς σκόραρε στην εκπνοή για το 12-28.

Ο Βιλντόζα ήταν ο μόνος από την αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού που συνέχισε να αγωνίζεται στη δεύτερη περίοδο, διαμορφώνοντας το 14-31 στο 11’, πριν δώσει τη θέση του στον Μωραΐτη (Γκραντ, Καλαϊτζάκης, Σαμοντούροβ, Αντετοκούνμπο οι άλλοι τέσσερις της πεντάδας). Η εικόνα του αγώνα άλλαξε γρήγορα, αφού μία χαλάρωση που επήλθε στην άμυνα των «πρασίνων», συνδυαστικά με τις πολλές βιαστικές και κακές επιλογές των στην επίθεση έδωσαν τη δυνατότητα στο Μαρούσι να κατεβάσει τη διαφορά στο -9 (24-33), αναγκάζοντας τον Έργκιν Αταμάν να καλέσει τάιμ άουτ 5:46 πριν το ημίχρονο. Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ και Ναν επέστρεψαν στο παρκέ και αυτόματα η διαφορά πήγε εκ νέου σε διψήφιο αριθμό (27-40) στο 17’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να συντηρούν μία διαφορά 15 πόντων (29-44 στο 18’), έχοντας ήδη διψήφιους τους Ναν(11π.) και Γκριγκόνις (10π.). Οι «πράσινοι» διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και στο χρόνο που απέμενε έως το τέλος του ημιχρόνου, στο οποίο πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 37-51, ενώ νωρίτερα οι Ερνανγκόμεθ (10π.) και Βιλντόζα (11π), είχαν γίνει και αυτοί… διψήφιοι.

Τα στατιστικά του Α’ ημιχρόνου

Παναθηναϊκός: Μεγάλη χορηγική συμφωνία με κυπριακή εταιρεία
POPULAR NOW Παναθηναϊκός: Μεγάλη χορηγική συμφωνία με κυπριακή εταιρεία

Μαρούσι: 9/24 δίποντα, 4/13 τρίποντα, 7/10 βολές, 19 ριμπάουντ (11-8), 11 ασίστ, 5 κλεψίματα, 6 λάθη, 10 φάουλ

Παναθηναϊκός: 11/26 δίποντα, 8/12 τρίποντα, 5/9 βολές, 26 ριμπάουντ (17-9), 12 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ, 7 λάθη, 7 φάουλ.

Γκραντ, Βιλντόζα, Γκριγκόνις, Μαντζούκας και Μπαλτσερόφσκι ήταν η πεντάδα του Παναθηναϊκού που ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο και χάρη στον «ζεστό» Λιθουανό η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 20πόντους (39-59 στο 24’). Με το πρώτο καλάθι του Μαντζούκα στο ματς η διαφορά έφτασε σε νέο ταβάνι (43-66 στο 26’), με τον Αταμάν παράλληλα να δοκιμάζει διάφορά σχήματα, ενώ ταυτόχρονα ξεκούραζε βασικούς παίκτες όπως ο Μήτογλου, που δεν είχε παίξει καθόλου, αλλά και τον Ναν. Η πεντάδα των Μωραΐτη, Καλαϊτζάκη, Μαντζούκα, Σαμοντούροβ και Αντετοκούνμπο ήταν μία από τις πολλές διαφορετικές πεντάδες του Παναθηναϊκού και αυτή που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο, αγωνιζόμενη το τελευταίο δίλεπτο. Στο χρόνο αυτό το Μαρούσι εκμεταλλεύτηκε την απειρία πολλών εκ των «πρασίνων» κατεβάζοντας τη διαφορά στο -19 (56-75).

Ο Αταμάν εμπιστεύτηκε την πεντάδα που ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο και για την αρχή της τέταρτης, αλλά και πάλι το Μαρούσι παρουσιάστηκε καλύτερο, κατεβάζοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά (61-75 στο 33’). Ο Τούρκος τεχνικός πέρασε αμέσως στο ματς τους Βιλντόζα, Μπαλτσερόφκσι, Γκραντ και Ερνανγκόμεθ, αλλά στο 35’ οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να διατηρήσουν τη διαφορά στο -13 (64-77), μιας και οι «πράσινοι» είχαν χάσει το ρυθμό τους στην επίθεση με μόλις δύο πόντους σε περισσότερα από πέντε λεπτά αγώνα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Το επιθετικό κόλλημα των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και οι γηπεδούχοι κατέβασαν τη διαφορά στο -10 (68-78 στο 37’). Ένα τρίποντο του Μαντζούκα αλλά και πέντε σερί πόντοι του Βιλντόζα διαμόρφωσαν το 71-86 στο 39’ και ουσιαστικά τελείωσαν την υπόθεση νίκη για τον Παναθηναϊκό ενάντια στο φιλόδοξο και μαχητικό Μαρούσι. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 79-92.

Τα δεκάλεπτα: 12-28, 37-51, 56-75, 79-92

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ