ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο μάγος το γύρισε μόνος του, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» τη Λαμία και συνεχίζει λυσσασμένα για την κούπα

Συνεχίζει με λύσσα και με απίθανο Μπερνάρ για την κούπα! Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρεθηκε για άλλη μια φορά πίσω στο σκορ, όμως με ένα γκολ του Τσέριν και δυο ζωγραφιές από τον Βραζιλιάνο αρτίστα επικράτησε 3-1 της Λαμίας και συνεχίζει απτόητος για τον τίτλο!

Ο μάγος το γύρισε μόνος του, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» τη Λαμία και συνεχίζει λυσσασμένα για την κούπα

Συνεχίζει με λύσσα και με απίθανο Μπερνάρ για την κούπα! Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρεθηκε για άλλη μια φορά πίσω στο σκορ, όμως με ένα γκολ του Τσέριν και δυο ζωγραφιές από τον Βραζιλιάνο αρτίστα επικράτησε 3-1 της Λαμίας και συνεχίζει απτόητος για τον τίτλο!

To ματς:

Δραστήριος και με όρεξη να δημιουργήσει παιχνίδι στο ξεκίνημα του ματς ο Παναθηναϊκός πλησίασε αρκετές φορές την περιοχή της Λαμίας, η οποία ήταν συνεχώς πίσω από το κέντρο. Οι αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων δεν ήταν απειλητικές, ωστόσο στο 14′ η Λεωφόρος «πάγωσε». Από λάθος του Κώτσιρα, ο Σλίβκα επωφελήθηκε πήρε την μπάλα και με δυνατό σουτ, νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 0-1.

Μόνο… σοκ δεν προκάλεσε στον Παναθηναϊκό το συγκεκριμένο γκολ αφού το τριφύλλι έμεινε πιστό στο πλάνο του με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να γεμίζουν την περιοχή της Λαμίας και να προειδοποιούν με μια μετωπική του Ιωαννίδη που δεν καρποφόρησε. Στο 19′ η τάξη αποκαταστάθηκε μετά από μια ακόμη μαγική σκέψη του Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος με μια έξοχη μπαλιά-τρύπα βρήκε τον Αράο στα δεξιά της περιοχής, αυτός κατευθείαν τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Τσέριν με μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 1-1.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.192 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως ήταν φυσιολογικό το γήπεδο… κατηφόρισε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει για την ανατροπή. Στο 33′ οι πράσινοι έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή της Λαμίας, με τον Μπερνάρ να πασάρει κάθετα στον Σπόραρ, ο οποίος σούταρε με την μια από θέση μέσα αριστερά, αλλά αστόχησε! Δευτερόλεπτα αργότερα ο Σλοβένος επιχείρησε να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ όταν μετά από σέντρα του Κώτσιρα έκανε το ψαλιδάκι, αλλά ο Κοσέλεφ μπλόκαρε.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να γυρίσει το ματς. Συνεργασία Κώτσιρα-Ιωαννίδη από δεξιά και γύρισμα του δεύτερου για τον επερχόμενο Μπερνάρ, ο οποίος αν και αμαρκάριστος, σούταρε ψηλά και άστοχησε από το ύψος του πέναλτι!

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και αυτή από την πλευρά του Παναθηναϊκού με το αριστερό δοκάρι του Κοσέλεφ να σταματάει την προσπάθεια του Σπόραρ, που σούταρε από πολύ δύσκολη γωνία!

Με την ίδια φιλοσοφία, υπομονή και επιμονή ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι πράσινοι στο 47′ πάτησαν με προϋποθέσεις την περιοχή της Λαμίας, με τον Ιωαννίδη στο 47′ να κάνει την επέλαση από τα δεξιά και να κάνει το γύρισμα το οποίο ήταν κακό.

Στο 52′ το τριφύλλι έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία με το ευθύβολο σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή να κοντράρει σε αντίπαλο και να καταλήγει κόρνερ, ενώ είχε κατεύθυνση προς την εστία!

Όμως με τη συμπλήρωση 60 λεπτών στο ματς η Λεωφόρος ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ στον μάγο Μπερνάρ! Ο Βραζιλιάνος έστησε την μπάλα μετά από κερδισμένο φάουλ του Ιωαννίδη από τον Κορνέζο και με μια εκτέλεση… καλλιτεχνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 του Παναθηναϊκού.

Έχοντας πλέον το αβαντάζ του σκορ ο Τερίμ προχώρησε σε αλλαγή αντικαθιστώντας τον Σπόραρ με τον Παλάσιος, αλλάζοντας έτσι τη διάταξη σε 4-3-3. Στο 74′ το τριφύλλι έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία με τον Ιωαννίδη να δίνει στον Παλάσιος, αυτός έκανε το γύρισμα, αλλά ο Μπερνάρ δεν έπιασε καλά το σουτ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Κοσέλεφ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε ξανά φάουλ σε καλό σημείο ο Μπακασέτας εκτέλεσε αλλά η μπάλα έφτασε στην αγκαλιά του Κοσέλεφ.

Τα λεπτά περνούσαν με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει το γκολ που θα κλείδωνε το ματς. Και ποιος καταλληλότερος για να το κάνει αυτό, από τον ΜΑΓΟ, Μπερνάρ!

Ήταν φάση διαρκείας για το «τριφύλλι» στο 87′, με τον Παλάσιος να κλείνεται αρχικά από την άμυνα και το σουτ του Ιωαννίδη να βρίσκει στα σώματα. Με την… τρίτη επιθετική προσπάθεια, ο Μπερνάρ με ένα… χάδι στην μπάλα πάνω από τον Κοσέλεφ έγραψε το 3-1 και αποθεώθηκε!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.