ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Τα πεπραγμένα του Παναθηναϊκού στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου

Ο Παναθηναϊκός AKTOR φιλοξενεί την Άλμπα Βερολίνου (11/4, 21:15) για την 34η «στροφή» της Ευρωλίγκας και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα του «τριφυλλιού» στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου.

Τα πεπραγμένα του Παναθηναϊκού στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου

Η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας ολοκληρώνεται, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (11/4, 21:15) έχοντας ως στόχο τη νίκη που θα του εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας.

Οι «πράσινοι» έχουν ήδη πετύχει δύο ιστορικά ρεκόρ με τις 22 συνολικά νίκες στην Ευρωλίγκα, αλλά και με τα 9 διπλά που έχουν καταγράψει ήδη. Μάλιστα, σε περίπτωση που τερματίσουν 2οι, τότε θα πετύχουν και τον καλύτερο τερματισμό τους από το 2016-17 που άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής.

Επιπροσθέτως, αν καταφέρει ο «εξάστερος» να νικήσει την Άλμπα, τότε για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια θα έχει πανηγυρίσει 5 συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση! Πάμε όμως να δούμε τι συνέβη στις προηγούμενες σεζόν, όσον αφορά το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου.

Το Panathinaikos24.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο παιχνίδι της regular season από το 2016 που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής.

Αναλυτικά:

Σεζόν 2002-23: Παρτίζαν – Παναθηναϊκός 83-81 (14/4)

Με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο, οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους σε εκτός έδρας παιχνίδι σε μια καταστροφική σεζόν κι έφτασαν κοντά σε μια σπουδαία νίκη, παρότι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά κόντρα σε μια ομάδα που «καιγόταν» για το ροζ φύλλο. Το «τριφύλλι» έφτασε να προηγείται ακόμα και με +18 (20-38) στα μέσα της 2ης περιόδου, ωστόσο λύγισε στο φινάλε με τους Μπέικον και Πονίτκα να αστοχούν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μπέικον (19 πόντοι, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα) και Γκουντάιτις (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ) διακρίθηκαν για τον «εξάστερο».

Σεζόν 2021-22: Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός 59-62 (8/4)

Σε μια αναμέτρηση μεταξύ θεωρητικά αδιάφορων ομάδων, ο Παναθηναϊκός -με τον Δημήτρη Πρίφτη στην τεχνική ηγεσία- έφτασε στο διπλό και απέφυγε την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ήρωας ο Μέικον, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο νίκης στο ένα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Παπαγιάννης (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και Παπαπέτρου (21 πόντοι, 6 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι για το «τριφύλλι». Σεζόν 2020-21: Ζάλγκιρις – Παναθηναϊκός 93-78 (8/4) * Στην πρώτη σεζόν με την πολιτική των «εσόδων-εξόδων», οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με πικρό τρόπο αφού υποτάχθηκαν πλήρως στις ορέξεις της Ζάλγκιρις, η οποία έφτασε να προηγείται ακόμα και με +24 στο 36’. Νέντοβιτς (17 πόντοι με 5/6 εντός παιδιάς) και Μπέντιλ (13 πόντοι) προσπάθησαν να σώσουν τα προσχήματα για την ομάδα του Κάτας, αλλά… μάταιος κόπος. Πάντως, να σημειωθεί ότι ο «εξάστερος» έδωσε δύο ακόμα ματς μετά από αυτό, τα εξ αναβολής με Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία, στα οποία ηττήθηκε 112-83 και 93-86 αντίστοιχα.

Σεζόν 2019-20: Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 66-97 (5/3) *

Σε μια σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το τελευταίο χρονικά παιχνίδι που έδωσε το «τριφύλλι» ήταν στο ΟΑΚΑ, όπου υπέστη μία από τις πιο βαριές ήττες του στην ιστορία της διοργάνωσης! Οι παίκτες του Πιτίνο δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα κι… έσπασαν τα καλάθια (20/67 εντός παιδιάς).

Σεζόν 2018-19: Παναθηναϊκός – Μπουντούτσνοστ 87-67 (4/4)

Με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός έφτασε με άνεση στο ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στην Μπουντούτσνοστ και τερμάτισε στην 6η θέση της κανονικής περιόδου. Μεγάλος πρωταγωνιστές σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Νικ Καλάθης, που πέτυχε τριπλ-νταμπλ (11 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 18 ασίστ), και ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 23 πόντους και 6 ριμπάουντ. Σημειωτέο πως εκείνη ήταν η τελευταία παρουσία του «εξάστερου» στα playoffs της διοργάνωσης μέχρι τη φετινή…

Σεζόν 2017-18: Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 95-96 στην παράταση (5/4)

Σε μία από τις πλέον συγκλονιστικές αναμετρήσεις εκείνης της περιόδου, οι «πράσινοι» -υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ- έδειξαν χαρακτήρα και απέδρασαν με το διπλό από το Μιλάνο, όπου πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο (32-45 το επιμέρους σκορ). Ήρωας ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος ευστόχησε σε μεγάλο καλάθι ένα δευτερόλεπτο πριν από το φινάλε της παράτασης. Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Καλάθη (18 πόντοι, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα), Ντένμον (12 πόντοι) και Γκιστ (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Κάπως έτσι το «τριφύλλι» τερμάτισε στην 4η θέση, αλλά το σταύρωμα με τη Ρεάλ στα προημιτελικά δεν τον ευνόησε καθόλου (σ.σ. αποκλεισμός με 1-3), με τη «βασίλισσα» να κατακτά το τρόπαιο λίγες εβδομάδες αργότερα.

Σεζόν 2016-17: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 61-81 (6/4)

Με τον Τσάβι Πασκουάλ να καθοδηγεί μαεστρικά την ομάδα του, ο «εξάστερος» έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα της Μακάμπι κι έφτασε σε επιβλητικό διπλό σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, όπου ατύχησε αφού έπεσε πάνω στη (μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης) Φενέρμπαχτσε και αποκλείστηκε με «σκούπα» (0-3). Όσον αφορά το ματς στο Ισραήλ, οι «πράσινοι» ζορίζονταν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά την ανάπαυλα έτρεξαν επιμέρους σκορ 49-19 (!) και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση. Τζέιμς (17 πόντοι, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ), Σίνγκλετον (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα) και Καλάθης (12 πόντοι, 4 ασίστ) ξεχώρισαν, με τον Νίκο Παππά να είναι ο X-factor της αναμέτρησης (6 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.