ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ιδανικός αυτόχειρας στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός AKTOR

O Παναθηναϊκός AKTOR, γνώρισε σκληρή ήττα στη Βιτόρια από την Μπασκόνια, η οποία με πρωταγωνιστή τον Μονέκε, γύρισε το ματς από το -17 και πήρε το ματς 75-73, υποχρεώνοντας τους "πράσιινους" στην 8η ήττα τους στη Euroleague.

Ιδανικός αυτόχειρας στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός AKTOR

O Παναθηναϊκός AKTOR, γνώρισε σκληρή ήττα στη Βιτόρια από την Μπασκόνια, η οποία με πρωταγωνιστή τον Μονέκε, γύρισε το ματς από το -17 και πήρε το ματς 75-73, υποχρεώνοντας τους “πράσιινους” στην 8η ήττα τους στη Euroleague.

To ματς

Λίγα πράγματα μπορούν να κρατήσουν οι «πράσινοι» από το πρώτο δεκάλεπτο στη Βιτόρια. Σε ένα ματς που ούτε ο Παναθηναϊκός AKTOR ούτε και η Μπασκόνια μπορούσαν να βρουν επαφή με το καλάθι (μπήκαν 25π σε δέκα λεπτά), ξεχώρισε ο οίστρος του Κέντρικ Ναν, ο οποίος ήταν ο μόνος που έδειχνε επιθετικά συνδεδεμένος, αν και έπαιρνε πολλές βιαστικές επιλογές. Γενικά, οι περισσότερες επιλογές της ομάδας του Αταμάν ήταν εξαιρετικές, καθώς βγήκαν μεν πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τους κατέληξαν στο σίδερο. Κέρδος για τη Μπασκόνια ήταν ότι είχε καταφέρει να «χρεώσει» 2 φάουλ τόσο στον Λεσόρ όσο και στον Μήτογλου (13-12, 10′).

Όσο οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στην επίθεση, (κάτι που είχαν καταφέρει αμυντικά κατά περίσταση), τόσο η Μπασκόνια έβρισκε τον τρόπο να έχει μεν το προβάδισμα, σκοράροντας κι αυτή με το σταγονόμετρο (22-17, 15′). Τα δύο καλάθια του Κόντι Μίλερ-Μακιντάιρ σήμαναν συναγερμό, με τον Αταμάν να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Η είσοδος του Κώστα Αντετοκούνμπο που έδωσε μάχες και λύσεις σε άμυνα και επίθεση, η επιστροφή του Ναν αλλά και ο πάντα ουσιαστικός Γκραντ, ήταν οι παράγοντες που ώθησαν τους «πράσινους» να τρέξουν επί μέρους 20-4 και να κλείσουν το ημίχρονο στο +11 (26-37). Μία διαφορά που σίγουρα θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερα.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.771 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο τρόπος με τον οποίον ο Παναθηναϊκός AKTOR θα «κλείδωνε» τη Μπασκόνια είχε φανεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Εφόσον τασουτ από μακριά εξακολουθούσαν να μη μπαίνουν, οδηγός θα ήταν η άμυνα και οι έξυπνες επιλογές στην επίθεση. Όπως και έγινε Ο Ντίνος Μήτογλου πήρε ρυθμό στην επίθεση, η Μπασκόνια τα είχε χαμένα από τις παγίδες και την αποτελεσματική άμυνα και ως εκ τούτου στου δρόμου τα μισά για το δεκάλεπτο, η ομάδα του Αταμάν ξέφυγε με +17 (31-48, 26′). Το τάιμ άουτ του Ντούσκο Ιβάνοβιτς σε συνδυασμό με τις αλλαγές που έγιναν «έφτιαξαν» τον ρυθμό της Μπασκόνια η οποία από την περιφέρεια έδειξε ότι το ματς δεν έχει τελειώσει, τρέχοντας ένα σερί 19-5, σε ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός AKTOR υπέστη… καθίζηση στην άμυνα. (50-53, 30′).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο έγινε μάχη γιγάντων. Ο Τσίμα Μονέκε με 3/3 τρίποντα «κόλλησε» τη Μπασκόνια στην πλάτη του Παναθηναϊκού AKTOR φέρνοντας το ματς στα ίσα. Εκεί, ήρθε η ώρα να μιλήσει ξανά ο Ναν και Σλούκας που με μεγάλα τρίποντα κρατούσαν τους «πράσινους» στον αφρό (70-72, 38′). Το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ο Σλούκας έσβησε από το τρίποντο του Μονέκε και με μπάζερ μπίτερ, ο Μακ Ιντάιρ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τη Μπασκόνια στα 0,9 (75-73) σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός AKTOR έχασε ενώ βρισκόταν μπροστά από το +17.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-37, 50-53, 75-73

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.