ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2024

Υιοθετεί τη φιλοσοφία του Αλόνσο, αλλά θέλει ακόμη… δουλειά

Ισόπαλος αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Πάφο (0-0), με τους Πράσινους να έχουν κάποιες καλές στιγμές κυρίως στο πρώτο μέρος.

Υιοθετεί τη φιλοσοφία του Αλόνσο, αλλά θέλει ακόμη... δουλειά

Το ματς

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Λοντίγκιν στην εστία, τους Σένκεφελντ και Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας, τον Βαγιαννίδη σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Κώτσιρα ως αριστερό μπακ. Οι Βιλένα και Αράο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με το Τζούρισιτς να αγωνίζεται πιο μπροστά από αυτούς. Από κει και πέρα, ο Λημνιός πήρε θέση στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, ο Μαντσίνι στο αριστερό και ο Γερεμέγεφ στην κορυφή, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης είχε την κατοχή της μπάλας. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να επιτεθούν περισσότερο από τα αριστερά με τον Μαντσίνι, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία της κυπριακής ομάδας. Την ίδια ώρα η Πάφος, παρουσιάζονταν ακίνδυνη προς την εστία του Λοντίγκιν, με το 0-0 να παραμένει σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό.

Απρόοπτο με Μπακασέτα στον Παναθηναϊκό πριν το φιλικό με την Πάφο
Απρόοπτο με Μπακασέτα στον Παναθηναϊκό πριν το φιλικό με την Πάφο 3.126 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 23’ ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή με τον Ζέκα να περνάει στη θέση του Γεντβάι. Ο Αράο μεταφέρθηκε σε θέση κεντρικού αμυντικού και ο Ζέκα πήρε θέση στον άξονα, δίπλα στον Βιλένα.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμό και στο 33’ είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς με τον Γερεμέγεφ, αλλά από το πλασέ του Σουηδού επιθετικού η μπάλα πέρασε άουτ, αφού νωρίτερα βρήκε και το δοκάρι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Πάφος πίεσε, δημιουργώντας τη δική της καλή στιγμή στο 37’ με κεφαλιά του Γκόλνταρ, που έστειλε την μπάλα άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε και πάλι στην κυπριακή ομάδα, αλλά στο 43’ ο Λοντίγκιν είχε σωστή τοποθέτηση και απέκρουσε το πλασέ του Τάνκοβιτς, ο οποίος είχε νωρίτερα τρυπώσει κάθετα ανάμεσα από τα δύο στόπερ του «τριφυλλιού».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντραγκόφσκι μπήκε στη θέση του Λοντίγκιν, ενώ οι Φικάι και Πέρεθ, αντικατέστησαν τους Λημνιό και Κώτσιρα. Μετά τις αλλαγές, ο Τζούρισιτς έγινε αριστερός εξτρέμ, ο Ζέκα με τον Πέρεθ ήταν στα χαφ και μπροστά στους ο Βιλένα, ενώ ο Φικάι κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν και πάλι χαμηλός. Το πρώτο 15λεπτό της επανάληψης ουσιαστικά είχε μόνο μία καλή στιγμή και αυτή άνηκε στους Κύπριους, αλλά ο Ντραγκόφσκι λειτούργησε σωστά στη σέντρα-σουτ του Κορέια στο 54’, κρατώντας το 0-0. Την ίδια στιγμή η τριάδα των Ζέκα, Πέρεθ και Βιλένα στο κέντρο του «τριφυλλιού» φαίνονταν πως δεν λειτουργούσε για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, η οποία αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και να αναπτυχθεί.

Νίκας, Νταμπίζας, Μπρέγκου, Κάτρης, Κυριόπουλος και Τσοκάι (βγήκαν Αράο, Μαντσίνι, Τζούρισιτς, Σένκεφελντ, Γερεμέγεφ, Βιλένα) φρέσκαραν την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο 69’, με τον Βαγιαννίδη να είναι ο μοναδικός που συνέχιζε στο ματς. Οι δοκιμές ήταν πάρα πολλές από τον Αλόνσο, με τον Ουρουγουανό να ανοίγει το ροτέισιον, αλλά ο ρυθμός παρέμενε κλειστός και οι φάσεις ανύπαρκτες, έχοντας φτάσει αισίως στο 75’.

Κατά διαστήματα ο Παναθηναϊκός εφάρμοζε την πίεση ψηλά, που ζητάει συνεχώς ο Ντιέγκο Αλόνσο και κάπως έτσι οι «πράσινοι» μπόρεσαν να κερδίσουν την μπάλα και να απειλήσουν με σουτ του Τσοκάι στο 81ο λεπτό, όμως ο τερματοφύλακας της Πάφου απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Λοντίγκιν (46’ Ντραγκόφσκι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (69’ Κάτρης), Γέντβαϊ (22’ Ζέκα), Κώτσιρας (46’ Φίκαϊ), Αράο (69’ Τσόκαϊ), Βιλένα (69’ Κυριόπουλος), Λημνιός (46’ Πέρεθ), Τζούρισιτς (69’ Μπρέγκου), Μαντσίνι (69’ Νίκας), Γερεμέγεφ (69’ Νταμπίζας).

ΠΑΦΟΣ (Χουάν Κάρλος Καρσέδο / 4-2-3-1): Ίβουσιτς, Μελούσο (69’ Πηλέας), Τζόσεφ, Γκόλνταρ, Μπρούνο, Ναμέ (69’ Ελία), Ντράγκομιρ (83’ Κολότας), Τάνκοβιτς (69’ Βαλακάρι), Πελάζιο, Κορέια (69’ Ντε Μπρίτο), Ζάιρο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.