ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μπαλτάκος: «Δύσκολα να γίνει ο τελικός Κυπέλλου με κόσμο»

Όλα όσα ανέφερε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Μπαλτάκος: «Δύσκολα να γίνει ο τελικός Κυπέλλου με κόσμο»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο κανάλι του Open και μίλησε για διάφορα θέματα, ανάμεσα τους και το μεγάλο ραντεβού ανάμεσα στους «πράσινους» και τους «κίτρινους».

Ο Τάκης Μπαλτάκος τόνισε αρχικά ότι το ΟΑΚΑ δεν είναι έτοιμο και δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νέος αθλητικός νόμος, καθώς στάθηκε και στο Πανθεσσαλικό, τονίζοντας ότι βάσει των τωρινών δεδομένων ο τελικός πολύ δύσκολα θα διεξαχθεί με την παρουσία κόσμου.

Παράλληλα μίλησε και για το θέμα του επόμενου προπονητή της Εθνικής Ελλάδας και τόνισε ότι η οριστική απόφαση της ΕΠΟ θα παρθεί στα τέλη του Απριλίου, καθώς δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι ανάμεσα στα ονόματα που «παίζουν» για τον πάγκο της «γαλανόλευκης» είναι και αυτό του Γκουστάβο Πογέτ.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.169 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον επόμενο προπονητή της Εθνικής και αν είναι υποψήφιος να παραμείνει ο Γκουστάβο Πογέτ: «Δεν έχει κάτσει ακόμα η μπίλια. Επαφές κάνουμε, αλλά αυτά, που έχουν βγει, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Ασφαλώς και είναι ο Γκουστάβο Πογέτ, στα ονόματα, που παίζουν. Φαντάζομαι ότι θέλει να παραμείνει, αλλά για αυτό πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο».

Για το αν θεωρεί επιτυχημένη την παρουσία του Πογέτ στη «γαλανόλευκη»: «Στο πρώτο σκέλος, με την πρώτη θέση στο Nations League, είναι ξεκάθαρα επιτυχημένος. Στο δεύτερο στάδιο, και δεν αναφέρομαι στα προκριματικά με Γαλλία και Ολλανδία, αλλά στα παιχνίδια με Καζακστάν και Γεωργία, οι γνώμες διίστανται. Δεν θέλω να μιλήσω για τεχνικά θέματα, ξέρω, όμως, την άποψη, που κυριαρχεί στην ΕΠΟ. Πιστεύουν γενικά στην ΕΠΟ ότι έπρεπε να είναι πιο επιθετικό το παιχνίδι μας στη Γεωργία. Θα συζητήσουμε. Μέχρι τώρα δεν έχουμε συζητήσει ή δεν συζητήσαμε πριν, επειδή έκανε κάποιες δηλώσεις στον Τύπο για έναν συνεργάτη του. Εμείς θέλαμε να έρθει να μιλήσει κατευθείαν μαζί μας. Ενόχλησε πολύ αυτό με τον συνεργάτη του. Ένα μικρό λογιστικό θέμα ήταν, ούτε καν το ξέραμε. Δεν υπήρχε λόγος να πάει στον Τύπο. Ασφαλώς και είναι στα αρνητικά αυτό».

Για το πότε αναμένεται η απόφαση για τον προπονητή: «Κανονικά θα έπρεπε να το αφήσουμε το θέμα για το καλοκαίρι, στη νέα διοίκηση, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε την Εθνική. Έχει φιλικό στις 7 Ιουνίου με τη Γερμανία, που δεν καταλαβαίνει από φιλικά. Μέχρι τέλη Απριλίου, Πάσχα, πρέπει να έχουμε πάρει μια απόφαση».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και για το ενδεχόμενο να πέσει ξανά στο τραπέζι το ΟΑΚΑ: «Το ΟΑΚΑ, επίσης δεν είναι έτοιμο με βάση τον νέο νόμο. Χρειάζεται ένα μεγάλο ποσό, για να ετοιμαστεί. Πολύ δύσκολα. Εγώ αυτό, που είπα στην πρόσφατη σύσκεψη, είναι ότι, με βάση αυτά, που ισχύουν σήμερα, ο αγώνας θα γίνει στον Βόλο χωρίς θεατές. Εμείς θα θέλαμε θεατές, αλλά ο νέος νόμος δεν το επιτρέπει. Αν ο δήμος Βόλου κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για κάμερες, τουρνικέ και ηλεκτρονικά εισιτήρια, μπορούμε να αλλάξουμε την απόφασή μας. Το βλέπω δύσκολο να προλάβει».

Για τον νέο αθλητικό νόμο, τη ΔΕΑΒ και το αυτοδιοίκητο: «Σίγουρα, αυτό, που κάνει η ΔΕΑΒ, θίγει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Και σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση από FIFA-UEFA. Απολύτως θίγει το αυτοδιοίκητο».

Για τη διαιτησία και τον αρχιδιαιτητή Πίτερ Φρόιντφελντ: «Έχει συμβόλαιο ο αρχιδιαιτητής μέχρι του χρόνου. Οι ελίτ στην Ευρώπη είναι 26, 27 με τον Σιδηρόπουλο. Όλες οι ελληνικές ομάδες θέλουν ελίτ διαιτητές. Μα είναι 26! Γιατί να έρθει ο Άγγλος διαιτητής; Ο ελίτ ή Α κατηγορίας να φύγει από τη χώρα του, που δεν τον βρίζουν, δεν του βρίζουν τη μάνα και τον πατέρα, που μπορεί να έχει πεθάνει, δεν τον φτύνουν. Έχουμε πάρα πολλές αρνήσεις και ανεβάσαμε πάρα πολύ τα ποσά, για να προσελκύσουμε διαιτητές. Οι πιο πολύ αρνούνται, όχι για το οικονομικό, αλλά γιατί λένε ”γιατί να χαλάσω τη ζωή μου και να με γράφουν οι εφημερίδες;”».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.