Ποδόσφαιρο

Μπήκε με φόρα στο 24, οι απαιτήσεις του Τερίμ

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το 2-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννενα και τα πρώτα θέλω του Τερίμ.

Περάσαμε πλέον στη νέα εποχή στον Παναθηναϊκό. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφυγε, ο Φατίχ Τερίμ ήρθε. Ο Γιοβάνοβιτς πρόσφερε πολλά στον Παναθηναϊκό επανέφερε την ομάδα σε κανονικότητα, αλλά η διοίκηση έκρινε ότι έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή με στόχο η ομάδα να πάει παραπάνω και έφερε τον Τερίμ. Πολλοί διαφωνούν με την απόφαση της διοίκησης, αρκετοί συμφωνούν, όλοι συμφωνούμε σε κάτι όμως. Πρώτον ότι ο Γιοβάνοβιτς πρόσφερε πολλά στην ομάδα

και με αυτόν στον πάγκο η ομάδα έκανε βήματα μπροστά. Και δεύτερον από την στιγμή, που η διοίκηση αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με τον Γιοβάνοβιτς πιο βαρύ όνομα από τον Τερίμ δεν μπορούσε να φέρει.

Ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού είναι ο μοναδικός προπονητής, που δουλεύει στην Σούπερ Λίγκα και έχει πάρει ευρωπαϊκή κούπα με την Γαλατασαράι, είναι ένας προπονητής που έχει μάθει στην καριέρα του να σηκώνει κούπες και ο Παναθηναϊκός έχει πρώτο στόχο το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.

Στο πρώτο του ματς με τον ΠΑΣ στην Λεωφόρο ο Τερίμ είδε τον Παναθηναϊκό να κερδίζει με 2-0 με άνεση. Οι γκολάρες του Ιωαννίδη και του Βιλένα έδωσαν ένα τρίποντο, που ήταν εύκολο, όπως και άλλες τέτοιες νίκες φέτος με μικρομεσαίες ομάδες με εξαίρεση την ήττα από τον Ατρόμητο.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε και πρέσαρε πολύ από την αρχή και αυτό έφερε τέσσερις καθαρές ευκαιρίες, ένα δοκάρι και ένα γκολ, αλλά το ημίχρονο έκλεισε με το φτωχό 1-0. Ηρθε στο δεύτερο ημίχρονο νωρίς το 2-0 με τον γκολ του Βιλένα και μετά το παιχνίδι προσφέρθηκε για δοκιμές από τον Τερίμ και την χρησιμοποίηση παικτών, που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής.

Από τις πρώτες δηλώσεις του και τις εντολές του στους παίκτες καταλαβαίνουμε τα πρώτα θέλω του Τερίμ. Πάμε να τα δούμε:

*Θέλει πρέσινγκ σε υψηλό τέμπο και όσο περισσότερη ώρα γίνεται. Το είδαμε με τον ΠΑΣ να γίνεται έντονα από το πρώτο λεπτό και είχε αποτέλεσμα.

*Το Build up γίνεται με τον αμυντικό χαφ να μπαίνει ανάμεσα στα στόπερ και να κάνει τριάδα. Τα μπακ τα θέλει ψηλά.

*Δεν θέλει οι αμυντικοί να επιστρέφουν συνέχεια την μπάλα στον τερματοφύλακα, αλλά να κοιτάνε προς τα εμπρός.

*Θέλει η ομάδα να παίζει γρήγορα και κάθετα. Να παίρνει ρίσκα.

*Δίνει ελευθερίες στους παίκτες του επιθετικά και ζητάει να παίρνουν πρωτοβουλίες και να πηγαίνουν στο ένας με έναν.

Αυτά είναι τα πρώτα θέλω του Τερίμ. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία και όλα θα κριθούν στο χορτάρι, που είναι καθρέπτης.

Exit mobile version