ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Χρυσή» αλλαγή ο Σπόραρ, «καθάρισε» για τον Παναθηναϊκό

Ο Αντράζ Σπόραρ ήρθε από τον πάγκο και με δύο γκολ χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό απέναντι στον Παναιτωλικό. Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Σενγκέλια, «καρδιοχτύπησαν» οι πράσινοι αλλά έφτασαν στη νίκη με 2-1 και τώρα... Ολυμπιακός

«Χρυσή» αλλαγή ο Σπόραρ, «καθάρισε» για τον Παναθηναϊκό

Ο Αντράζ Σπόραρ ήρθε από τον πάγκο και με δύο γκολ χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό απέναντι στον Παναιτωλικό. Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Σενγκέλια, «καρδιοχτύπησαν» οι πράσινοι αλλά έφτασαν στη νίκη με 2-1 και τώρα… Ολυμπιακός

Το ματς

Με τη γνωστή… ένταση του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το ματς στη Λεωφόρο και η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 2′ με την ωραία σέντρα του Βαγιαννίδη από δεξιά και την κεφαλιά του Ιωαννίδη στην κίνηση η οποία έφυγε άουτ.

Ο Παναιτωλικός πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 11′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μαυρία, να πιάνει ένα σουτ από μακριά το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 41.260 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 18′ ο Λοντίγκιν έπεσε και μπλόκαρε το σουτ του Καρέλη, με τον Παναθηναϊκό να απαντάει δύο λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Ιωαννίδη να κοντράρει στον Οικονόμου και να καταλήγει πλάγιο άουτ.

Στο 24′ ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Χουάνκαρ να βγάζει φοβερή κάθετη για τον Βιλένα που σέντραρε παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Βαγιαννίδης δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή…

Το ίδιο έργο εννέα λεπτά αργότερα, με το σουτ του Μαντσίνι από θέση μέσα δεξιά να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκαρι του Καπίνο και με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο μέρος ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε αλλαγές περνώντας στο ματς τον Σπόραρ και τον Αϊτόρ, αντί των Βιλένα και Μαντσίνι. Ο Τούρκος δικαιώθηκε αφού στο 51′ ο Σπόραρ με θαυμάσια κεφαλιά, έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό!

Οι “πράσινοι” συνέχισαν να έχουν την κατοχή και στο 80′ λίγο έλειψε να φτάσουν στο 2-0 με τον Τζούριτσιτς να σημαδεύει με έξοχο σουτ το δοκάρι του Καπίνο. Ωστόσο λίγο αργότερα, ο Σπόραρ μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Τζούριτσιτς, πλάσαρε ιδανικά για το 2-0.

Ωστόσο το ματς έγινε θρίλερ, αφού στο 92′ ο Σενγκέλια με φοβερό σουτ, νίκησε τον Λοντίκγιν μειώνοντας σε 2-1 και μετατρέποντας το ματς σε θρίλερ, αλλά τίποτα δεν άλλαξε ως το τελος με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη και να ετοιμάζεται για τη μητέρα των μαχών κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (90′ Φικάι), Ζέκα, Βιλένα (46′ Αϊτόρ), Τσέριν, Τζούριτσιτς (90′ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (46′ Σπόραρ), Ιωαννίδης (75′ Μπερνάρ).

Έμειναν στον πάγκο: Μπρινιόλι, Λημνιός, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαυρίας (78′ Μπελεβώνης), Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Λιάβας, Πέρεζ (63′ Ντουάρτε), Μπαλντασάρα (73′ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (62′ Πέδρο), Σενγκέλια, Καρέλης (62′ Χουάνπι).

Έμειναν στον πάγκο: Στεργιάκης, Μπουζούκης, Στάγιτς, Νικολάου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.