ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Επιστροφή στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις με σούπερ Τζέριαν

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το διπλό του Παναθηναϊκού AKTOR

Επιστροφή στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις με σούπερ Τζέριαν

Μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός AKTOR επανήλθε στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις του και πέρασε άνετα από την έδρα του ΠΑΟΚ (73-89) σφραγίζοντας την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League.

Η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» ζορίστηκαν αρκετά μέχρι τα μέσα της 3ης περιόδου, αλλά έκτοτε πάτησαν το γκάζι και απομακρύνθηκαν χάρη στις περισσότερες λύσεις που διέθεταν. Μεγάλος πρωταγωνιστής φυσικά ο Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος έκανε ένα ακόμα απολαυστικό παιχνίδι (15 πόντοι, 8 ασίστ και 24 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης).

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εκείνος που είχε την περισσότερη συγκέντρωση όταν πλησίαζαν στο σκορ οι γηπεδούχοι και για μια ακόμα φορά δεν εκμαίευσε προσπάθειες (σ.σ. πήρε μόλις 5 σουτ). Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το αναφέρουμε ξανά: πρόκειται για τη μεταγραφή της χρονιάς, αν αναλογιστούμε όλα τις παραμέτρους.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.111 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Αταμάν είχε -δικαιολογημένα- παράπονα από τους παίκτες του, καθώς ήταν κάπως «χαλαροί» στην άμυνα, με συνέπεια να δεχθούν 42 πόντους με 7/13 τρίποντα από τον ΠΑΟΚ. Μετά την ανάπαυλα όμως «έσφιξαν» αμυντικά κλείνοντας τους διαδρόμους προς το καλάθι τους, με συνέπεια να οδηγήσουν τους Θεσσαλονικείς σε πολλά άστοχα σουτ και αρκετά λάθη, από τα οποία οι «πράσινοι» πήραν 25 πόντους συνολικά.

Στα θετικά επίσης ότι ο «εξάστερος» ανέβασε ψηλά τη δημιουργία του (24 ασίστ), αλλά και το γεγονός ότι ο προπονητής του κατάφερε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, ενόψει της πολύ κρίσιμης διπλής εβδομάδας στην Ευρωλίγκα. Άλλωστε, κανείς παίκτης του δεν χρησιμοποιήθηκε για περισσότερα από 26 λεπτά.

Πέραν του Γκραντ, σε ατομικό επίπεδο άρεσε ο Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, ο οποίος βοήθησε και στις δύο άκρες του παρκέ (8 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ενώ οι Σλούκας, Ναν και Γκριγκόνις δήλωσαν παρόντες όταν χρειάστηκε και έδωσαν ανάσες με τις εκτελέσεις τους και τις δημιουργίες τους.

Κάπως έτσι λοιπόν ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και μπαίνει με μικρό αβαντάζ στον 3ο γύρο του πρωταθλήματος, όπου θα κριθεί επί της ουσίας το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Μιας και αναφερθήκαμε σε πλεονέκτημα έδρας, η προσεχής διπλή υποχρέωση του «τριφυλλιού» στην Ευρωλίγκα (με Ερυθρό Αστέρα εκτός και Μπαρτσελόνα εντός) αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη μάχη της τετράδας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Βέβαια, ακόμα και με μειονέκτημα έδρας ουδείς μπορεί να ξεγράψει την ομάδα του Αταμάν, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να νικήσει οπουδήποτε…

Υ. Γ. Πολύ σωστή η τοποθέτηση και η στήριξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Εργκίν Αταμάν. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ εμπιστεύεται τον Τούρκο προπονητή, ο οποίος έχει παρουσιάσει πολύ καλό έργο στον Παναθηναϊκό (με τα όποια λάθη του) και έχει «ζεστάνει» για τα καλά τον κόσμο της ομάδας.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.