Μπάσκετ

Ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Μαδρίτη

Ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Μαδρίτη

Ο Παναθηναϊκός είχε καλές και κακές στιγμές και τελικά ηττήθηκε με 90-86 από την Ρεάλ στην Μαδρίτη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Μπράουν, Ναν, Όσμαν, Μήτογλου και Λεσόρ, ενώ οι πρώτοι πέντε για τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν οι Καμπάτσο, Αμπάλδε, Μούσα, Εντιαγιέ και Ταβάρες.

Οι μαδριλένοι μπήκαν «ζεστοί» στο ματς τρέχοντας σερί 8-0, το οποίο διέκοψε ο Όσμαν για το 8-3 στο 2’. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν και έχοντας 4/5 τρίποντα ξέφυγαν πολύ γρήγορα με +11 (14-3 στο 4’), αναγκάζοντας τον Άταμαν να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές (Σλούκα, Παπαπέτρου και Ερνανγκόμεθ). Το ματς είχε τρελό ρυθμό, η άμυνα του «τριφυλλιού» ήταν κακή και όλα αυτά βόλευαν τη Ρεάλ που στο πρώτο τάιμ άουτ της αναμέτρησης στο 6’ είχε σκοράρει ήδη 21 πόντους, διατηρώντας ακέραιο το +11 (21-10). Ο Παναθηναϊκός βάσισε τις επιθέσεις του στον Παπαπέτρου, τον οποίο επιτηρούσε ο Μούσα, αλλά και στον Ερνανγκόμεθ, που ήταν πάνω στον Ντεκ και οι δύο φόργουορντ βοήθησαν με ενέργεια, συγκέντρωση και κυρίως σερί πόντους, για το 25-17 στο 8’. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό στο -9 (28-19), αλλά κυρίως με πολλά προβλήματα στην άμυνα, τα οποία καλούνταν να λύσει άμεσα, απέναντι σε μία Ρεάλ, όπου το μοναδικό… μελανό σημείο στην στατιστική της ήταν τα 3 λάθη.

Σλούκας, Γκραντ, Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ και Γιούρτσεβεν μπήκαν στο παρκέ για τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη περίοδο. Ο Τούρκος σέντερ ήταν εκείνος που θέλησαν να εκμεταλλευτούν στις περισσότερες επιθέσεις τους οι «πράσινοι», αλλά δεν είχε καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι απέναντι στον Ιμπάκα, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να διατηρείται σταθερά σε θέση οδηγού (32-24 στο 14’), κυρίως λόγω του Καμπάτσο (12π.). Ο Λεσόρ δεν άργησε να ξαναπεράσει στη θέση του σέντερ για να… ζευγαρώσει και πάλι με τον Ταβάρες, ο οποίος ξεκουράστηκε και επέστρεψε, μαζί με τον Γιουλ. Ο Γάλλος τα κατάφερνε αρκετά καλά, ο Παπαπέτρου ήταν εξαιρετικά αξιόπιστος, το ίδιο και ο Ερνανγκόμεθ και ο Παναθηναϊκός μείωσε στο -6 (37-31 στο 17’ και 40-34 στο 18’), δείχνοντας ταυτόχρονα αξιοσημείωτη βελτίωση στην άμυνα, σε σχέση με αυτή της πρώτης περιόδου. Το μομέντουμ ήταν με τους φιλοξενούμενους και δεν το άφησαν να πάει χαμένο μειώνοντας σε 40-36 στο 20’, διαφορά που αυξήθηκε κατά ένα πόντο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43-38).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε και πάλι με κάποια χαλαρότητα στην άμυνα, αλλά με καλύτερο ρυθμό στην επίθεση, βρίσκοντας στόχο πίσω από τα 6,75μ., για να μειώσει σε 50-48 στο 24’. Η απάντηση της Ρεάλ ήρθε με σερί 9-0 για να πάει και πάλι στο +11 (59-48 στο 26’), την ώρα που το «τριφύλλι» πέραν τον Ερνανγκόμεθ και Παπαπέτρου, αναζητούσε και άλλους παίκτες για να κουβαλήσουν επιθετικά την ομάδα. Ό,τι, δηλαδή έκανε ο Αμπάλδε για τη Ρεάλ, καθώς ο Ισπανός ήταν ο παράγοντας «Χ» των γηπεδούχων και με 10 πόντους διαμόρφωσε το 64-49 στο 28’! Ο Άταμαν επέλεξε να φρεσκάρει την πεντάδα του για τα τελευταία δύο λεπτά της τρίτης περιόδου επαναφέροντας τους Σλούκα, Μήτογλου, Γιούρτσεβεν, Όσμαν μαζί με το Ναν, με τους δύο τελευταίους να σκοράρουν στο τέλος διαμορφώνοντας το 68-51 σε 70-58, στη λήξη του δεκαλέπτου.

Κατέθεσε ένσταση ο Παναθηναϊκός για τη φάση με το αντιαθλητικό του Ναν
POPULAR NOW Κατέθεσε ένσταση ο Παναθηναϊκός για τη φάση με το αντιαθλητικό του Ναν

Η βελτίωση και στις δύο πλευρές του παρκέ ήταν προαπαιτούμενη στην τέταρτη περίοδο για τον Παναθηναϊκό εάν ήθελε να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες τη νίκη. Αυτό δε φάνηκε να συμβαίνει καθώς η Ρεάλ του καταλυτικού Καμπάτσο, ήταν σταθερά συνδεδεμένη με το καλάθι των «πρασίνων», παρότι το ίδιο ίσχυε και για τον Ναν που είχε φτάσει τους 21 πόντους, αλλά το σκορ έδειχνε 78-65 στο 33’. Η έλλειψη σκληράδας στην άμυνα των φιλοξενούμενων φαίνονταν και από τα 0 ομαδικά φάουλ στο 35’. Παρά ταύτα οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν την τελική τους αντεπίθεση επιστρέφοντας από το -17 της τρίτης περιόδου στο -7 (78-71 στο 35’). Ο Ματέο κάλεσε τάιμ άουτ και η Ρεάλ αύξησε ξανά τη διαφορά στο +11 (85-74 στο 36’). Ο Ερνανγκόμεθ συνέχισε να είναι σταθερά καλός και με τη βοήθεια του Λεσόρ κατάφεραν να μειώσουν σε 90-83, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Οι «πράσινοι», όμως δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα, την οποία και γνώρισαν με σκορ 90-86.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 43-38, 70-58, 90-86

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ