ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πράσινη αρμάδα σήκωσε το Κύπελλο στο Ηράκλειο και έκανε το back to back!

Έβαψε ξανά πράσινο το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός! Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο τον τελικό με τις Εσπερίδες, επικρατώντας 87-62 και στέφθηκαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά και τρίτη συνολικά στην ιστορία τους Κυπελλούχες Ελλάδας!

Πράσινη αρμάδα σήκωσε το Κύπελλο στο Ηράκλειο και έκανε το back to back!

Το ήθελε πολύ και το σήκωσε και αυτό! Ο Παναθηναϊκός έδωσε παράσταση στο Ηράκλειο μπροστά στο κοινό του που βρέθηκε στα “Δυο Αοράκια”, μετέτρεψε σε πάρτι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και αφού επικράτησε με το εμφατικό 87-62 των Εσπερίδων Καλλιθέας, πανηγύρισε την δεύτερη διαδοχική κούπα και τρίτη συνολικά!

Ομάδα-ορχήστρα της Ελένης Καπογιάννη, πήρε αήττητη τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και φουλάρει για πρωτάθλημα! Συγκλονιστική ατμόσφαιρα στο κλειστό του Ηρακλείου με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να μετατρέπουν σε… Λεωφόρο τα “Δυο Αοράκια” και να τραγουδούν για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη.

Κορυφαία για το «τριφύλλι» ήταν η Αλέιν (22π.,13ριμπ.) που αναδείχθηκε MVP του τελικού, ενώ πρώτη σκόρερ ήταν η Τζόουνς (25π.).

Εξέδωσε ανακοίνωση για Αταμάν η ομοσπονδία της Τουρκίας!
Εξέδωσε ανακοίνωση για Αταμάν η ομοσπονδία της Τουρκίας! 4.977 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πολύ ανταγωνιστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί μέχρι και τα μισά της περιόδου, όταν το «τριφύλλι» ανέβασε στροφές και έχτισε ένα +6 (18-12). Η Σταμολάμπρου έστειλε τη διαφορά στους 8 πόντους (20-12) αλλά οι Εσπερίδες μάζεψαν την απόσταση σε 20-15.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι Εσπερίδες πλησίασαν στο καλάθι (20-18), ωστόσο ο Παναθηναϊκός με τρίποντο της Τσβίτκοβιτς έκοψε την αντεπίθεσή τους. Με τις Τζόουνς και Σωτηρίου να παίρνουν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα ο ΠΑΟ ξέφυγε με +13 (38-25). οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 42-30 υπέρ των «πρασίνων» και με την Αλέιν να έχει ήδη πετύχει double double (12 π., 10 ριμπ.).

Με την επιστροφή στο παρκέ οι αθλήτριες της κόουτς Καπογιάννη διατήρησαν τον έλεγχο και ανέβασαν την απόδοσή τους με τη διαφορά να φτάνει στο +20 (64-44) στο 28’ και την τρίτη περίοδο να λήγει 69-46 με εύστοχο καλάθι και φάουλ της Τζόουνς.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν περισσότερο διαδικαστικό με τον Παναθηναϊκό να έχει θέσει τις βάσεις για τη νίκη και να διατηρεί την απόσταση πάνω από τους 20 πόντος. Το τελικό σκορ ήταν 87-62.

Διαιτητές: Τσαρούχα-Αγραφιώτης-Χριστινάκης (Μακρής – Πετράκης)

Δεκάλεπτα: 20-15, 42-30, 69-46, 87-62

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 10, Παυλοπούλου 5 (1), Καμπάκα, Τσβίτκοβιτς 14 (2), Μπάτσιου, Σωτηρίου 9, Αλεξανδρή, Τζόουνς 27 (1), Θεοδωρομανωλάκη, Αλέιν 22, Χαιριστανίδου, Υφαντοπούλου

Εσπερίδες Καλλιθέας (Σόφτσης): Χιλέρ 12 (2), Χατζηβασιλείου, Μουρ 13, Πρίφτη 2, Κορρέ 9 (3), Μπενέκη 6, Μαργέλου, Πάτι 20 (2).

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 42-30, 69-46, 87-62.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.