ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Aνάλυση: Ο “πολεμιστής” Ακαϊντίν έκανε το ΤΕΛΕΙΟ ματς κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Σαμέτ Ακαϊντίν ήταν το "κρυφό χαρτί" του Φατίχ Τερίμ στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ, με τον έμπειρο στόπερ να βγάζει ασπροπρόσωπο τον προπονητή του πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση.

Aνάλυση: Ο

Είναι πολλά εκείνα που θα μπορούσε να γράψει ή να πει κανείς για την σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ στη Λεωφόρο για την 3η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

* Αφενός οι “πράσινοι” ξεκίνησαν άσχημα σε ένα ακόμη ντέρμπι, ωστόσο για 35 λεπτά στο πρώτο μέρος, αλλά και ανά διαστήματα στο δεύτερο έκαναν ένα υποδειγματικό ματς, ανεβάζοντας την ένταση στο παιχνίδι τους, με τρομερό πρέσινγκ στην άμυνα της Ένωσης, από το οποίο άλλωστε προήλθαν και τα δυο γκολ.

* Αφετέρου ο Φατίχ Τερίμ, παρέταξε μια ορθολογική ενδεκάδα και παρά τον αιφνιδιασμό του “κρύου” γκολ που δέχθηκε η ομάδα, μόλις στο 5′, είδε τους παίκτες του να ανταποκρίνονται στο 100% και να κάνουν ένα άριστο τακτικά ματς, μαζί με τις παρεμβάσεις του Τούρκου τεχνικού.

Φυσικά υπάρχουν και οι διακριθέντες με τον Φώτη Ιωαννίδη να κάνει ένα ΜΥΘΙΚΟ ματς, τον Τάσο Μπακασέτα να είναι εξαιρετικός, τον Γουίλιαν Αράο και τον Τιν Γέντβαϊ να λειτουργούν πολύ σωστά και τον Γιάννη Κώτσιρα να είναι για ένα ακόμη ματς “στρατιώτης”.

Ωστόσο η απόλυτη “έκπληξη” του ματς ήταν ο Σαμέτ Ακαϊντίν. Όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στην πρεμιέρα των playoffs, έτσι και κόντρα στην ΑΕΚ, ο υψηλόσωμος Τούρκος στόπερ ανταποκρίθηκε, και με το παραπάνω, στο δύσκολο έργο του περιορισμού του Λιβάι Γκαρσία, κάνοντας ο ίδιος πράξη τη δήλωση του, μετά το ματς: “Πολύ καλός ο Γκαρσία, αλλά έχω αντιμετωπίσει και καλύτερους”.

Τι έκανε όμως τόσο καλά στο ντέρμπι;

Ξεκινώντας βασικός για πρώτη φορά δίπλα στον Γέντβαϊ, ο Ακαϊντίν δεν επηρεάστηκε στιγμή από το genpressing της ΑΕΚ δείχνοντας απόλυτη ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις του. Συγκεκριμένα στα 100 λεπτά αγώνα (μαζί με τις καθυστερήσεις), είχε 60 επαφές με την μπάλα, δίνοντας 43 πάσες, από τις 48 που επιχείρησε να περάσει, την στιγμή που από τα έξι γεμίσματα που έκανε, τα τέσσερα ήταν εύστοχα!

Μάλιστα στο γκολ της ανατροπής, είναι αυτός που κάνει το κόψιμο και εν συνεχεία τη βαθιά μπαλιά προς τον Ιωαννίδη που έκλεψε την μπάλα από τον Μουκουντί για να σκοράρει.

Στα αμιγώς αμυντικά του καθήκοντα ο Ακαϊντίν έκανε εξίσου τεράστιο ματς. Συμμετείχε σε εννέα μονομαχίες, κερδίζοντας τις οκτώ από αυτές, είχε 20 επανακτήσεις της μπάλας, ένα κλέψιμο σε open play, αλλά και ένα “μπλοκ” σε σουτ του Τσούμπερ στο πρώτο μέρος.

Φυσικά είχε δράση και εκτός του “κουτιού” αφού κινούνταν όπου και ο Λιβάι Γκαρσία, “ματσάροντας” τον επιθετικό της ΑΕΚ με επιβλητικό τρόπο, τόσο, που ο Αλμέιδα αναγκάστηκε να τον αποσύρει από το γήπεδο.

Μάλιστα όπως θα δει κανείς στο παρακάτω γράφημα η πιο έντονη δραστηριότητα του Ακαϊντίν, παρατηρείται λίγο πιο πίσω από το κέντρο σε τροχιά προς τα δεξιά, αλλά και στη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής του Παναθηναϊκού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.