ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κατάπιε την Εφές στο ΟΑΚΑ με ιστορικό Σλούκα και «καυτό» Γκριγκόνις ο Παναθηναϊκός AKTOR!

Κατάπιε και την Εφές ο Παναθηναϊκός ΑΚΤOR! O «εξάστερος» μετά τη σπουδαία νίκη στη Βαλένθια, νίκησε την τουρκική ομάδα στο «καμίνι» του ΟΑΚΑ με σκορ 83-76 με τον Κώστα Σλούκα να γράφει ιστορία περνώντας στην 3η θέση της Euroleague σε ασίστ και με τον Γκριγκόνις να πετυχαίνει 24 πόντους! Στο 12-8 το «πράσινο» ρεκόρ!

Κατάπιε την Εφές στο ΟΑΚΑ με ιστορικό Σλούκα και «καυτό» Γκριγκόνις ο Παναθηναϊκός AKTOR!

Κατάπιε και την Εφές ο Παναθηναϊκός ΑΚΤOR! O «εξάστερος» μετά τη σπουδαία νίκη στη Βαλένθια, νίκησε την τουρκική ομάδα στο «καμίνι» του ΟΑΚΑ με σκορ 83-76  με τον Κώστα Σλούκα να γράφει ιστορία περνώντας στην 3η θέση της Euroleague σε ασίστ και με τον Γκριγκόνις να πετυχαίνει 24 πόντους!

Στο 12-8 το «πράσινο» ρεκόρ!

Το ματς:

Μπορεί η Εφές να ξεκίνησε με ένα γρήγορο 5-0 στο ΟΑΚΑ ωστόσο ο Παναθηναϊκός AKTOR, είχε τις κατάλληλες απαντήσεις για να περάσει μπροστά με 2/2 τρίποντα από Μήτογλου και Γκριγκόνις . Oι «πράσινοι» είχαν σε μεγάλη μέρα και τον Λιθουανό, ο οποίος μοίραζε και σκόραρε, την στιγμή που οι Τούρκοι αναζητούσαν λύσεις στο σκοράρισμα. Ο Παναθηναϊκός με τον Ναν και τον Σλούκα να μπαίνουν στην εξίσωση, κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στο +11 ( 21-10) και να πάνε εν τέλει στη δεύτερη περίοδο σε αυτά τα επίπεδα (25-14).

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.840 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν στην πρώτη περίοδο η άμυνα του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR, ήταν «ατσάλινη» τότε στη δεύτερη η επίθεση πετούσε «φωτιές». Και αυτό γιατί ο Λεσόρ και ο Σλούκας πήραν το «όπλο» τους την στιγμή που ο Μάριους Γκριγκόνις έβγαζε «λαγούς από το καπέλο» εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +22 (38-16). Η ομάδα του Τσαν, με τον Πλάις και τον Τόμπσον κατάφερε να μειώσει με ένα επί μέρους 9-0, ωστόσο ο Παναθηναϊκός AKTOR, βρήκε απαντήσεις πίσω από τα 6,75 με τον Γκιγκόνις και τον Σλούκα να φέρνουν το σκορ στο +16 του ημιχρόνου (51-35).

Με όχι και τόσο καλούς οιωνούς η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για τον “εξάστερο” ο οποίος παρότι έφυγε στο +19, (54-35), είδε την Εφές να ροκανίζει αργά και μεθοδικά τη διαφορά, μειώνοντας στους οκτώ (59-51). Ωστόσο ένα τρίποντο του Ντίνου Μήτογλου και ακόμη ένα από τον «καυτό» Μάριους Γκριγκόνις πήγε ξανά το σκορ στο +10 (64-54) και ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο στο +11 (68-57).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Λάρκιν έβαλε ένα πολύ δύσκολο σουτ από τη γωνία, ενώ ο Αντετοκούνμπο κάρφωσε εντυπωσιακά και ο Ναν σκόραρε δύο φορές από κοντά για το 74-60. Ο Μπομπουά έβαλε τρίποντο και φάουλ (74-64), αλλά ο Κώστας κάρφωσε ξανά για το 76-64. Ο Γουίλις σκόραρε από μακριά δύο φορές για την πεισματάρα Εφές, μειώνοντας σε 76-70, ενώ οι Τούρκοι είχαν ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο, την οποία στέρησε με «στοπ» ο Αντετοκούνμπο. Ο Μπομπουά μείωσε στο καλάθι (76-73), όμως ο Γκραντ έβαλε κομβικό τρίποντο για το 79-73. Ο Πλάις δεν κατάφερε να μειώσει σε κρίσιμη επίθεση, με τον Σλούκα να βάζει δύο βολές και να γράφει το 81-73. Ο Μπομπουά έβαλε μια βολή και ο Λάρκιν ένα λέι απ για το 81-76, όμως ο χρόνος δεν έφτανε στην Εφές και οι γηπεδούχοι επικράτησαν.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 51-35, 68-57, 83-76

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.