ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Ο «βασιλιάς» έκανε… ρουά ματ στη «βασίλισσα»

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το τεράστιο διπλό του Παναθηναϊκού AKTOR στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο «βασιλιάς» έκανε… ρουά ματ στη «βασίλισσα»

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το τεράστιο διπλό του Παναθηναϊκού AKTOR στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένας απολαυστικός και επιβλητικός Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Ρεάλ (86-97) κι έσπασε την αρνητική παράδοση 11 ετών στο «σπίτι» των Μαδριλένων. Θα λέγαμε ότι ο «βασιλιάς» έκανε… ρουά ματ στη «βασίλισσα» στην παρτίδα σκάκι που έπαιξαν. Η ομάδα του Αταμάν πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνισή της και φρόντισε να στείλει μήνυμα σε όλους τους ανταγωνιστές της, αφού απέδειξε ότι μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο σε κάθε έδρα. Κι όλα αυτά ενώ προερχόταν από την απογοητευτική παρουσία στο Final-8 του Κυπέλλου. Προσθέστε επίσης ότι το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «πράσινους», που βρέθηκαν στο -9 λίγο πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου, αλλά δεν πτοήθηκαν: αντέδρασαν και ανέτρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα. Κάτι αντίστοιχο συνέβη στις αρχές του 3ου και του 4ου δεκαλέπτου, όταν οι Κοζέρ-Γιαμπουσέλι και Μούσα αντίστοιχα πυροβολούσαν την άμυνα του «τριφυλλιού».

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του «εξάστερου» δεν εκτροχιάστηκαν και δεν ξέφυγαν από το πλάνο τους. Βγάζοντας τρομερές συνεργασίες και βάζοντας τα μεγάλα σουτ, έφτασαν στο δικαιότατο διπλό κι έκαναν ένα ακόμα βήμα για το πλεονέκτημα έδρας, αν και υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για το φινάλε της κανονικής περιόδου. Η αλήθεια είναι ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι φτιαγμένος από παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα και εξαιρετική κλάση. Ο Σλούκας ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν κι έκανε τρομερό ματς, τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.192 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την ίδια ώρα, ο Λεσόρ κάρφωνε με μανία στο καλάθι της Ρεάλ (σ.σ. 26 πόντοι) και γέμισε εφιάλτες τους Ταβάρες και Πουαριέ. Στην τελική ευθεία βγήκαν μπροστά κι έδωσαν πολύτιμες λύσεις οι Γκριγκόνις και Μήτογλου, που ήρθαν ξεκούραστοι από τον πάγκο και πέτυχαν 16 πόντους συνολικά στο 4ο δεκάλεπτο! Όσον αφορά τον Ναν, μάλλον πραγματοποίησε την πιο μεστή και ώριμη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα. Δεν πήρε τραβηγμένες προσπάθειες (μόλις 12 σουτ) και μοίρασε αρκετές ασίστ (7) βάζοντας και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην εξίσωση. Ακόμα και παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, όπως ο Χουάντσο και ο Παπαπέτρου, έδωσαν πράγματα με την παρουσία τους, κάνοντας μπόλικη «βρώμικη» δουλειά.

Τέλος, να σταθούμε στον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος εμφανίστηκε απόλυτα διαβασμένος και πήρε την… ταυτότητα του Ματέο. Ο Τούρκος προπονητής έκανε ιδανική διαχείριση σε επίπεδο ροτέισον και παρουσίασε μια ομάδα-χάρμα οφθαλμών. Μετά από αυτή τη νίκη λοιπόν, ο «εξάστερος» απέκτησε τόνους αυτοπεποίθησης και φτιάχνει τη ζωή του για το φινάλε της κανονικής περιόδου…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.