ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2024

Τα “well done” του Αλόνσο και η δουλειά σε μετάβαση και πίεση σε βροχερό τοπίο (vids)

Υπό συνεχόμενη βροχόπτωση συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Αυστρία. Αποστολή στο Σλάντμινγκ: Διονύσης Δεσύλλας.

Τα

Η δουλειά για τον Παναθηναϊκό επί αυστριακού εδάφους συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό έστω κι ο καιρός σήμερα τα χάλασε. Από το πρωί η βροχή στο Σλάντμινγκ είναι συνεχόμενη και δυνάμωσε κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης, κάτι που δεν πτόησε τους “πράσινους”.

Βίντεο και γυμναστήριο

Προτού οι παίκτες βγουν στο γήπεδο, υπήρξε προβολή βίντεο, κάτι που ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει κάνει ξανά και θα το κάνει και στο μέλλον. Ο Ουρουγουανός θέλει με αυτόν τον τρόπο να προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια σε επίπεδο τακτικής, να δείχνει στους ποδοσφαιριστές του τι θέλει και τι… δε θέλει για να μην επαναλαμβάνονται λάθη. Στη συνέχεια, οι “πράσινοι” πήγαν στο γυμναστήριο για βάρη και ενεργοποίηση.

Μετάβαση, επιθέσεις από τα άκρα και πίεση

Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές βγήκαν στο γήπεδο και για περίπου 40 λεπτά δούλεψαν σε διπλή άσκηση.

Απρόοπτο με Μπακασέτα στον Παναθηναϊκό πριν το φιλικό με την Πάφο
Απρόοπτο με Μπακασέτα στον Παναθηναϊκό πριν το φιλικό με την Πάφο 2.036 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρώτη αφορούσε τη γρήγορη μετάβαση και τις επιθέσεις από τα άκρα. Είχαν τοποθετηθεί ανδρείκελα και οι παίκτες έπρεπε με σωστούς αυτοματισμούς και ταχύτητα να βγουν μπροστά, η μπάλα να φτάσει στους εξτρέμ (πρώτα το τρανζίσιον άρχιζε από τον ακραίο μπακ και στη συνέχεια από τον στόπερ, πάντα με ενδιάμεσο τον χαφ) και αυτοί με “κόψιμο” στην περιοχή να βρουν επιτιθέμενο για να εκτελέσει. Μια άσκηση που είχε μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, αφού βγήκαν ωραίοι αυτοματισμοί και γκολ.

Η δεύτερη και τελευταία άσκηση είχε να κάνει με την πίεση. Ο Αλόνσο χώρισε τους παίκτες στις παρακάτω ομάδες:

Πορτοκαλί: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Μπακασέτας, Βιλένα, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ.

Πράσινοι: Λοντίγκιν, Τσόκαϊ, Κάτρης, Φικάι, Ρούμπεν, Ζέκα, Κυριόπουλος, Λημνιός, Μπρέγκου, Αϊτόρ, Νταμπίζας.

Η μια ομάδα έκανε κατοχή και ανάπτυξη και η άλλη πίεζε με τον Ντιέγκο Αλόνσο να δίνει κατευθύνσεις για το πως πρέπει να πρεσάρουν σωστά οι παίκτες του. Ο Ουρουγουανός,, σταματούσε αρκετές φορές την άσκηση για εντολές και δεν ήταν λίγες οι φορές που φώναξε “well done” στους ποδοσφαιριστές του, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ικανοποίησή του για την ορθή εκτέλεση της άσκησης.

Η προπόνηση είχε διάρκεια μια ώρα. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενω αποφόρτιση ακολούθησαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν και Τρουιγιέ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.