ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Με το δεξί στην εποχή Τερίμ

Εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός στο ντεμπούτο του Τερίμ, είχε πολλές ευκαιρίες και σκόραρε με τρομερό γκολ του Ιωαννίδη. Πρώτο γκολ για τον Βιλένα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 την ημέρα των γενεθλίων του. Παρέμειναν στο -1 από την κορυφή οι πράσινοι

Με το δεξί στην εποχή Τερίμ

Εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός στο ντεμπούτο του Τερίμ, είχε πολλές ευκαιρίες και σκόραρε με τρομερό γκολ του Ιωαννίδη. Πρώτο γκολ για τον Βιλένα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 την ημέρα των γενεθλίων του. Παρέμειναν στο -1 από την κορυφή οι πράσινοι

Το ματς:

Mε τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή στα πρώτα λεπτά ξεκίνησε το ματς στη Λεωφόρο. Οι “πράσινοι” είχαν αρκετή ενέργεια στο παιχνίδι τους και στο 5′ έχασαν την πρώτη καλή στιγμή. Ο Ιωαννίδης πίεσε ψηλά, ο Μαντσίνι άλλαξε παιχνίδι για τον Αϊτόρ, που έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και σουτ με το αριστερό χαμηλά, αλλά ο Κλέιμαν έπεσε και μπλόκαρε.

Το «τριφύλλι» συνέχισε να πιέζει και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Αρχικά στο 9′ με τον Ιωαννίδη να κάνει ωραία κίνηση, να συγκλίνει στην περιοχή και να σουτάρει, όμως ο Κλέιμαν απέκρουσε, ενώ στο 11′ ο Μαντσίνι έπιασε το σουτ με το δεξί και ο Κλέιμαν έδιωξε σε κόρνερ στην αριστερή του πλευρά.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 60.902 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός, έχασε ακόμη μια καλή στιγμή. Συγκεκριμένα στο 13′ ο Μπερνάρ ελίχθηκε εξαιρετικά από τα δεξιά και γύρισε για τον Μαντσίνι που ήταν μόνος στο ύψος του πέναλτι και έπιασε δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει εκτός, αφού κόντραρε και άλλαξε ελαφρώς πορεία.

Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 25′! Έξυπνη μπαλιά-τρύπα του Μπερνάρ για τον Ιωαννίδη που βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε τον Κλέιμαν, δίχως να του αφήσει περιθώρια αντίδρασης.

Μάλιστα οι “πράσινοι” έφτασαν κοντά στο 2-0, στο 35′! Έπειτα από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Βαγιαννίδη που έπιασε δυνατό σουτ από τα δεξιά της περιοχής, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έσκασε κοντά στη γραμμή, ενώ ο Αράο δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή του πρώτου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Παναθηναϊκό! Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ από τα δεξιά, η άμυνα του ΠΑΣ έδιωξε και η μπάλα έφτασε στον Βιλένα που με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0 και το πρώτο του γκολ με το “τριφύλλι” στο στήθος!

Ο Παναθηναϊκός κατέβασε ταχύτητες, αλλά όποτε χρειάστηκε έβαλε το πόδι στο γκάζι με τον Φατίχ Τερίμ, να κάνει και τις απαραίτητες κινήσεις από τον πάγκο, περνώντας στο ματς, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ και Τσέριν, αντί Μπερνάρ, Αϊτόρ και Μαντσίνι.

Το ματς είχε κριθεί με τον Παναθηναϊκό να εξακολουθεί να έχει την κατοχή της μπάλας, την οποία έφτασε μέχρι και το εντυπωσιακό 81%΄. Οι παίκτες του Τερίμ, δημιουργούσαν συνεχώς, με τον Βαγιαννίδη να είναι απολαυστικός και να έχει άριστη επικοινωνία με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο Τουρκος τεχνικός έριξε στο ματς τους Ζέκα και Γερεμέγεφ, αντί των Βιλένα και Ιωαννίδη με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ δειλά-δειλά να βγει μπροστά και να χάσει την πρώτη του ευκαιρία στο ματς.

Ο Γκάρο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Αράο έκανε σωτήριο τάκλιν μέσα στην περιοχή με το ματς να ολοκληρώνεται λίγο αργότερα και τον Παναθηναϊκό να μπαίνει με το δεξί στην εποχή, Φατίχ Τερίμ και στο 2024, μένοντας στο -1 από την κορυφή.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι – Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς – Ρούμπεν, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μπερνάρ (61’ Τζούριτσιτς) – Μαντσίνι (61’ Τσέριν), Αϊτόρ (61’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (86’ Γερεμέγεφ)

Στον πάγκο έμειναν: Λοντίγκιν, Σπόραρ, Φικάι, Κώτσιρας

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν – Σόρια, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Τσαούσης – Καραχάλιος, Ριέστρα (70’ Λέο), Τζίνο – Ροσέρο (69’ Γκάρο), Παμλίδης (79’ Τζίμας), Μπάλαν (69’ Κόντε)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.