ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αταμάν: «Στόχος μας ο τελικός της Euroleague και το πρωτάθλημα – Για εμάς δεν έχει σημασία ο αντίπαλος»

Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν στη Sabah!

Αταμάν: «Στόχος μας ο τελικός της Euroleague και το πρωτάθλημα - Για εμάς δεν έχει σημασία ο αντίπαλος»

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην τουρκική εφημερίδα, Sabah, έδωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν!

Ο Τούρκος τεχνικός του τριφυλλιού, με δηλώσεις του μίλησε για τη μεγάλη πορεία του Παναθηναϊκού στη φετινή Euroleague και την πρόκριση στο Final Four, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος στόχος από τον τελικό και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων στάθηκε στους παίκτες της ομάδας και τη φετινή αλλαγή πορείας, τα δικά του επιτεύγματα στο ευρωπαϊκό στερέωμα, αλλά και την… “κατάρα του Ομπράντοβιτς”.

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 25.065 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά:

«Έχουμε δημιουργήσει ξανά επανάσταση στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός αυτή τη στιγμή. 100 χιλιάδες άτομα ήταν στη λίστα αναμονής για να μπουν στην αίθουσα παρόλο που τα εισιτήρια είχαν τελειώσει 3 μέρες πριν τον τελευταίο αγώνα. Υπάρχει Ένα μεγάλο πάθος στην Ελλάδα Είναι για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Κάναμε μια σπουδαία δουλειά. Ήταν μια επιστροφή που λαχταρούσε ο μεγαλύτερος σύλλογος μπάσκετ της Ευρώπης, όπως ο Παναθηναϊκός. Γράψαμε μια μεγάλη ιστορία επιστροφής.

Επειδή δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στο Final Four για 12 χρόνια και τερμάτισε 17ος την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που ήρθε από την τελευταία στην πρώτη και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό

Είμαστε μια νεοσύστατη ομάδα. Υπάρχουν μόνο 3 παίκτες από την περσινή ομάδα. Είναι επίσης νέοι παίκτες. Μια τέτοια επιτυχία με μια εντελώς νέα δομή είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός. Αυτά τα επίπεδα είναι το υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, εκτός από αυτό φαίνεται να είναι και αυτό ένα ξεχωριστό γεγονός στην Ελλάδα.

Στόχος μας είναι ο τελικός και το πρωτάθλημα. Από εδώ και πέρα, ως προπονητής που έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο της EuroLeague, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι λιγότερο. Το λέω ως προπονητής που το έχει ζήσει. Εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Για εμάς δεν έχει σημασία ο αντίπαλος.

Θα είναι το 6ο Final Four για μένα με 3 διαφορετικές ομάδες. Είμαι ένας από τους 2-3 προπονητές στην Ευρώπη που έχουν παίξει τα περισσότερα Final Four. Είμαι ο μόνος ενεργός προπονητής που έχει κατακτήσει και τα 4 διαφορετικά κύπελλα στην Ευρώπη. Ονομάζεται μεγάλη επιτυχία για το ευρωπαϊκό κοινό.

Στον ελληνικό Τύπο υπάρχουν σχόλια όπως «ο Αταμάν έσπασε την κατάρα του Ομπράντοβιτς». Δεν δέχομαι κάτι τέτοιο στον αθλητισμό. Ναι, ο Παναθηναϊκός είχε σοβαρές αποτυχίες και ηθικό. Μετά τον Ομπράντοβιτς ήρθαν και πολλοί πολύτιμοι προπονητές και πολύ σημαντικοί παίκτες. Δεν μπορούμε όμως να το θεωρήσουμε αυτό ως κατάρα. Ίσως η μαγιά να μην έπιασε. Το δικό μας δούλεψε. Η φιλοδοξία και η ενέργειά μας αντήχησαν καλά στην κοινότητα του Παναθηναϊκού.»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.